Advertisement

Valioliigan viikon pelivihje: Watford – Leicester 14.3

Koronavirus iski tällä viikolla konkreettisesti Brittikentille, kun keskiviikolle suunniteltu Manchester City – Arsenal –ottelu siirrettiin tulevaisuuteen. Osa Arsenalin pelaajista saattoi altistua virukselle pari viikkoa sitten Olympiakos-ottelun yhteydessä, sillä Olympiakosin omistajalla Evangelos Marinakisilla todettiin alkuviikosta koronatartunta. Muualla Euroopassa otteluita on jo päätetty pelata tyhjille katsomoille tai sitten sarjat on laitettu kokonaan tauolle, kuten Italiassa ja Itävallassa.

Viikonlopun Valioliigakierros pelataan näillä näkymin normaalisti, mutta on toki mahdollista, että loppuviikosta tulee uutta tietoa esimerkiksi katsomoiden sulkemisen osalta. Vedonlyönnin kannalta asia on erittäin tärkeä, sillä merkittävä osa kotiedusta muodostuu katsojien tuomaria kohtaan antamasta paineesta. VAR toki pienentää jo tällä hetkellä hieman kotietua, sillä osa tilanteista voidaan tarkastaa neutraalisti videolta, mutta yleisön vihellyskonsertti saattaa vaikuttaa pikkurikkeisiin esimerkiksi keskialueella, mistä vierasjoukkueille vihelletään useammin rike kuin kotijoukkueelle. Jos otteluita pelataan tyhjille katsomoille, on kotiedun merkitys paljon tavallista pienempi – jopa lähes olematon.

Valioliigassa tasaisten joukkueiden kohdatessa 1X2-jakauma on suurin piirtein 45–25–30 %. Jos kotietu nollataan, siirtyy kotijoukkueen voittotodennäköisyydestä 5-10 prosenttiyksikköä vieraille. Kertoimiksi muutettuna se tarkoittaa sitä, että jos kotivoiton pelattavuuden raja olisi normaalisti kertoimessa 2,25, nousee raja noin 2,70-tasolle.

Tästä syystä vedonlyöntimielessä Valioliigaviikonlopun parasta antia on lauantain alkuiltapäivän ottelu Watford–Leicester.

Alkukaudesta kompuroinut Watford on parantanut peliään entisen Leicester-luotsin Nigel Pearsonin alaisuudessa. Alkuvuoden ylivoimainen kohokohtana oli ansaittu 3–0-kotivoitto siihen asti tappiottomasta sarjakärjestä Liverpoolista – se onkin isäntien ainoa voitto edelliseen seitsemään sarjaotteluun. Pelilliseltä suoritustasoltaan Hornets ei ole sarjan kolmen huonoimman joukossa, mutta tasoeroa keskikastiin löytyy silti jonkin verran. Hyökkäyksestä tärkeä Gerard Deulofeu on lasaretissa, mutta muuten isäntien kokoonpanotilanne on hyvä.

Leicester murskasi maanantaina kotonaan Aston Villan 4–0, vaikka ykköskärki Jamie Vardy ja maajoukkuepakki Ben Chillwell olivat avauksesta sivussa. Vardy tuli kehiin toisella jaksolla ja teki kaksi maalia, mutta Chillwell puuttui kokonaan kokoonpanosta loukkaantumisen takia. Paluu kokoonpanoon Watfordia vastaan on mahdollista. Jos Chillwell palaa, pääsee Leicester pitkästä aikaa pelaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Avauksesta on ollut sivussa koko alkuvuoden ajan joko Vardy, Chillwell tai Wilfried Ndidi. Loukkaantumisista huolimatta Brendan Rodgersin suojatit ovat pelanneet laadukasta futista ja säilyttäneet paikkansa sarjataulukon kolmen kärjessä.

Viikon pelivihje

Leicester on joukkueista kokonaisuutena selvästi laadukkaampi ja ottelun suosikki, vaikka katsomot olisivat auki faneille ja kotietu olisi sitä kautta normaali. Alustava 1X2-arvioni otteluun normaalilla kotiedulla on 25–27–48 %, joten vieraista on tarjolla herkullisia kertoimia kaikissa pelimuodoissa. Paras niistä on tasapeli ei vetoa, johon kerroinrajani on 1,52. Vierasvoitolla veto osuu, tasapelillä panos palautuu pelitilille ja kotivoitolla panos hävitään.

Leicester-vedossa on vielä se piilevä mahdollisuus, että katsomoon ei päästetäkään koronaviruksen leviämisen pelossa faneja, jolloin Watfordin kotietu sulaisi silmissä. Tällöin vierasvoiton todennäköisyys nousisi pitkälti yli 50 prosenttiin ja nykyiset kertoimet tarjoavat entistä enemmän positiivista odotusarvoa.

Pelataan: Watford – Leicester 2, tasapeli ei vetoa, kerroin 1,68, panossuositus 9/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä @J_Hakulinen. Vihjeen kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja se saattaa muuttua. Kaikki pelaaminen on K18 ja jos pelaat, muistathan pelata vastuullisesti.