Advertisement

Valioliigan viikon pelivihje: Manchester City – Liverpool 2.7.

Liverpool pääsi juhlimaan torstai-iltana Englannin liigamestaruutta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1990, kun Manchester City hävisi Chelsean vieraana. Pelaajat seurasivat ottelua yhdessä hotellissa ja pääsivät aloittamaan juhlinnan heti loppuvihellyksen jälkeen. Viimeisetkin paineet purkautuivat viime viikon lopussa, joten Liverpool voi pelata loppukauden vapautuneesti. Redsillä on mahdollisuus rikkoa vielä Manchester Cityn piste- ja voittoennätys, joten ainakin jonkinlaista motivaatiota pitäisi sitä kautta löytyä.

Tähän otteluun mestari pääsee hyvin levänneenä, joten todennäköisesti manageri Jürgen Klopp peluuttaa parasta mahdollista kokoonpanoa. Avainpelaajat Andrew Robertson ja Mohamed Salah kärsivät kesäkuun alkupuolella pienistä vaivoista ja huilasivat ensimmäisen koronatauon jälkeisen ottelun Evertonia vastaan. Vasurit palasivat kokoonpanoon kuitenkin viime keskiviikkona Crystal Palacea vastaan, ja samalla koko Liverpool-joukkueen suoritustaso otti ison askeleen Everton-otteluun verrattuna. Manageri Kloppin mukaan Redsin vastaprässi oli parasta, mitä missään on koronatauon jälkeen tyhjille katsomoille esitetty.

City hakee kontrollia


Pep Guardiolan luotsaama Manchester City tarvitsee vielä muutaman pisteen varmistaakseen sijoituksen Valioliigan neljän parhaan joukossa. Kesän päätavoitteet ovat FA-cupissa ja elokuussa jatkuvassa Mestarien liigassa, joita varten pelituntuman ylläpitäminen on erittäin tärkeää. Vaikka Liverpoolia vastaan ei mitään kovin suurta panosta ole, lienee Guardiolan poppoo halukas näpäyttämään tuoretta mestaria. City halunnee myös pitää kiinni Valioliigan piste-ennätyksestään. Kaudella 2017–18 joukkue rikkoi maagisen sadan pisteen rajan, jota Liverpool puolestaan loppukaudesta jahtaa.

City on ollut pelillisesti tällä kaudella erittäin hyvä, mutta puolustuspään virheet ovat maksaneet sille pisteitä. Lisäksi vaaleansiniset ovat viimeistelleet eliittijoukkueeksi poikkeuksellisen heikosti. Yleensä huippupelaajista koostuvat joukkueet viimeistelevät hieman yli luodun xG:nsä, mutta tällä kaudella City ei ole siihen pystynyt.

Tehoja sopii kyllä odottaa, sillä eivät pelaajien taidot ole mihinkään kadonneet. Puolustussuuntaan Guardiolalla riittää sen sijaan pähkäiltävää kokoonpano- ja taktiikkavalintojensa kanssa. Elokuun Mestarien liiga –unelma ei kestä sitä, että pallonhallinta sakkaa ja pelaajat häviävät helppoja yksi vastaan yksi –tilanteita.

Match-up huutaa maaleja

Liverpool on parhaimmillaan nopeissa vastaiskuissa, ja niitä sille on luvassa pallonhallintaan nojaavaa Cityä vastaan. Toisaalta isäntien pallonhallintahyökkäys on sarjan laadukkainta Kevin De Bruynen, David Silvan ja kumppaneiden johdolla, joten Alissonille vieraiden maalilla on tiedossa torjuntatöitä.

Liverpool voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Valioliigassa 3–1, ja runsasmaalista ottelua povaan myös tällä kertaa. Vedonlyöntimarkkina on pudottanut maaliodotusarvoaan mielestäni liikaa, sillä vaikka koronatauon jälkeen maaleja on nähty kevättalvea vähemmän, en usko nykyisen tahdin (2,17 maalia per peli) kertovan koko totuutta. Pelaajat ovat ehtineet nyt totutella tyhjiin katsomoihin jo usean ottelun ajan, ja esimerkiksi Saksan Bundesliigassa maaleja tehtiin koronatauon jälkeen entiseen malliin. Jalkapallo on yhä jalkapalloa, vaikka yleisöä ei paikan päällä ole.

Arvioni sille, että ottelussa tehdään vähintään neljä maalia, on 45 %.         

Pelataan: Manchester City – Liverpool, yli 3,5 maalia, kerroin 2,45, panossuositus 4/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Ottelu pelataan 2.7. klo 22:15.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä https://twitter.com/J_Hakulinen. Vihjeen kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua. Kaikki pelaaminen on K18 ja jos pelaat, muistathan pelata vastuullisesti.