Van Dijk ja Alisson munasivat – Arsenal katkaisi Liverpoolin haaveet piste-ennätyksestä

Lontoon Emirates Stadiumilla pelattiin keskiviikko-iltana huippukamppailu, jossa Arsenal sai vieraakseen valioliigamestari Liverpoolin.

Ottelu alkoi Liverpoolin komennossa ja vierasjoukkue oli lähellä siirtyä johtoon jo 13. peliminuutin jälkeen, mutta tolppa pysäytti Roberto Firminon maalintekoyrityksen. Seitsemää minuuttia myöhemmin Sadio Mane onnistui kuitenkin maalinteossa vei Liverpoolin jopa ansaittuun johtoasemaan.

Ensimmäisen puoliajan viimeisellä vartilla nähtiin kuitenkin jotain sellaista, mitä harvemmin näkee. Ensin Virgil van Dijk lahjoitti pallon huolimattomalla alaspäin syötöllään Alexandre Lacazettelle, joka kiitti lahjasta ja laukoi pallon ohi Liverpool-vahti Alissonin. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin oli Alissonin vuoro pupeloida. Brassivahdin surkea avaus päätyi Lacazetten kautta Reiss Nelsonille, joka ei jättänyt maalipaikkaansa hyödyntämättä. Kiitos Liverpoolin kahden lahjamaalin, tauolle siirryttiin Arsenalin 2-1 -johtoasemassa.

Toisella jaksolla Arsenal keskittyi pelkästään puolustamiseen ja Liverpool hyökkäsi jatkuvalla syötöllä vaarallisesti kohti Emiliano Martinezin vartioimaa Arsenal-maalia. Vierasjoukkue loi toisella jaksolla peräti 17 maalintekoyritystä, piti palloa 81 prosenttisesti ja sai peräti yhdeksän kulmapotkua, mutta tasoitusmaali jäi tekemättä. Lähimpänä maalintekoa oli laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold, joka laukoi lisäajan viime hetkillä pallon kimmokkeen ja Martinezin torjunnan kautta tolppaan.

Arsenal nousi voittonsa myötä Valioliigassa sijalle yhdeksän ja on nyt kolmen pisteen päässä Eurooppa-liiga -paikasta. Liverpoolille tappio tiesi sitä, että Manchester Cityn kaudella 2017/18 tekemä piste-ennätys [100] jää haaveeksi. Liverpoolilla on kasassa 93 pistettä, kun enää kaksi ottelua on jäljellä.