Valioliigaseurat jatkavat puhtaalla pelillä Eurooppa-Liigassa – Arsenal jo 11 voiton putkessa

Valioliigan lontoolaisseurat Arsenal ja Chelsea jatkoivat torstaina voittokulkuaan Eurooppa-Liigassa. Kumpikin joukkueista jatkaa puhtaalla pelillä oman lohkonsa kärjessä, kun kolme ottelukierrosta on takana.

Sporting vs Arsenal

Portugalin suurseura Sporting oli voittanut Arsenalin tavoin kaksi ensimmäistä otteluuan E-lohkossa. Ottelun ennakkoasetelmat olivat siis varsin mehukkaat – voittaja ottaisi lohkon kärkipaikan ja samalla tukevan otteen jatkopaikasta.

Ottelulta sopi odottaa paljon, mutta jo hyvin varhain kävi selväksi, että kotijoukkue olisi tyytyväinen maalittomaan tasapeliin. Ottelusta tulikin täten varsin tylsä.

Avauspuoliajalla todellisia maalipaikkoja ei ollut oikeastaan kummallakaan, eikä toisella puoliajalla asia juurikaan muuttunut. Sportingin bussi oli parkkeerattu visusti oman maalin eteen, eikä Arsenal löytänyt aukkoja puolustusmuurin murtamiseen.

Lopulta sen ei tarvinnut sitä tehdäkkään. 78. peliminuutilla Sporting-puolustaja Sebastian Coatesin katkoyritys epäonnistui ja Danny Welbeck karkasi läpiajoon. Englantilaishyökkääjä laukoi painavan laukauksen vuorenvarmasti maaliin ja Arsenalille jo 11:nnen peräkkäisen voiton.

Sporting ei onnistunut laukomaan ottelussa kertaakaan kohti Arsenalin maalia. Kotiottelussa noin aneemista peliä ei onnistu esittämään edes Jose Mourinhon Manchester United…

Danny Welbeck nousi Arsenalin sankariksi. Kuva: IBL.se

Chelsea vs BATE

Hyvässä vireessä oleva – ja tappioitta koko kauden pelannut – Chelsea sai torstaina vieraakseen Valko-Venäjän ykkösseura BATE:n. Suomalaisittain ottelun suurin mielenkiinnon kohde oli se, nähtäisiinkö Suomen maajoukkuehyökkääjä Jasse Tuominen vierasjoukkueen avauskokoonpanossa.

Tunti ennen ottelun alkua, kun kokoonpanot julkistettiin, oli pettymys kieltämättä suuri – Tuominen aloittaa ottelun vaihtopenkillä.

Itse ottelu oli kuitenkin varsin viihdyttävä – vaikkakin kovin yksipuolinen, ja se ratkesi käytännössä jo kahdeksan peliminuutin kohdalla.

Chelsean avauskokoonpanoon toista kertaa tällä kaudella tiensä raivannut keskikenttäpelaaja Ruben Loftus-Cheek nousi ottelussa suureksi sankariksi.

Englantilainen viimeisteli illan ensimmäisen osumansa jo toisella peliminuutilla Davide Zappacostan syötöstä. Illan toinen osuma näki päivänvalonsa vain kuusi minuuttia myöhemmin, kun Loftus-Cheek huudatti jälleen kotiyleisöä, tällä kertaa Willianin syötöstä.

Hattutemppu sinetöityi heti toisen puoliajan alussa, kun keskikenttäpelaajan tarkka sijoitus painui maalin vasempaan alakulmaan ohi BATE-vahti Denis Scherbitskyn.

BATE:n suomalaishyökkääjä Jasse Tuominen pääsi ottelussa irti 71. peliminuutilla, kun hänet vaihdettiin kentälle Nikolai Signevichin tilalle. Paikkoja suomalaishyökkääjälle ei siunaantunut, mutta hänen kentällä olonsa aikana BATE onnistui kaventamaan ottelun Aleksey Riosin maalilla.

Tasoero joukkueiden välillä oli todella suuri, eikä BATE:lla ollut ottelussa mitään palaa. Jatkopaikka on kuitenkin täysin omissa käsissä, sillä samaan aikaan pelatussa lohkon toisessa ottelussa MOL Vidi yllätti PAOK:in Kreikassa lukemin 2-0. Kolmen ottelukierroksen jälkeen PAOK, BATE ja MOL Vidi ovat kaikki tasapisteissä. Chelsea pyyhältää ylhäisessä yksinäisyydessä lohkon kärjessä.

Jasse Tuominen pääsi pelaamaan Chelseaa vastaan reilun 20. minuutin ajan. Kuva: IBL.se