Advertisement

Verthongen ei vaihtaisi Kanea Ronaldoon

Real Madrid matkustaa Tottenhamin vieraaksi Wembleylle Mestarien liigan ottelussa keskiviikkona. Harry Kanen tärkeys joukkueelleen on varmasti kaikille jalkapalloa seuraavalle tiedossa. Niin nimivahva ja taitava joukkue kuin Real Madrid on, voidaan Cristiano Ronaldon sanoa olevan joukkueelleen lähes yhtä tärkeä. Ronaldo on voittanut maailman parhaimman jalkapalloilijan tittelin, Ballon d’Orin kahdesti urallaan. Kanen kohdalle valinta ei ole osunut vielä kertaakaan. Molemmat ovat ehdolla tänä vuonna neljäs joulukuuta valittavan tittelin voittajaksi. Vahvojen veikkausten mukaan Kanella ei ole kuitenkaan realistisia mahdollisuuksia voittaa titteliä tänäkään vuonna. Syynä tähän on sekä Tottenhamin että Englannin menestymättömyys.

Taidollisesti Kane on tällä hetkellä yksi maailman parhaimmista kärkipelaajista. Tai ainakin hän on yksi tehokkaimmista. Tämän tietävät myös Kanen joukkuetoverit. Heistä Jan Verthongen on paljastanut, ettei hän vaihtaisi Kanea Ronaldoon. Kommentti on ymmärrettävä, sillä joukkuetovereiden puolia pidetään yleensä viimeiseen saakka. Kommentti kuitenkin kertoo siitä valtavasta kunnioituksesta, jota Kane joukkueessaan kohtaa. Onhan Ronaldo myös kiistatta yksi maailman kaikkien aikojen parhaimmista pelaajista.

”He molemmat ovat uskomattomia pelaajia. Ronaldolla on omat vahvuutensa ja Kanella omansa. Minulle Harry on yksi parhaista pelaajista omalla pelipaikallaan Euroopassa tällä hetkellä. Ehkä jopa kaikkein paras. Hän näyttää sen jokainen viikko enkä vaihtaisi häntä yhteenkään pelaajaan maailmassa” Verthongen kertoi ennen keskiviikon ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

Tilastot puhuvat puolestaan. Kane on kuluvalla kaudella ollut todella tehokas maalintekijä. 12 ottelussa Kane on tehnyt Tottenhamille 13 maalia. Ronaldon vastaavat lukemat ovat 11 ottelussa syntyneet seitsemän maalia. Tämän lisäksi Kane on antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä Ronaldon yhtä vastaavaa vastaan. Ei siis ihme, että belgialainen haluaisi pitää Kanen joukkueessaan.