Advertisement

VAR varasti huomion lauantain Valioliigakierroksella

Kuva: TT, Craig Brough

Puhetta puolesta ja vastaan keräävä VAR-järjestelmä oli suuressa roolissa lauantaisten Valioliigaotteluiden tuoksinassa. Kello viiden kamppailuissa nähtiin peräti kuusi tuomiota, jotka vaikuttivat pelin kulkuun oleellisesti.

Kaikki kuusi VAR-tuomioita nähtiin kolmessa eri ottelussa, joista yksi oli Wolverhamptonin ja Southamptonin taisto Molineuxilla. Raul Jimenez oli VAR-tuomioiden keskipisteessä, kun häneltä hylättiin ensimmäisen puoliajan aikana kaksi 1-1 -tasoitusmaalia. Maalien hylkäämiset johtuivat Jimenezin käsivirheestä sekä Patrick Cutronen paitsioasemasta ennen maalin syntyä. Lopulta Jimenez kuitenkin palkittiin, kun Matt Doherty kaadettiin rangaistusalueella ja VAR-tarkistuksen jälkeen hän pääsi niittaamaan 1-1 -loppulukemat pilkulta.


Wolvesin manageri Nuno kommentoi pelin jälkeen VAR-systeemiä rasittavaksi, koska se vaikuttaa pelaajien mielentilaan.

”Pelaajat ja fanit ovat tuulettaneet turhaan, kun tauon jälkeen maalia ei hyväksytä ja tämä vaikuttaa oleellisesti ilmapiiriin. Siihen täytyy kuitenkin vain tottua.”

Tottenhamin ja Watfordin välisessä ottelussa nähtiin kaksi VAR-tuomiota. Allin 1-1 tasoitusmaalia tarkasteltiin hyvän tovin ajan videohuoneella käsivirhe-epäilyn takia. Lopulta tuomari sai korvanappiinsa tiedon hyväksyä maali, mutta tilanteessa hämmennystä aiheutti stadionin valotaulut, jotka näyttivät, ettei maalia hyväksytä. Myös aikaisemmin ottelussa Jan Vertonghen kaatoi Gerard Deulofeun rangaistusalueella, mutta VAR-tarkastelun jälkeen tilanteessa ei nähty rikettä.

Kierroksen puhutuin tilanne nähtiin kuitenkin Leicesterin ja Burnleyn ottelussa King Power Stadiumilla. Burnley sai pallon Leicesterin verkkoon Chris Woodin laukauksen jäljiltä ottelun loppuhetkillä. Kuitenkin Wood oli rikkonut tilanteessa viimeisen kosketuksen tilanteessa palloon ottanutta Jonny Evansia ja VAR-tarkastuksen jälkeen osuma hylättiin rikkeenä. Maali olisi tasoittanut ottelun 2-2 -tilanteeseen. VAR-tuomio ei miellyttänyt Burnley-manageri Sean Dychea, joka päästi muutaman ärräpään kentän laidalla tuomion jälkeen. Dyche kommentoi tilannetta myös lehdistötilaisuudessa:

”On täysin uskomatonta, että tilanteesta ei tuomittu maalia.”