Advertisement

Video: Lukas Podoloski lopetti maajoukkueuransa jäätävällä pommilla

Arsenalissa 60 esiintymistä sekä 19 maalia tehnyt Lukas Podolski pelasi eilen viimeisen maajoukkueuransa ottelun Englantia vastaan. Saksalainen pääsi näyttämään vasemman jalan mahtavaa laukaisutekniikkaansa viimeisen kerran, tekemällä ottelun ainoan maalin 1-0 päättyneessä kamppailussa.

”Se oli kuin elokuvasta. Ottelu oli upea, lopputulos oli upea ja tämä oli mahtava tapa sanoa hyvästit.”

Turkkilaisessa Galatasarayssa viimeistä kauttaan pelaava Podolski on aiemmin ilmoittanut siirtyvänsä Japanin pääsarjaan kuluvan kauden päätyttyä. Vuoden 2014 Saksan maailmanmestarijoukkueeseen kuulunut Podolski jatkaa täten uraansa J-Leaguen Vissel Koben riveissä. Japanin pääsarja ei maailmalla ole kovinkaan kuuluisa, mutta sarjassa on nähty muun muassa Urugualainen Diego Forlan kaudella 2014/2015.

Colognen kasvatti, ehti muun muassa pelata Bundesliigan Bayern Munchenin sekä FC Kölnin riveissä, ennen Arsenaliin liittymistä vuonna 2012. Podolski ei Arsene Wengerin alaisuudessa onnistunut murtautumaan säännölliseen aloitus kokoonpanoon, mutta Puolassa syntynyttä saksalaista muistellaan silti lämpimästi Lontoon punapaidoissa.

Vaikka Podolski ei Valioliigassa päässyt hänen tutulle huipputasolle, on hän senkin edestä mättänyt maaleja Saksan maajoukkuepaidassa. Eilisillan ystävyysottelu Englantia vastaan oli puolassa syntyneelle saksalaiselle 130. ja viimeinen esiintyminen, ja maali puolestaan 49.

Podolskin hyvästit saksalaiskannattajille jäätävän laukauksen muodossa voi nauttia alta:

https://www.youtube.com/watch?v=kx2rD7aFSzQ

Podolski oli huikean maajoukkueuran päättymisestä huolimatta yhtä hymyä, ja kuvaili ottelua ja sen tapahtumia elokuvamaiseksi.

”Ottelun päätös oli kuin elokuvasta. Me voitimme 1-0, ja minä tein maalin.”

”Se oli kuin elokuvasta. Ottelu oli upea, lopputulos oli upea ja tämä oli mahtava tapa sanoa hyvästit.”