Advertisement

Veikkausliigassa loistava pelikohde – Karjalaisen maalitehtailu jatkuu Turussa

Eurooppalaisen jalkapalloilun huipentuma pelattiin viime viikonloppuna, kun Real Madrid kukisti Liverpoolin Mestarien liigan finaalissa maalein 3-1. Tuo ottelu myös päätti jalkapallokauden 2017-2018 Euroopan huippuliigojen osalta.

Kesän kohokohtaan, eli jalkapallon MM-kisoihin on aikaa kaksi viikkoa, mutta onneksi kotimaan kentillä pelataan.

Tänään Veikkausliigassa pelataan kolme ottelua. Alkukauden yllättäjä RoPS isännöi Rovaniemellä sarjan kärkikamppailussa HJK:ta, alavireisesti viime aikoina esiintynyt TPS saa vieraakseen KuPS:in ja SJK matkustaa Vaasaan VPS:n vieraaksi.

Päivän pelivihje löytyy Turussa pelattavasta ottelusta.

Sarjanousija TPS:llä on ollut vaikea alkukausi. Talousvaikeuksista kärsivä perinteikäs turkulaisjoukkue lähti kauteen lähes samalla kokoonpanolla millä se voitti viime kaudella Ykkösen ja joukkue on jumiutunut sarjan viimeiseksi. Alkukauden kymmenestä ottelusta joukkue on voittanut vain kerran ja etenkin maalinteko on ollut vaikeaa. Viidessä kotiottelussaan TPS ei ole onnistunut vielä kertaakaan maalinteossa.

Joukkueen ykköstähti Onni Valakari sai äkillisen maajoukkuekomennuksen ottelun alla ja keskikentän taiturin poissaolo on iso kolaus turkulaisille.

KuPS lähti kauteen kovin odotuksin ja joukkue rankattiinkin ennen kautta HJK:n pahimmaksi uhkaajaksi. Kuopiolaiset ovat pelanneet varsin ailahtelevasti, mutta joukkue on materiaaliltaan huomattavasti turkulaisia kovempi.

KuPS on tehnyt Veikkausliigassa eniten maaleja ja joukkueen hyökkääjä Rasmus Karjalainen johtaa liigan maalipörssiä kymmenellä osumallaan. Karjalainen on tehnyt kuuteen edelliseen otteluun huimat yhdeksän maalia ja 22-vuotiasta hyökkääjä ei tunnu pysäyttävän tällä hetkellä juuri mikään.

TPS-KuPS 2 (Betsson 2.06, Veikkaus 1.8)

Tekee maalin ottelussa: Rasmus Karjalainen (Betsson 2.5, Veikkaus 2.2)