Valioliigaviikonlopun viihdyttävin ottelu nähtii Bramall Lanella – Sheffield ja Manu pistejakoon mielettömien vaiheiden jälkeen

Kuva: TT, Robbie Stephenson

Sunnuntain ainoa Valioliigakamppailu käytiin Bramall Lanella Sheffield Unitedin isännöidessä Manchester Unitedia. Ottelun lähtökohdat olivat täysin pimennossa, mutta mitä vain saatettiin odottaa. Tällä kertaa yleisölle tarjoiltiin todellinen trilleri.

1. puoliaika

Ole Gunnar Solskjaerin punaiset lähtivät otteluun inhorealistisella viiden pelaajan puolustuslinjalla, jota ei ole Manun riveissä nähty pitkiin aikoihin. Se tuotti hankaluuksia hyökkäyspelin rakenteluun ja Blades vyöryttikin ensimmäisellä puoliajalla ennennäkemättömällä sykkeellä. Kotijoukkue sai ansaitun johto-osuman, kun pelikellossa oli 19. minuuttia. Lys Mousset nöyryytti fysiikallaan Manu-toppari Phil Jonesia päätyviivan läheisyydessä ja toimitti pallon John Lundstramille. Lundstramin yritys kilpistyi David De Gean jalkatorjuntaan, mutta irtopallo tuli John Fleckin jalkoihin, josta se kimposi verkon perukoille.

Puoliajalle siirryttiin Sheffieldin 1-0 johdossa ja Solksjaerilla riitti mietittävää. Punaisten esitys oli järkyttävää katseltavaa, kun kotijoukkue talloi entisen Valioliigaa dominoineen dynastian maanrakoon.

2. puoliaika

Toisella puoliajalla sama meno jatkui, kun Mousset pääsi itse maalin makuun 52. peliminuutilla. Moussetin tarkka laukaus boksin rajalta liukui vastustamattomasti takakulmaan ja bileet olivat valmiit Bramall Lanella.

Peliin saatiin täysin uusi vaihde, kun aneeminen manchesterilaisryhmä järjesteli upean seitsenminuuttisen nuorukaisten johdolla. Kavennusmaali nähtiin 72. minuutilla, kun Brandon Williams viimeisteli ensimmäisen Valioliigamaalinsa upealla oikean jalan laukauksella keskityksen jälkitilanteesta. Vain viisi minuuttia myöhemmin nähtiin juuri kentälle vaihdetun Mason Greenwoodin ensimmäinen Valioliigamaali. Hän viimeisteli Manun 2-2 tasoituksen jatkamalla Marcus Rashfordin keskityksen uuniin viiden metrin viivalta.

Upean nousun päätti 79. minuutilla edellisen maalin alustanut Rashford, kun hän pääsi sijoittamaan pallon lähes tyhjään verkkoon upean kombinaation päätteeksi. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan siirsi paineen vastustajan päätyyn. Upea sunnuntai-ilta sai päätöksensä 90. minuutilla, kun Oliver McBurnie viimeisteli kauden toisensa Callum Robinsonin keskityksestä. VAR-tarkastuksen jälkeen maali hyväksyttiin ja pisteet jaettiin 3-3 lukemin.

Yhteenveto

Mielipuolisen ottelun jälkeen kotijoukkue päätyi sijalle 6. ja vierasjoukkue Manchester United sijalle 9. Molemmat joukkueet ovat varmasti tyytyväisiä tulokseen, ottelun virtausten ollessa niin sekavat, varsinkin viimeisen 20 minuutin aikana. Kuitenkin mainittavaa on, että Manchester Unitedin toiminta on todella kaukana takavuosien tähtiloistosta. Pääosin peli näytti siltä, että joukkue ei missään nimessä kuuluisi enään Valioliigan top-6 jengeihin. Solskjaerilla on vielä paljon työtä edessään, kun taasen Chris Wilder voi olla hyvin tyytyväinen nousujoukkueen suorittamiseen tähän mennessä.