Valioliigassa nähtiin tänään maalijuhlia – Everton ja Leeds voittoihin, Palace järkytti Man Unitedia

Valioliigan toinen ottelukierros aloitettiin neljän ottelun voimin. Todellisia maali-ilotteluita nähtiin, kun päivän kaksi ensimmäistä ottelua tarjosi jo yhteensä 14 maalia.

Lauantain ensimmäinen mittelö käytiin Goodison Parkilla, kun sarjanousija West Bromwich saapui Evertonin vieraaksi. Kotijoukkue oli kokonaisuudessaan vahvempi, mutta ottelu tarjosi yleisölle viihdettä koko rahan edessä.

West Bromwich aloitti maaliteon kymmenen peliminuutin jälkeen. Grady Diangana viimeisteli upeasti vasurillaan pitkän kuljetuksen päätteeksi. Everton tuli kuitenkin tasoihin ja ohi kuin varkain. Dominic Calvert-Lewin ohjasi kotijoukkueen tasoihin lähietäisyydeltä 30. minuutin jälkeen ja James Rodriguez vei Evertonin johtoon juuri ennen puoliajan loppua ensimmäisellä Valioliigamaalillaan. WBA:n kiri koki takaiskun heti Evertonin johtomaalin perään, kun Kieran Gibbs ajettiin ulos konkaripuolustajan mukiloidessa Rodriguezia tilanteen ulkopuolella. Puoliajalle mentäessä WBA-manageri Slaven Bilic heitettiin myöskin katsomon puolelle aggressiivisen valittamisen takia.

Vierasjoukkue tuli toiselle puoliajalle upealla asenteella. Painostus palkittiin nopeasti ja Matheus Pereira naulasi kauniin vapaapotkun ohi Jordan Pickfordin. Tämän jälkeen Everton meni menojaan. Michael Keane siirsi Evertonin johtoon sivuvapaapotkun jälkeen lähietäisyydeltä ja Calvert-Lewin viimeisteli uran ensimmäisen hattutemppunsa Valioliigassa kahdella toisen puoliajan osumalla.

Toinen ottelu käytiin sarjanousijoiden välillä, kun Elland Road sai isännöidä 16 vuoden tauon jälkeen Leedsin ja Fulhamin välistä Valioliigakamppailua. Leeds jatkoi siitä, mihin se Liverpoolia vastaan jäi.

Kotijoukkue aloitti maalinteon viiden minuutin pelin jälkeen. Helder Costa ampui kulman jälkitilanteesta pallon vitosen kulmalta kovaa ylös. Ensimmäiselle puoliajalle lähdettiin Leedsin 2-1 johdossa, kun Aleksander Mitrovic ja Mateusz Klich osuivat rangaistuspotkuista.

Toisella puoliajalla Leeds näytti karkaavan täysin. Patrick Bamford ja Helder Costa siirsivät kotijoukkueen jo 4-1 karkumatkalle. Uskomaton nousu näytti tapahtuvan, kun Bobby Reed ja Mitrovic toivat vierasjoukkueen maalin päähän. Viimeinen kaksikymppinen ei kuitenkaan tuonut lisämaaleja ja Leeds avasi pistepottinsa 4-3 voitolla.

Päivän kolmas kamppailu nähtiin Old Traffordilla, kun Manchester United aloitti kautensa isännöimällä Crystal Palacea. Vierasjoukkue shokeerasi seitsemän minuutin pelin jälkeen. Andros Townsend ohjasi matalan keskityksen varmasti takakulmaan.

Shokeeraus jatkui myös toisella puoliajalla. Crystal Palace sai VAR-tarkastuksen jälkeen rangaistuspotkun Victor Lindelöfin käsivirheen seurauksena. Man United meinasi jo päästä pälkähästä, kun David De Gea torjui Jordan Ayewin yrityksen. Kuitenkin VAR tuomitsi uuden rangaistuspotkun De Gean liikkumisen takia ja Wilfried Zaha ei erehtynyt toisella yrittämällä. Donny Van De Beek loi vielä toivoa Manulle osumalla debyytissään, mutta Zaha lopetti kotijoukkueen pyristelyn viisi minuuttia myöhemmin. Norsunluurannikon maajoukkuetähti viimeisteli illan toisensa matalalla laukauksella laatikon rajalta. Roy Hodgsonin joukot ottivat kauden toisen voittonsa Old Traffordilla 1-3 lukemin.

Lauantainen Valioliigapäivä päättyy Arsenalin ja West Hamin kohtaamiseen Emirates Stadiumilla. Ottelu alkaa klo 22.00!

Everton – West Bromwich, 5-2

0-1 G. Diangana 10’, 1-1 D. Calvert-Lewin 31’, 2-1 J. Rodriguez 45’, 2-2 Matheus Pereira 47’, 3-2 M. Keane 54’, 4-2 D. Calvert-Lewin 62’, 5-2 D. Calvert-Lewin 66’

Leeds – Fulham, 4-3

1-0 H. Costa 5’, 1-1 A. Mitrovic (rp.) 34’, 2-1 M. Klich (rp.) 41’, 3-1 P. Bamford 50’, 4-1 H. Costa 57’, 4-2 B. Reed 62’, 4-3 A. Mitrovic 67’

Manchester United – Crystal Palace, 1-3

0-1 A. Townsend 7’, 0-2 W. Zaha (rp.) 74′, D. Van De Beek 80′, 1-3 W. Zaha 85′