Advertisement

Valioliigan yllätyksellinen alkukausi ei ole vaikuttanut joukkueiden paremmuusjärjestykseen – vedonlyönnin ammattilainen vihjaa Leicesterille menestystä

Valioliigakauden 2020-21 alku on ollut hyvin yllätyksellinen ja useampi suurseura on aloittanut kautensa vaisusti.

Valioliigan kuudesta suuresta Tottenham, Liverpool ja Chelsea ovat viiden parhaan joukossa, mutta Manchester City on vasta sijalla kymmenen, Arsenal 11. ja Manchester United 14:s. Kahdeksan ottelukierroksen jälkeen piste-erot ovat kuitenkin vielä pieniä, joten muutamalla peräkkäisellä voitolla voi nousta kärkikahinoihin mukaan.

”Sarjataulukko valehtelee”, on yleisimpiä analyytikoiden käyttämiä hokemia, ja täysin aiheesta. Edes kokonainen kausi ei aina kerro totuutta joukkueen todellisesta suoritustasosta. Vielä vähemmän siitä kertoo seitsemän tai kahdeksan ottelua, jonka verran joukkueet ovat tähän mennessä pelanneet. Etenkin vedonlyöjät ja kertoimentarjoajat arvioivat voimasuhteita syvällisemmin esimerkiksi laukaisu- ja xG-tilastojen avulla, jotka ennustavat tulevia tuloksia paremmin kuin edellisten pelien lopputulokset.

Vedonlyönnin ammattilainen Janne Hakulinen luokitteli joukkueet paremmusjärjestykseen alkukauden perusteella, eikä arviot muuttuneet juurikaan siitä, mitä hän oli arvioinut ennen kauden alkua.

Manchester City sai luokituksen A+, jonka Hakulinen oli antanut joukkueelle myös ennen kauden alkua. Liverpool nosti luokitustaan A:sta A+:aan ja Tottenham B:stä B+:aan. Valioliigan suurseurojen ainut laskija oli Manchester United, jonka luokitus tipahti A-:sta B+:aan.

Sarjakärki Leicesterin luokitus pysyi B:ssä hyvästä alkukaudesta huolimatta. Hakulisen mukaan Leicesterin kertoimet TOP-4 sekä TOP-6 -sijoituksille ovat houkuttelevia. NordicBet tarjoaa TOP-4 -sijoituksesta kertoimen 4,25, jolle Hakulinen antaa yli 25% toteutumisarvion. TOP-6 -sijasta tarjolla on kerroin 1,75, jolle arvio on yli 60%.

Kaikki Hakulisen vedonlyöntipoiminnat voit lukea NordicBetin blogista, jonne pääset siirtymään suoraan TÄSTÄ.