Advertisement

Valioliigan viikon pelivihje: Norwich – Liverpool 15.2

Kuva: TT, Andrew Yates

Vaihtopenkki.comin kautta aikain ensimmäisessä Valioliigan viikon pelivihje -artikkelissa vedonlyönnin ammattilainen Janne Hakulinen perkaa Valioliigan viikonlopun läpi ja poimii analyysinsä perusteella viikon parhaan pelivihjeen. Vihjeet ilmestyvät jatkossa pääosin heti alkuviikosta kerrointen auettua ja analyysin valmistuessa.

Norwich ja Pukki ison haasteen edessä

Teemu Pukki ja Norwich ovat lauantai-iltana kovan haasteen edessä, kun sarjaa ylivoimaisesti johtava Liverpool vierailee Carrow Roadilla. Kanarialinnut ovat pelanneet viime kierroksilla hyvin, mutta silti eroa putoamisviivan päälle on seitsemän pistettä. Loppukaudesta vaaditaan venymistä, mikäli sarjapaikka meinataan säilyttää.

Daniel Farken luotsaaman Norwichin ongelma on ollut odotetusti epävarma puolustus. Jo viime kaudella Championshipissä omissa kolisi reilut 1,2 kertaa ottelua kohti, eikä hyökkäysvoittoista pelityyliä lähdetty sarjanousun jälkeen muuttamaan. Valioliigassa päästettyjä maaleja on tällä hetkellä liki 1,9 per peli. Sillä määrällä on vaikea säilyä.

Hyökkäyssuuntaan Norwich ei ole missään nimessä Valioliigan heikoimpia. Maaliodottamaa se on luonut liki 30 maalin edestä, mutta viimeistelyosastolla Teemu Pukki on jäänyt liian yksin. Esimerkiksi laituri Emiliano Buendíalta kaivattaisiin tulitukea. Jos Norwich saa loppukaudesta viimeistelynsä kuntoon, on sillä mahdollisuus viritellä loppukiriä säilymisen suhteen.

Vierailija Liverpool on käytännössä varma mestari, joten keskittymistä käännetään hiljalleen jo ensi viikolla jatkuvaan Mestarien liigaan. Jürgen Kloppin suojatit saivat viime viikolla kaivattua lomaa, joten energiatasojen pitäisi olla pitkästä aikaa tapissa. Lievästä lihasvaivasta kärsinyt Sadio Manékin on toipunut talvitauon aikana pelikuntoon ja on käytettävissä viikonloppuna.

Vaikka vierailla ei ole suurta pistetarvetta, haluaa Klopp Norwich-ottelusta varmasti hyvän kenraaliharjoituksen ensi viikon Atlético Madrid –kohtaamista silmällä pitäen. Kylmiltään siihen kamppailuun ei ole varaa lähteä. Siitä syystä vierailta nähtäneenkin lauantaina paras mahdollinen avauskokoonpano.

Norwich hävisi sarjan avauskierroksella Anfieldilla Liverpoolille 1–4. Myös tällä kertaa Liverpool on suursuosikki voittamaan ottelun. Norwich pystyy haastamaan vieraita pallollisessa pelissä, mutta puolustus jää alttiiksi vastaiskuille, joissa Liverpool on tunnetusti parhaimmillaan. Arvioni Liverpoolin suoralle voitolle on 76% ja vähintään kahden maalin voitolle 55%. Vieraista on tarjolla niukkoja ylikertoimia.

Viikon pelivihje

Paras pelikohde löytyy kuitenkin maalimäärävedosta yli 3,5 maalia. Norwichin hyökkäys Pukin johdolla pystyy aiheuttamaan vieraille tukalia tilanteita, kuten jo Anfieldilla nähtiin. Arvioni sille, että ottelussa nähdään vähintään neljä maalia, on 47%.

Pelataan: Norwich – Liverpool yli 3,5 maalia, kerroin 2,32, panossuositus 4/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä @J_Hakulinen. Vihjeen kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja se saattaa muuttua. Kaikki pelaaminen on K18 ja jos pelaat, muistathan pelata vastuullisesti.