Advertisement

Veikkausliiga ja Ykkönen huipentuu lauantaina – molemmissa sarjoissa vielä rutkasti panosta

Veikkausliigassa ja Ykkösessä on lauantaina vuorossa kauden 2018 päätöskierros. Jännitystä riittää kummassakin sarjassa vielä yllin kyllin.

Veikkausliigan mestari (HJK) on jo selvillä, samoin kuten hopeamitalit pokkaava joukkue (RoPS), mutta pronssimitaleista käydään vielä taistelua Kuopion Palloseuran ja FC Hongan välillä. Mielenkiintoa riittää myös sarjan toisessa päässä, kun SJK, IFK Mariehamn ja TPS pyrkivät välttämään putoamiskarsinnat. PS Kemin suora putoaminen Ykköseen on varmistunut jo ennen päätöskierrosta.

Suomen mestaruuden voittanut HJK matkustaa päätöskierroksella TPS:n vieraaksi. Helsinkiläiset pelaavat enää pelkästään kunniasta, kun taas Turun Palloseuralla panosta riittää. Turkulaisten on pakko voittaa ottelu välttääkseen putoamiskarsinnat. Veritas Stadionille on kylmästä syysilmasta huolimatta tulossa paljon yleisöä niin Turusta kuin Helsingistäkin, joten jos vain aikataulu antaa periksi, kannattaa ilman muuta mennä paikanpäälle.

Pronssimitalista taisteleva KuPS matkustaa Maarianhaminaan IFK:n vieraaksi. MIFK:in veikkausliigapaikka ensi kaudelle saa sinettinsä voitolla, mutta tasapeli ja tappiokin saattaa riittää. KuPS on ennen päätöskierrosta kolmantena, tasapisteissä neljäntenä olevan Hongan kanssa, mutta kuopiolaisten maaliero on kaksi maalia parempi. Voittokaan ei välttämättä riitä pronssimitaleihin, mikäli Honka kurittaa VPS:ää kotikentällään. KuPS:in täytyykin pitää silmällä Espoossa pelattavan ottelun tilannetta.

Putoamiskarsintaa vastaan pelaa myös muutaman vuoden takainen mestari SJK. Seinäjokelaisille riittää kotiottelusta FC Interiä vastaan tasapeli, mutta hyvinkin todennäköisesti sarjapaikka säilyy vaikka joukkue päätöskierroksen ottelun häviäisikin.

Ykkösessä suorasta noususta Veikkausliigaan pelaavat HIFK ja KPV. Helsinkiläisjoukkue on ennen päätöskierrosta kaksi pistettä kokkolalaisia edellä. Lisäksi IFK:n maaliero on yhdeksän maalia KPV:tä parempi, joten pistekkin tulee riittämään suoraan nousuun.

HIFK kohtaa lauantaina vieraskentällä AC Kajaanin. Täksi kaudeksi Ykköseen noussut kajaanilaisjoukkue varmisti sarjapaikkansa viime kierroksella, kun joukkue kaatoi JJK:n Jyväskylässä maalein 2-1. Kajaanilla ei ottelussa panosta enää ole, joten joukkue pääsee paineettomasti kiusaamaan helsinkiläisiä.

KPV saa lauantaina vieraakseen KTP:n. Ykkösen kärkikahinoissa jo vuosia pyörinyt kokkolalaisjoukkue tarvitsee ottelusta voiton, jonka lisäksi heidän on toivottava HIFK:in tappiota, jotta suora nousu Veikkausliigaan toteutuisi.

Ykkösen päätöskierros pelataan kello 13 alkaen. Veikkausliigassa pelit pyörähtävät käyntiin kello 15.

Veikkausliigan päätöskierroksen ottelut:

FC Honka-VPS

FC Lahti-PS Kemi

IFK Mariehamn-KuPS

RoPS-Ilves

SJK-FC Inter

TPS-HJK

Ykkösen päätöskierroksen ottelut:

AC Kajaani-HIFK

AC Oulu-JJK

FF Jaro-Haka

Klubi 04-Ekenäs IF

KPV-KTP