Valioliigassa nähtiin maalirikas sunnuntai – vierasjoukkueet vakuuttaviin voittoihin

Valioliiga jatkui tänään sunnuntaina jälleen neljän ottelun merkeissä. Vierasjoukkueet olivat sunnuntaipeleissä rautaa, kun kolmesta ensimmäisestä ottelusta täydet pistepotit lähtivät vieraiden matkaan.

Ensimmäinen ottelu käytiin St. Mary’silla, kun Southampton isännöi Tottenhamia. Jose Mourinhon ryhmällä oli näytönpaikka, kun vierasjoukkue hävisi ensimmäisellä kierroksella surkean esityksen päätteeksi Evertonille. Tällä kertaa parivaljakko Heung-min SonHarry Kane ei jättänyt mitään palaa Southamptonille.

Soton meni 32. minuutin kohdalla johtoon, kun Danny Ings avasi maalihanansa tämän kauden osalta Valioliigassa. Ensimmäisen puoliajan lisäajalta starttasi kuitenkin Tottenhamin show. Son vei vierasjoukkueen 35 minuutin aikana neljällä osumallaan 1-4 johtoon. Kane tarjoili joka ikisen eteläkorealaisen maaleista. Lopulta myös Kane sai kuparisensa rikki 82. peliminuutin jälkeen tuikaamalla irtopallon tyhjiin. Ings kaunisteli vielä lukemia rangaistuspotkulta, mutta Spurs otti kauden ensimmäisen voittonsa vakuuttavin lukemin.

Päivän toinen ottelu käytiin Newcastlen ja Brightonin välillä. Chelsealle niukan tappion ensimmäisellä kierroksella kärsinyt vierasjoukkue oli tänään liikkeellä virkeällä jalalla ja ratkaisi ottelun heti ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Ranskalainen Neal Maupay vei vieraat jo 4. minuutilla johtoon pilkulta ja tuplasi johdon kolme minuuttia myöhemmin. Aaron Connolly viimeisteli vielä 83. minuutilla tyylikkäällä sijoituksella loppulukemat 0-3 Maupayn esityöstä.

Kello 18.30 ottelussa nähtiin sunnuntain pelien helmi, kun Chelsea ja Liverpool taistelivat paremmuudesta Stamford Bridgellä. Managerien sanasota median puolella on jatkunut pitkän aikaa ja varsinkin kotijoukkueen runko on muuttunut rajusti kesän siirtoikkunan aikana. Hallitseva mestari oli kuitenkin piirun verran parempi. Ensimmäinen puoliaika mentiin osittain jopa Chelsean komennossa, mutta Andreas Christensenin ulosajo juuri ennen taukoa pilasi kotijoukkueen illan. Liverpool käytti ylivoiman hyväkseen ja Sadio Mane ratkaisi ottelun heti tauon jälkeen viidessä minuutissa. Hän viimeisteli voittomaalin päällään ja toisen hän sai tyylitellä tyhjiin Kepa Arrizabalagan käsittämättömästä lahjoituksesta. Näin ollen Liverpool kairasi ison 0-2 voiton vierakentältä.

Illan viimeinen ottelu käydää Leicesterin ja Burnleyn välillä. Kautensa aloittava Burnley matkaa King Powerille kliinisen 3-0 voiton ensimmäisellä kierroksella ottaneen Leicesterin vieraaksi.

Southampton – Tottenham, 2-5

1-0 D. Ings 32’, 1-1 H. Son 45+2’, 1-2 H. Son 47’, 1-3 H. Son 64’, 1-4 H. Son 73’, 1-5 H. Kane 82’, 2-5 D. Ings (rp.) 90’

Newcastle – Brighton, 0-3

0-1 N. Maupay (rp.) 4’, 0-2 N. Maupay 7’, 0-3 A. Connolly 83’

Chelsea – Liverpool, 0-2

0-1 S. Mane 50’, 0-2 S. Mane 54’