Advertisement

Valioliigaseuran jättikauppa kaatumassa piratismiin

Valioliigaseura Newcastlen omistajanvaihdos on kokenut rajun takaiskun, kertoo brittilehti Guardian.

Newcastlen nykyisen omistajan, Mike Ashleyn, on tarkoitus myydä seura 300 miljoonalla punnalla Saudi-Arabian valtion varallisuusrahaston [PIF] omistukseen, mutta Maailman kauppajärjestö WTO:n mukaan Saudi-Arabia olisi piraatti-tv-yhtiö beoutQ:n takana.

BeoutQ on välittänyt jo vuosien ajan laittomasti urheilutapahtumia, kuten mm. Valioliigan otteluita. BeoutQ:n piratismi on aiheuttanut Valioliigan tv-oikeuksista maksaneille tv-yhtiöille yli satojen miljoonien puntien tappiot. Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed Bin Salman on kiistänyt, että maa olisi BeoutQ:n takana.

Guardianin tiedot perustuvat kuitenkin WTO:n vankkaan, peräti 123-sivuiseen raporttiin, joka julkaistaan lähiviikkojen aikana. Lehden mukaan Valioliiga on jo saanut tiedon raportista ja huomauttanut asiasta PIF:iä osana prosessia, jossa Valioliiga ratkaisee, hyväksyykö se Newcastlen omistajanvaihdoksen.

Newcastlen omistajanvaihdoksesta ollaan kuhistu jo huhtikuusta lähtien, ja kaupan piti saada sinettinsä viimeistään toukokuun loppuun mennessä. Nyt sen sinetöinti pitkittyy kuitenkin vähintään kesäkuulle, joten tässä vaiheessa täytyy olla jo hieman skeptinen sen suhteen, hyväksyykö Valioliiga Newcastlen omistajanvaihdosta ollenkaan.