Advertisement

Valioliigassa nähtiin vähämaalinen sunnuntai – Leicesterille maukas voitto Arsenalista

Valioliigasunnuntai pelattiin tänään kolmen ottelun voimin. Kuitenkin totutusta poiketen todellisia maalikarkeloita ei tänään nähty, vaan tiivis puolustuspeli oli päivän sana.

Ensimmäinen ottelu nähtiin St. Mary’s Stadiumilla. Southampton oli tyly isäntä Evertonille, kun se päätti sarjakärjen tappiottoman kaudenalun 2-0-voitolla. Maaleista vastasivat James Ward-Prowse ja Che Adams. Evertonin tappio tiesi samalla sitä, että kuuden ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen kaikki Valioliigajoukkueet olivat hävinneet sarjassa ainakin kerran. Näin on tapahtunut edellisen kerran kaudella 1967/68.

Toinen ottelu käytiin Molineuxilla, kun Wolverhampton isännöi Newcastlea. Ottelu pysyi pitkään maalittomana, kunnes 80. minuutilla tapahtui. Kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon ja maalintekijänä oli vähemmän yllättäen Raul Jimenez. Meksikolainen iski kauden neljäntensä upealla tavalla volleysta 20 metristä. Wolves sai kuitenkin syödä karvasta kalkkia, kun Newcastle tasoitti 1-1-loppulukemat minuuttia ennen täyttä aikaa. Jacob Murphy upotti kierteisen vapaapotkun ohi Rui Patricion.

Viimeinen ottelu oli todellinen herkkupala, kun Arsenal kohtasi Leicesterin Emirates Stadiumilla. Kohtaisesti kautensa aloittaneet joukkueet tarvitsivat molemmat voiton päästäkseen lähelle kärkikamppailua. Ottelu eteni pitkään ilman kummoisia maalintekopaikkoja ja näytti siltä, että joukkueet jakavat pisteet maaleitta. Vaihdosta sisään tullut Jamie Vardy oli kuitenkin eri mieltä. Englantilainen pääsi nikkaamaan 1-0-voittolukemat lähietäisyydeltä Cengiz Ünderin esityöstä. Leicester nousi voitollaan sarjan neljännelle sijalle vain pisteen päähän kärjessä olevasta Evertonista. Arsenal on kuuden ottelun jälkeen sarjan 10. sijalla.