Advertisement

VAR puhuttaa Man Cityn tähteä Tottenham-ottelun jälkeen – “En ymmärrä sitä ollenkaan”

Kuva: TT, Rui Vieira

 

Man City kohtasi lauantain huippuottelussa Tottenhamin. Värikkäitten tapahtumien jälkeen – painuvimpana mieleen jäänee Gabriel Jesuksen hylätty maali yliajalla – joukkueet joutuivat tyytymään pistejakoon, joka ei ottelua hallinnutta Manchester Cityä varmasti miellytä.

Cityn tähtisikermän kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Kevin De Bruyne ei täysin sulattanut VAR:in avulla tuomittua käsirikettä, joka lopulta hylkäsi Gabriel Jesuksen yliajalla paukuttaman maalin.

“Olen vanhanaikainen, enkä ole VAR:in suurimpia ystäviä”, De Bruyne kuittasi.

“Minulle kerrottiin ottelun jälkeen, että jos pallo olisi osunut Tottenhamin pelaajan käteen, siitä ei oltaisi tuomittu rangaistuspotkua, joten en ymmärrä sitä. En ymmärrä sitä ollenkaan. Tästä pitää keskustella.”

“Tiesimme, että maali menee tarkistukseen. Jokainen maali tarkistetaan. Kun tuomari näytti hylkäävänsä maalin, emme tienneet miksi, eikä myöskään Tottenham tiennyt miksi.”

 

 

Sääntöjen perusteella Jesuksen maali hylättiin koska Aymeric Laporten käsipallo johti maaliin, vaikka kosketus ei ollut tarkoituksellinen. Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, että puolustava osapuoli voi koskettaa palloa kädellä vahingossa ilman seuraamuksia, mutta hyökkäävä ei. De Bruynen mielestä sääntö ei ole looginen, ja että käsipallot pitäisi aina tuomita samalla tavalla tilanteesta huolimatta.

“Hänen on mahdotonta saada kättä pois alta. Mitä hänen pitäisi tehdä? Leikata käsi irti ja pelata ilman sitä?”

“Hänellä ei ollut tilanteessa mitään tehtävissä.”

“Et ehdi reagoida noin nopeasti tuollaisessa tilassa. Asiat pitää tehdä selväksi – käsipallo molemmin puolin.”