Advertisement

Valioliigan vuoden joukkue julki – Liigan tehokkain pelaaja ei mahtunut joukkueeseen!

Valioliigapelaajien valitsema vuoden joukkue julkaistiin myöhään keskiviikko-iltana. Joukkue koostui lähes kokonaan mestaruudesta taistelevien Manchester Cityn ja Liverpoolin pelaajista, sillä muista seuroista mukaan mahtui vain Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Paul Pogba.

Maalivahdiksi jopa hieman yllättäen valittiin Manchester Cityn Ederson. Brassivahti on toki ollut hyvä läpikauden, mutta maajoukkuetoveri Alissonin valinta olisi silti ollut kenties ansaitumpi – ainakin tilastojen valossa.

Molemmat laitapuolustajat tulevat Merseysiden suunnalta. Vasemmalla Andy Robertson ja oikealla Trent Alexander-Arnold. Kumpikin parantaa jatkuvasti otteitaan ja heillä on suuri rooli Liverpoolin joukkueessa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Topparikaksikoksi vähemmän yllättäen valittiin Liverpoolin Virgil van Dijk sekä Manchester Cityn Aymeric Laporte. Nämä valinnat olivat itsestäänselvyydet.

Keskikentän kolmikosta löytyvät Manchester Cityn Bernardo Silva ja Fernandinho sekä naapuriseura Unitedin Paul Pogba. Bernardo ja Fernandinho ovat pelaajia, jotka eivät paistattele niin kovin usein maalintekijätilastoissa, mutta ovat joukkueelleen kultaakin arvokkaampia pelaajia. Molemmat antavat kaikkensa joukkueen eteen pelistä toiseen. Pogban valinta on hieman yllättävä. Ailahtelevasti pelanneen ranskalaistähden valinta on aiheuttanut porua, mutta kun nämä valinnat ovat pelaajien tekemiä, niin eiköhän he paremmin tiedä kuin me kotisohvilta peliä katsovat.

Hyökkäykseen valittiin maalipörssiä johtava Sergio Aguero, hänen seurakaverinsa Raheem Sterling sekä Liverpoolin Sadio Mane. Ja kuten oletettua, myös nämä valinnat aiheuttivat keskustelua sosiaalisessa mediassa. Jokaisella on oma mielipiteensä asioihin, riippuen lasien väreistä, mutta täytyy silti ihmetellä, miksi Valioliigan tämän kauden tehokkain pelaaja Eden Hazard [16 maalia, 13 maalisyöttöä] ei mahtunut joukkueeseen.