VAR ryösti Pukin kauden kymmenennen osuman – Tottenham ja Norwich pistejakoon

Kuva: TT, JASONPIX

Suomalaisittain kiinnostavin kamppailu viikonlopun Valioliigakierroksella nähtiin tänään lauantaina, kun Tottenham matkasi Norwichin vieraaksi Carrow Roadille. Lähtökohdat olivat selkeät. Teemu Pukin Norwich kaipasi kipeästi pisteitä putoamiskamppailusta selvitäkseen, kun taasen Tottenham tarvitsi pisteitä, jotta top-4 ei karkaa liljanvalkoisten ulottumattomiin.

Kanarialinnut aloittivat pelin väkevästi, kun 18. peliminuutilla Mario Vrancic siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Kevyt oikean jalan laukaus upposi vastustamattomasti Tottenham-vahti Paulo Gazzanigan taakse ja kotiyleisö repesi silmittömään huutoon.

Ottelun kyseenalaisin tilanne nähtiin 33. peliminuutin kohdalla, kun Pukki karkasi Spurs puolustukselta karkuun ja viimeisteli upealla tavalla ottelun 2-0 lukemiin. Kuitenkin VAR-tarkastelun jälkeen Pukin kauden kymmenes maali hylättiin paitsiona. Tilanne herätti paljon keskustelua sosiaalisen median puolella, koska Pukin olkapää näytti olevan mahdollisesti vain millejä paitsion puolella. Puoliajalle siirryttiin lopulta Norwichin 1-0 johdossa.

Jalkapalloasiantuntija Gary Lineker kritisoi päätöstä kovaan sävyyn Twitterin puolella:

Toisella puoliajalla nähtiin kolme maalia, joista ensimmäisestä vastasi Christian Eriksen upealla vapaapotkulla 55. minuutilla. Vain viisi minuuttia myöhemmin Norwich siirtyi kuitenkin johtoon, kun Pukin epäonnistuneen haltuunoton jälkeen, pallo löysi tiensä verkkoon Tottenhamin Serge Aurierin jalkojen kautta.

Loppunumerot viimeisteli Harry Kane 83. minuutilla rangaistuspotkusta, kun Christoph Zimmermann oli hetkeä aikaisemmin kaatanut englantilaishyökkääjän boksissa sääntöjen vastaisesti. Maali oli Kanen 136. osuma Valioliigassa 200 otteluun. Vain Alan Shearer ja Sergio Agüero ovat tehneet enemmän maaleja 200:ssa ensimmäisessä Valioliigaottelussa.

2-2 loppulukemat olivat karvasta kalkkia molemmille joukkueille, huomioiden heidän tarpeensa pisteille. Norwich nosti itsensä kolmen pisteen päähän putoamisviivasta ja Tottenhamille piste tiesi nousua viidennelle sijalle. Kuitenkin Tottenhamin pahimmilla kilpakumppaneilla on ottelu vähemmän pelattuna.