Advertisement

Valioliigan viikon pelivihje: Manchester City – Arsenal 17.6.

Valioliigan kolmen kuukauden koronatauko on vihdoin ohi. Palauttelin mieliin joukkueiden loppukauden näkymiä NordicBetin blogissa julkaistussa artikkelissa, joka kannattaa lukea läpi, jos ei ole sitä vielä tehnyt. Samalla kannattaa poimia ylös joukkueiden voimasuhde- ja maalimääräarvioni loppukauden vetopäätösten tueksi.

Kesä-heinäkuussa on edessä melkoinen ottelurupeama, kun kausi vedetään päätökseen kuuden viikon aikana. Se tuo kovan fyysisen haasteen, mutta muiden koronatauolta palanneiden sarjojen tapaan myös Valioliigassa joukkueilla on käytössä viisi pelaajavaihtoa ottelua kohti. Ottelukokoonpanoon saa myös nimetä kaksi lisäpelaajaa, eli kokonaismäärä on koronatauon jälkeen 20.

Muutoksista hyötyvät ennen kaikkea isoimmat seurat, joilla on laaja materiaali. Esimerkiksi Manchester City voi ylläpitää kovaa pelitempoa hyödyntämällä kaikki vaihtonsa ilman suoritustason merkittävää notkahdusta. Sen sijaan Burnleyn tai Crystal Palacen tapaiset joukkueet ovat pulassa, kun avainpelaajat väsyvät, eikä heidän tilalle ole heittää saman tason vaihtomiehiä.

Guardiola vastaan Arteta

Valioliigan ”project restartin” alkuun saadaan heti huippupeli, kun Pep Guardiolan luotsaama Manchester City saa vastaansa Guardiolan entisen apuvalmentajan Mikel Artetan käskyttämän Arsenalin.

Arteta ehti valmentaa Arsenalia kymmenessä Valioliigapelissä ennen koronataukoa. Niiden aikana Tykkimiesten prässi aktivoitui alkukauteen verrattuna, mutta pallollinen tekeminen ei ollut vielä läheskään sarjan kärkijoukkueiden tasolla. Artetan saldo Arsenalin peräsimessä Valioliigassa on 4–5–1 maalikeskiarvoilla 1,6–0,9. Mukana on ollut kuitenkin tuuria, sillä xG-tilastot ovat menneet niukasti vastustajille lukemin 1,3–1,5.

Arteta on opiskellut tiiviisti hyökkäysvoittoisesta futiksesta tunnetun Guardiolan valmennusmetodeja Cityssä, ja hänellä on myös vahva Arsenal-tausta pelaajauraltaan. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Arteta haluaa Tykkimiesten pelaavan proaktiivista jalkapalloa, joka perustuu pallonhallintaan ja aggressiiviseen prässiin. Pelitavan juurruttaminen pelaajien takaraivoon ja automaatioiden rakentaminen ottaa aikansa, eikä koronataukoakaan ole voitu käyttää optimaalisesti hyväksi. Vasta hiljattain on sallittu koko joukkueen kontaktipitoiset harjoitukset ja harjoitusottelut.

Match-up sopii Citylle – maaleja luvassa

Manchester Cityllä ei ole sarjasijoituksen suhteen suurta panosta, mutta Guardiolan tuntien vaatimustasoa tuskin on löysennetty pätkääkään. City on jatkossa Mestarien liigassa, joka jatkuu näillä näkymin elokuun alkupuolella. Joukkuepeli halutaan varmasti hinkata kesän aikana huippuiskuun.

City pääsee keskiviikon otteluun pitkästä aikaa ilman loukkaantumishuolia, sillä ennen koronataukoa vammoista kärsineet ykköstähti Kevin De Bruyne sekä avainpelaajat Raheem Sterling ja Aymeric Laporte ovat pelikunnossa. Myös koko kauden sivussa ollut laituri Leroy Sané on käytettävissä. Arsenalilta puuttuvat puolustaja Calum Chambers ja keskikentän Lucas Torreira, mutta molemmat ovat korvattavissa.

Kotietu on ilman katsojia normaalia pienempi, mutta Cityn suursuosikin asemaa se ei muuta mihinkään. Joukkueiden välinen tasoero on aivan valtava. Siinä missä Artetan projekti Arsenalissa on vielä alkuvaiheessa, on City-pelaajilla Guardiolan pelifilosofia tukevasti selkäytimessä. Kolmen kuukauden koronatauon en usko vievän kolmen vuoden pohjia mihinkään.

Viikon pelivihje

Arsenalin proaktiivinen pelityyli sopii Citylle täydellisesti. Yleensä isännät joutuvat hyökkäämään hitaasti matalaa blokkia vastaan, mutta keskiviikkona odotettavissa on avoimempi peli ja sitä kautta vastahyökkäyssaumoja. Maaliodotusarvo on todella suuri, joten pelikupongille kelpaavat sekä yli 3,5 maalia (kerroinraja 1,79) että Cityn voitto aasialaisella tasoituksella -1,75 (kerroinraja 1,98). Panostuksessa kannattaa huomioida, että vedot ovat keskenään riippuvaisia. Jos haluaa pelata vain toisen niistä, panossuositukseni overiin on 6/10 ja Cityyn 5,5/10.         

Manchester City – Arsenal 17.6. klo 22:15: Pelataan yli 3,5 maalia, kerroin 1,99, panossuositus 3,5/10 yksikköä,

ja

Manchester City – Arsenal 1, aasialainen tasoitus -1,75, kerroin 2,21, panossuositus 3/10 yksikköä.

Uusi asiakas? Jos City voittaa Arsenalin, saat 1 eurolla 50 euroa pelirahaaota tarjous talteen tästä.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä @J_Hakulinen. Vihjeen kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja se saattaa muuttua. Kaikki pelaaminen on K18 ja jos pelaat, muistathan pelata vastuullisesti.