Advertisement

Valioliigan viikon pelivihje: Wolverhampton – Manchester City 21.9.

Vakuuttava Wolves

Nuno Espirito Santosin luotsaama Wolves on vakiinnuttanut tasonsa Valioliigan kahdeksan parhaan joukossa. Tasoa ei hetkauta se, että oikea wing-back Matt Doherty myytiin kesän siirtoikkunassa Tottenhamiin. Tilalle hankittiin Lyonista kokenut Marcal, joka pystyy pelaamaan sekä vasempana wing-backina että kolmen topparin linjassa reunimmaisena keskuspuolustajana. Optimiavauksessa viime kaudet vasemmalla viilettänyt Jonny Otto siirtyy Dohertyn paikalle oikealle, mutta espanjalainen on tällä hetkellä loukkaantumisen takia sivussa. Sarja-avauksessa Sheffield Unitedia vastaan oikeana laiturina viiletti tuulennopea Adama Traoré, joka loisti viime kaudella laitahyökkääjänä.

Wolvesin paketti on kokonaisuutena erittäin hyvin kasassa ja joukkuepeli on hioutunut vähäisen vaihtuvuuden takia viime kausina tiiviiksi. Jokainen pelaaja tietää ruutunsa. Nuno ei paljoa ryhmitystä vaihtele eikä rotaatiota harrasta. Ykköskärki Raúl Jimenezistä on kehittynyt yksi Valioliigan parhaista hyökkääjistä, joka mahtuisi mielestäni heittämällä Manchester Cityn avaukseen.

Mestarisuosikki City

Manchester City joutui luovuttamaan valtaistuimensa Valioliigassa kahden peräkkäisen mestaruuden jälkeen Liverpoolille. Viime kaudella Pep Guardiolan suojatit tekivät puolustuspäässä virheitä, eikä viimeistelykään ollut ihan huipputehokasta. Maalipaikkojen valossa City oli silti sarjan paras joukkue ja lähtee tähän kauteen suurimpana voittajasuosikkina.


Kokoonpanon suhteen muutokset ovat olleet Cityssä vähäisiä. Keskikentän monivuotinen kapellimestari David Silva lähti, mikä oli tiedossa jo vuosi sitten. Nuorta Phil Fodenia ollaan ajettu sisään Silvan saappaisiin, mutta englantilaisella on vielä kehittymistä sekä kentällä että sen ulkopuolella. Bernardo Silva on tällä hetkellä kypsempi ja parempi pelaaja hyökkäävän kasipaikan pelaajan rooliin, mutta hänen pelaamisensa sarja-avauksessa on loukkaantumisen takia epävarmaa.

Koronaa liikkeellä

Cityn viime kausi päättyi elokuussa puolivälieräpettymykseen Mestarien liigan lopputurnauksessa Lissabonissa. Sen jälkeen loma jäi lyhyeksi, ja valmistautumista tähän kauteen vaikeuttivat vielä parin pelaajan koronatartunnat. Ykköstoppari Aymeric Laporte ja avauksen laituri Riyad Mahrez uutisoitiin koronapositiivisiksi viime viikolla, ja he ovat joutuneet olemaan karanteenissa. Wolves-ottelun pelipäivänä positiivisten testitulosten uutisoinnista tulee täyteen kaksi viikkoa, joten mahdollista on, että kaksikko on mukana kokoonpanossa. Ovatko he sitten täysin valmiita fyysisesti ja joukkuetaktiikan osalta, on asia erikseen.

Wolvesissa isoa etua

Wolves on päässyt jo hyvin pelirytmiin kiinni kaadettuaan viikko sitten Valioliigan avauskierroksella Sheffield Unitedin 2–0. Lisäksi Nunon poppoo pelasi torstaina liigacupissa Stokea vastaan. Manchester Cityn pelituntuma on selvästi isäntiä heikompi, eikä kokoonpanotilannekaan vaikuta optimaaliselta.

Vieraat ovat laadukkaamman hyökkäyskalustonsa myötä ottelun kiistattomia suosikkeja, mutta pidän Wolvesin yllätyssaumoja huomattavasti nykyistä kerroinasetelmaa parempina. Alustava 1X2-arvioni otteluun on noin 16–25–59 %, joten isännille saa isoja etuja kaikissa pelimuodoissa. Paras yksittäinen pelikohde on aasialainen tasoitus +1, jossa panos palautuu Cityn maalin voitolla, ja voittoa tulee kotivoitolla tai tasapelillä. Kerroinrajani pelimuotoon on noin 1,75. Panostasoksi suosittelen maksimia 10/10, joka on kuitenkin syytä pitää 2-3 % välillä omaan pelikassaan suhteutettuna.  


Pelataan: Wolverhampton – Manchester City 1, aasialainen tasoitus +1, kerroin 2,09. Pelikohteet pääset pelaamaan tästä.

Ottelu pelataan maanantaina 21.9. klo 22.15.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä https://twitter.com/J_Hakulinen. Vihjeen kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua.

Kaikki pelaaminen on K18. Jos pelaat, pelaathan vastuullisesti. Apua pelaamisen hallintaan ja lopettamiseen saat esimerkiksi riippumattomasta Peluuri.fi -palvelusta. BML Group Ltd:n toimintaa lisensoi ja sääntelee Malta Gaming Authority lisenssillä MGA/CRP/108/2004.