Advertisement

Valioliigan viikon pelivihje: Manchester United – Manchester City 8.3

Valioliigakierroksen mielenkiintoisin ottelu pelataan sunnuntaina Old Traffordilla, jossa kohtaavat paikallisvastustajat United ja City. Kyseessä on joukkueiden kauden neljäs kohtaaminen. Voitot ovat Unitedille 2–1 ja maalit tasan 4–4. Mielenkiintoista on se, että kaikki kolme kauden aiempaa kohtaamista ovat päättyneet vierasvoittoihin.

Tälläkin kertaa vierasvoitto on ennakolta ottelun todennäköisin lopputulos. City on pelillisesti selvästi Unitedia tasokkaampi ryhmä. Pep Guardiolan suojatit ovat Valioliigassa 15 pistettä arkkivihollistaan edellä, taskussa on viime viikonlopulta EFL-cupin voitto, ja Mestarien liigassa paikka kahdeksan parhaan joukkoon on erittäin lähellä – kiitos avausosan 2–1-vierasvoiton Real Madridia vastaan.

Valioliigassa Cityllä ei ole tällä hetkellä suurta panosta. Mestaruustaistelu on käytännössä jo ratkennut, vaikka Liverpool menettikin viime kierroksella pisteitä Watfordia vastaan. Loppukaudesta tärkeintä on turvata sijoitus neljän joukossa. City valitti vastikään UEFA:n asettamasta kahden kauden europannasta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CASiin, joten on vielä mahdollista, että vaaleansiniset nähdään myös ensi kaudella Mestarien liigassa.


Kotijoukkue United taistelee Valioliigassa neljännestä sijasta, joten isännillä panosta ei puutu. Lisäksi Ole Gunnar Solskjaerin suojatit hakevat menestystä Eurooppa-liigan pudotuspeleissä, jossa vastaan tulee ensi torstaina itävaltalainen LASK. Eurooppa-liigan voitto houkuttelee, sillä se oikeuttaa paikkaan ensi kauden Mestarien liigaan riippumatta sarjasijoituksesta.

Unitedin peli on kehittynyt viime viikkojen aikana parempaan suuntaan, vaikka riveistä puuttuvat yhä loukkaantumisten takia keskikentän Paul Pogba ja hyökkääjä Marcus Rashford. Scott McTominayn paluu kokoonpanoon mahdollistaa kuitenkin talven mittaan paljon urakoineiden Nemanja Maticin ja Fredin lepuuttamisen jossain vaiheessa. Kolmikko saattaa olla kehissä myös samaan aikaan, kuten viime kierroksella Evertonia vastaan. Mainitsemisen arvoista on myös tammikuun hankinnan Bruno Fernandesin nopea integroituminen kokoonpanoon. Portugalilainen on vakiinnuttanut nopeasti paikkansa avauksessa kärjen takana ja saanut onnistumisia maalien muodossa.

Pelin kuva on suurella todennäköisyydellä se, että City pitää palloa ja United kyttää nopeita vastaiskuja. Isäntien hyökkäyspeli on parhaimmillaan silloin, kun Anthony Martial, Daniel James ja Mason Greenwood pääsevät juoksemaan vastustajan linjan taakse. City pelaa tunnetusti korkealla linjalla, joten tilaa vastaiskuihin on olemassa. Räjähtävät kontrat olivat Unitedin aseena kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Valioliigassa, jonka Solskjaerin suojatit voittivat Etihadilla 2–1.

Viikon pelivihje

Oma todennäköisyysarvioni sunnuntain otteluun on 18–25–57 %, jolla vedonlyöntikertoimista etua löytyy Unitedin venymisestä pisteille. Paras pelikohde on aasialainen tasoitus +1, johon kerroinrajani on 1,74. Veto osuu kotivoitolla tai tasapelillä, ja panos palautuu maalin vierasvoitolla. Veto hävitään, jos City voittaa pelin vähintään kahdella maalilla.

Pelataan: Manchester United – Manchester City 1, aasialainen tasoitus +1, kerroin 1,88, panossuositus 5/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä @J_Hakulinen. Vihjeen kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja se saattaa muuttua. Kaikki pelaaminen on K18 ja jos pelaat, muistathan pelata vastuullisesti.