Advertisement

Vardyn mukaan Leicesterin pelityyli ei sovi hänelle

Leicester Cityn kärkimies Jamie Vardy laukoi viime kaudella Valioliigassa komeat 20 maalia. Tällä kaudella ruuti ei ole ollut aivan yhtä kuivaa. 13 ottelussa Valioliigassa maaleja on syntynyt viisi kappaletta.

Viime vuoden lokakuussa Leicesterin manageriksi nimetty Claude Puel tykkää peluuttaa joukkueillaan vahvaan pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa. Ero on suuri edellisten managerien, Craig Shakespearen ja Claudio Ranierin vastaiskuihin perustuvaan hyökkäyspeliin. Uudessa pelityylissä Vardy on usein vaikuttanut jäävän pelin ulkopuolelle hyökkäyksessä. Vaikka hän teki viime kauden maaleistaankin ison osan Puelin alaisuudessa, ei hän koe sopivansa ranskalaisen peluuttamaan jalkapalloon erityisen hyvin.

“Sopiiko se minulle? Ei, mutta onko minun vastuullani sopeutua siihen? Kyllä”, Vardy totesi Sky Sportsin mukaan. “Ja luonnollisesti ainoa tapa jolla pystyn siihen ja jatkan kehittymistä on tehdä kovasti töitä harjoituskentällä.”

Vardyn mukaan sopeutumisprosessi on ollut ajoittain turhauttava.

“Se menee välillä hieman turhauttavaksi, mutta olemme siirtymässä uudenlaiseen pelityyliin”, hän jatkoi. “Luulen, että meidän täytyy vain tehdä kovasti töitä sen eteen ja lopulta pääsemme siirtymään ylöspäin hieman nopeammin, koska kun pääsemme hyökkäysasemiin jossain vaiheessa joku pallo löytää yhden juoksuistani.”

Vardy on kärsinyt viime aikoina toistuvasta nivusvammasta, joka piti hänet sivussa myös tiistain tappiollisesta Carabao Cupin ottelusta Manchester Cityä vastaan. Viikonloppuna hänen odotetaan kuitenkin olevan avauskokoonpanossa, kun Leicester kohtaa Valioliigassa Chelsean.