Advertisement

Valioliigassa todellinen “kuuden pisteen” herkkupala – Manchester United jo käytännössä pakkovoiton edessä

Kuva: TT, Jason Cairnduff

Valioliigan ottelukierros numero 26 huipentuu tänä iltana todellisella herkkupalalla, kun Chelsea ja Manchester United iskevät yhteen Stamford Bridgellä.

Ottelun panokset ovat valtaiset, ja sitä voitaneenkin pitää todellisena “kuuden pisteen otteluna”. Chelsea on tällä hetkellä kiinni viimeisessä Mestarien liigaan oikeuttavalla paikalla, neljännellä sijalla, kerättyään 41 pistettä 25 ottelusta. Manchester United on puolestaan sijalla yhdeksän, kuuden pisteen päässä Chelseasta.

Manchesterilaisseuran on pakko saada ottelusta pisteitä, muuten ero kasvaa liian suureksi. Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjaer tiedostaa tämän.

“Voitto kaventaisi eron kolmeen pisteeseen ja tietenkin siihen meidän on pyrittävä”, Solskjaer kertoi lehdistötilaisuudessa.

“Olemme pelanneet heitä vastaan jo kahdesti tällä kaudella ja menestyneet hyvin, mutta Chelsea on hyvä joukkue. He pääsevät pelaamaan kotikentällään, mutta aiomme mennä sinne yrittämään voittaa peli.”

Molemmat joukkueet saivat rauhassa ladata akkujaan Valioliigan talvitauolla. Sekä Chelsea että Manchester United ovat pelanneet viimeksi helmikuun ensimmäinen päivä, joten molemmat pääsevät otteluun tuoreella jalalla.

“Mielestäni siitä [talvitauko] on ehdottomasti hyötyä kaikille pelaajille yksilöinä sekä koko joukkueelle. Uskon myös, että liiga saa siitä hyötyä ja pelin taso paranee”, Solskjaer kertoi.

“Toivottavasti pojat osoittavat pelissä sen tuoreuden, jonka he ovat osoittaneet harjoituksissa tällä viikolla.”