Venäjä teki jättiyllätyksen kaatamalla Espanjan rangaistuspotkuissa

Venäjä ja Espanja kohtasivat sunnuntain ensimmäisessä neljännesvälieräottelussa. Ennakkoon Venäjälle ei kotiyleisön tuesta huolimatta annettu juuri mitään mahdollisuuksia Espanjaa vastaan. Ennen kisoja Venäjää pidettiin yhtenä heikoimmista kisaisännistä koskaan, jota se FIFA-rangingin mukaan varmasti olikin. Kentällä otteet ovat olleet kuitenkin täysin päinvastaisia. Sen sai kokea tänään Espanja.

Espanja siirtyi ensimmäisellä puoliajalla johtoon jo 12. minuutin kohdalla, kun Sergio Ramos väänsi rangaistusalueella Sergei Ignashevichin kanssa. Pallo osui venäläisen kantapäähän, josta se kimposi ohi Igor Akinfeevin. Hieman ennen taukovihellystä venäläiset saivat rangaistuspotkun Gerard Piquen käsivirheen seurauksena. Rangaistuspotkua asteli ampumaan pitkänhuiskea hyökkääjä Artem Dzyuba. Dzyuba ei tilanteesta epäonnistunut ja tauolle mentiin 1-1 tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla Espanja jatkoi pallonhallintaansa, muttei saanut toimitettua pelivälinettä ohi Akinfeevin. Varsinainen peliaika päättyi näin 1-1 ja edessä oli jatko-ottelu.

Jatko-ottelu oli molemmin puolin tarkkaa pelaamista aina viimeiselle viidelle minuutille saakka. Siinä vaiheessa molemmat hakivat voitto-osumaa hieman hanakammin tässä kuitenkaan onnistumatta.

Näin oli edessä kisojen ensimmäinen rangaistuspotkukilpailu.

Venäjän sankariksi nousi maalivahti Akinfeev, joka torjui sekä Koken että Iago Aspasin laukaukset. Venäjä kaatoi sensaatiomaisesti Espanjan ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Betsson tarjoaa pelaajilleen 10 euron riskittömän vedon jalkapallon MM-kisoihin. Kampanjaan pääset osallistumaan tästä.