Advertisement

Vertonghenin mielestä VAR muuttaa puolustamista

Videotuomarointi eli tuttavallisemmin VAR on tulossa Valioliigaankin ensi kaudeksi. Tällä kaudella Valioliigan joukkueet ovat päässeet kuitenkin tutustumaan järjestelmään jo europeleissä sekä valikoiduissa FA Cupin otteluissa.

Eilisessä Tottenhamin ja Manchester Cityn välisessä Mestarien liigan puolivälieräkamppailussa VAR meinasi koitua Tottenhamin kohtaloksi, kun Danny Rosen käsivirheestä vihellettiin videotarkastuksen jälkeen rangaistuspotku. Hugo Lloris kuitenkin torjui Sergio Agüeron yrityksen ja Tottenham nappasi tärkeän 1-0 -voiton.

Kaikkia VAR ei ole vielä lähellekään vakuuttanut tarpeellisuudellaan. Tottenhamin puolustaja Jan Vertonghen uskoo, että uusi järjestelmä muuttaa jalkapalloa vähemmän tunteikkaaksi peliksi.

“Jalkapallo on aina ollut erittäin tunteikas peli, ja VAR muuttaa sitä jonkin verran”, Vertonghen totesi BBC Sportin mukaan. “Luulen, että meidän täytyy muuttaa tapaa jolla puolustamme.”

Vertonghenin mielestä monet puhtaasti pelatutkin tilanteet näyttävät rikkeiltä, mikäli niitä kelataan tarpeeksi monta kertaa tarpeeksi suurella hidastuksella.

“Mielestäni hyvin monet asiat näyttävät rangaistuspotkun arvoisilta hidastuksella katsottuna”, hän jatkoi. “Me emme kisko pelaajia nurin mutta pieninkin kosketus, jos sen katsoo 20 kertaa hidastettuna, rangaistuspotkuja tulee olemaan niin paljon enemmän.”

Belgialaisen mielestä pelaajien pitää sopeutua tilanteeseen, mutta niin täytyy myös tuomareiden.

“Mielestäni meidän kaikkien täytyy sopeutua. Joskus ei voi tehdä muuta kuin laittaa kroppansa likoon”, hän selitti. “On tärkeää, että myös tuomarit ajattelevat joskus kuin pelaajat. Nyt ei voi edes koskea ketään. Ennen peli oli fyysistä mutta rehtiä, nyt pelaajat pelkäävät mennä toisen lähelle.”