Tottenham Hotspur – AFC Bournemouth 4-0 (2-0)

Mousa Dembélé 16’

Son Heung-Min 19’

Harry Kane 48’

Vincent Janssen 90+2’

Tottenham jatkoi Valioliigan totaalista dominointia kiriessä sarjajohtaja Chelseaa kolmen pisteen verran. Tällä kertaa jyrän alle jäi vierailijat AFC Bournemouth, Hotspurin huudattaessa kotiyleisöä neljään kertaan.

Ottelun ensimmäistä maalia ei odotettu kuin 15 minuuttia. Christian Eriksenin kulma löysi tiensä koko maalisumpun läpi Mousa Dembélélle, jonka viimeistely lähietäisyydeltä vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Vain parisen minuuttia myöhemmin vieraitten verkossa soi toistamiseen. Arsenal kasvatti Jack Wilsheren syöttö katkottiin Bournemouthin omalla alueella. Tilanteesta syntynyt irtopallo kimposi suoraan Bournemouthin puolustuslinjan tuntumassa kärkkyvälle Harry Kanelle, jonka näppärä kantapääsiirto vapautti Son Heung-Minin puolittaiseen läpiajoon. Tulikuumassa vireessä oleva etelä-korealainen ei viimeistelyssään ontunut, vaan laukoi pallon taidokkaasti maalivahti Artur Borucin jalkojenvälistä verkon perukoille pienestä kulmasta huolimatta.

Son Heung-Min jatkoi kovaa maalitehtailua. Kuva: Alloverpress.fi

Toinen puoliaika ei ollut Bournemouthille yhtään sen helpompi, sillä toisen jakson kolmannella minuutilla Harry Kane lisäsi kotijoukkueen etumatkaa kolmeen maaliin. Dele Allin syöttö tavoitti Kanen rangaistusalueen sisältä, jossa Bournemouth kapteeni Simon Francis antoi aivan liikaa tilaa Kanen tasoiselle maalintekijälle. Kanen onnistuessa kääntymään ja leikkaamaan maalia kohti, englantilaisen vasemman jalan tarkka kuti sinetöi ottelun Tottenhamin nimiin. Maali oli Kanen 20. Valioliigassa tällä kaudella.

Vincent Janssen sai vielä avattua maalitilinsä Valioliigassa ottelun lisäajalla, lyhyen kulmakuvion myötä. Ensimmäisen kudin Bournemouth puolustajat onnistuivat vielä estämään, mutta irtopallosta uudestaan yrittämään päässyt Janssen ei toistamiseen erehtynyt, ja viimeisteli täten ottelun 4-0 loppulukemat.

Voiton myötä Tottenham kiri eroa sarjajohtaja Chelseaan ainoastaan neljään pisteeseen, ja näyttää viikko viikolta yhä vaarallisemmalta. Ensi viikonloppuna Tottenham kohtaa sarjajohtajan FA Cupin välierässä, ja jatkavat valioliigataipalettaan ensiviikon keskiviikkona Crystal Palacea vastaan.

Bournemouth tippui sijalle 16 ja kohtaavat ensi lauantaina Middlesbroughin, molempien joukkueiden taistellessa ensikauden Valioliigapeleistä.

Crystal Palace – Leicester City 2-2 (0-1)

Yohan Cabaye 54’                       Robert Huth 6’

Christian Benteke 70’               Jamie Vardy 52’

Joukkueet saivat tyytyä pisteidenjakoon Selhurst Parkilla, Crystal Palacen noustessa tasapisteisiin 0-2 häviötilanteesta.

Molemmat lähtivät otteluun hyvät eväät taskussa, molempien joukkueiden ollessa kauden parhaassa iskussa. Ottelun alku povasi vaikeaa ottelua Crystal Palacelle Leicester Cityn aloittaessa energisillä otteilla.

Vain kuuden minuutin jälkeen Robert Huth vei vierasjoukkueen johtoon Christian Fuchsin tutuksi tulleesta pitkästä rajaheitosta. Fuchsin linko ylettyi aina maalin edustalle asti, mistä keskuspuolustaja Huth pystyi ohjaamaan pallon maalin nurkkaan.

Toisen puoliajan alussa Leicester väläytti jälleen kerran esimerkillistä vastahyökkäämistä. Crystal Palacen kulmatilanteesta lähtenyt vastahyökkäys tarvitsi vain kaksi syöttöä. Riyad Mahrezin läpisyöttö Jamie Vardylle vapautti englantilaisen juoksukilpailuun Jeffrey Schluppia vastaan. Nopea suunnanmuutos vapautti Vardyn vasemman jalan, jonka kuti painui Crystal Palacen maalin takakulmaan maalivahti Wayne Hennesseyn käsien kautta.

Marc Albrighton Andros Townsendin painostuksessa. Kuva: Alloverpress.fi

Vierasjoukkueen anastettua 0-2 johtoasemansa kotijoukkue innostui osallistumaan peliin, eikä kavennuksessa onnistumiseen tarvittu kuin kaksi minuuttia. Yohan Cabaye pääsi tällämään 1-2 maalin rangaistuspilkun kohdilta, Jeffrey Schluppin laukauksen irtopallosta. Maali johti yhä energisempään Crystal Palacen peliin, ja kotijoukkueen painostus palkittiin ottelun 70. peliminuutilla. Andros Townsend, joka on löytänyt mielettömän kovan vireen Sam Allardycen alaisuudessa, oli jälleen pahanteossa vasemmalla laidallaan. Townsendin tarkka keskitys tavoitti Christian Benteken takatolpalta, jonka pusku upposi verkkoon ohi Kasper Schmeichelin, 2-2 loppulukemien merkiksi.

Crystal Palace nousi pistejaon myötä 15. sijalle. Joukkueella on edessä rankka viikko kohdatessaan ensin sunnuntaina Liverpoolin, ja keskiviikkona Tottenhamin. Leicester City ylsi 1-1 tasapeliin eilisessä Mestarien Liiga ottelussaan Atletico Madridia vastaan, joka ei kuitenkaan riittänyt muuhun kuin turnauksesta putoamiseen. Seuraava Valioliigaottelu nähdään ensi viikon keskiviikkona Leicesterin matkatessa Emirates Stadiumille Arsenalin vieraaksi.

Everton – Burnley 3-1 (0-0)

Phil Jagielka 49’                           Sam Vokes 52’ (pen)

Ben Mee 71’ (OG)

Romelu Lukaku 74’

Everton teki seurahistoriaa jatkettuaan kotiotteluiden voittoputkeaan kahdeksaan otteluun, Burnleyn kaatuessa numeroin 3-1.

Ensimmäinen jakso oli kuitenkin vierasjoukkueen hienoista hallintaa, ja Everton näytti enemmänkin vastaanottavalta osapuolelta. Burnley ei hyvästä painostuksesta huolimatta onnistunut maalinteossa, maalivahti Joel Roblesin pitäessä maalinsa puhtaana.

Toinen puoliaika oli ensimmäisestä minuutista asti kolme vaihdetta vauhdikkaampi, eikä jaksoa montaa minuuttia ehditty pelata ennen kuin Phil Jagielka avasi maalitilit kulmapotkusta. Keskuspuolustajana pelaava Jagielka on onnistunut maalinteossa nyt kolme ottelua peräjälkeen. Evertonin juhlat eivät kauaa raikuneet, sillä vain pari minuuttia tästä ja palloa osoitettiin kotijoukkueen kauhuksi pilkulle. Vaarattoman oloisessa tilanteessa maalivahti Robles päätti puuttua peliin, mutta onnistui ainoastaan kömpelösti kaatamaan Burnleyn hyökkääjän, eikä tuomarille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tuomita rangaistuspotku. Sam Vokes ei paljoa kysellyt, vaan laittoi pallon varmasti reppuun.

Phil Jagielka onnistui maalinteossa kolmannessa ottelussa peräkkäin. Kuva: Alloverpress.fi

Kun ottelua oli jäljellä noin 20 minuuttia, Everton onnistui anastamaan johtoasemansa takaisin Ross Barkleyn tuurin saattamalla laukauksella. Kevin Mirallaksen syöttö tavoitti Barkleyn rangaistualueen kulmalta, jonka laukaus upposi kahden kimmokkeen kautta Tom Heatonin vartioimaan verkkoon. Burnleyn keskittyminen otti kovaa osumaa takaiskun myötä, ja vain kolme minuuttia myöhemmin Romelu Lukaku pääsi niittaamaan loppulukemat 3-1. Belgialaistähden kotiotteluiden huimat tehot jatkuvat, hyökkääjän onnistuessa maalinteossa yhdeksännen kerran peräjälkeen. Leighton Bainesin syöttö tavoitti Lukakun rangaistusalueen rajalta, mistä belgialainen väellä ja voimalla murtautui läpi puolustuslinjan, yllättäen Heatonin täysin nopealla kärkipotkulla.

Everton jatkaa Valioliigassa sijalla seitsemän, tasapisteissä kuudentena olevan Arsenalin kanssa. Everton matkustaa West Hamin vieraaksi ensi lauantaina pelattavassa ottelussa.

Burnley tippui häviön myötä 14. sijalle, 36 pistettä keränneenä. Burnley jatkaa kotonaan ensi sunnuntaina isännöidessä kovassa iskussa olevaa Manchester Unitedia.

Stoke City – Hull City 3-1 (1-0)

Marko Arnautovic 6’                 Harry Maguire 51’

Peter Crouch 66’

Xherdan Shaqiri 80’

Stoke City katkaisi voiton myötä neljän ottelun häviöputken, nauttiessaan 3-1 kotivoitosta Hull Citystä.

Kotijoukkue sai upean alun ottelulle Marko Arnautovicin tuikatessa Stoken johtoon ainoastaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Xherdan Shaqirin syöttö tavoitti Aurnautovicin laidallansa, ja leikattuaan keskelle itävaltalainen pommitti upean laukauksen ylähirren kautta verkkoon, jättämättä Eldin Jakupovicille mitään mahdollisuuksia maalillaan. Pari minuuttia myöhemmin sama kaksikko oli taas asialla, mutta Arnautovicin yritys suuntautui tällä kertaa yli maalin.

Toisen jakson alkuminuuteilla Hull City iski tasoituksen. Lyhyen kulmapotkun ja parin syötön jälkeen pallo pelattiin Stoke Cityn rangaistusalueelle. Sam Clucaksen keskitys rangaistusalueen laidalta päätyi loppujen lopuksi Harry Maguirelle, jonka epäonnistunut laukaus kuitenkin yllätti Stoke Cityn Lee Grantin.

Xherdan Shaqiri juhlii kaunista kaukolaukaustaan. Kuva: Alloverpress.fi

Noin viisitoista minuuttia tasoituksesta Stoke City palasi johtoasemaan Peter Crouchin maalilla. Jonathan Waltersin vasemmalta lähtenyt keskitys tavoitti Peter Crouchin, joka voitti pääpallon helponoloisesti, ohjaten pallon varmasti maalin kulmaan.

Ottelun viimeinen niitti nähtiin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Shaqiri jälleen onnistui laukomaan henkeäsalpaavan osuman. Noin viisi metriä rangaistusalueen ulkopuolelta lähtenyt laukaus upposi vastuttomasti Jakupovicin vartioiman maalin takayläkulmaan.

Stoke City nousi 11. sijalle, 39 pistettä keränneenä, Hull Cityn jatkaessa putoamisviivan paremmalla puolella kahden pisteen turvin. Stoke City jatkaa matkaansa Swansea vastaan lauantaina, Hull Cityn isännöidessä Watfordia.

Sunderland – West Ham United 2-2 (1-1)

Wahbi Khazri 26’                         André Ayew 5’

Fabio Borini 90’                           James Collins 47’

Fabio Borinin 90. minuutin tasoitus tarkoitti joukkueiden välistä pistejakoa, Sunderlandin isännöidessä West Ham Unitedia Stadium of Lightilla.

West Ham sai ottelulle paremman alun ja Manuel Lanzini oli viedä vierasjoukkueen johtoon vain kahden minuutin pelin jälkeen. Jordan Pickford oli jälleen mies paikallaan, venyessään hyvään torjuntaan vapaapotkutilanteessa. West Ham ei tosin kauaa tarvinnut avausmaaliaan odottaa André Ayewin tuikatessa vierailijat johtoon vain parisen minuuttia myöhemmin.

Ottelun 25. peliminuutilla nähtiin hieman erikoinen tasoitusmaali, Wahbi Khazrin onnistuessa maalinteossa suoraan kulmapotkusta. Kiertävä pallo leijaili niin pelaajamassan kuin Darren Randolphin yli suoraan maalin takakulmaan.

Fabio Borini nosti Sunderlandin tasoihin myöhäisellä osumallaan. Kuva: Alloverpress.fi

Toinen jakso alkoi ryminällä West Hamin kääntäessä pelin uudestaan edukseen heti puoliajan jälkeen. James Collins ylsi korkeimmalle Robert Snodgrassin lähettämään kulmapotkuun, ohjaten pallon päällään Pickfordin reppuun. Umpisurkean kauden pelannut Sunderland osoitti sinnikkyyttä, ja nosti pakkaansa hakien vimmatusti tasoitusta. Kotijoukkueen yritys palkittiin ottelun viimeisellä minuutilla. West Ham maalivahti Randolph ei onnistunut koppaamaan palloa käsiinsä vastaan tulemisensa jälkeen, ja pallo löysi tiensä Fabio Borinille, hieman kuudentoistarajan ulkopuolella. Italialaishyökkääjä ei avopaikassa empinyt, vaan lähetti varman maatiaisen ohi Randolphin, viimeistellessä loppulukemat 2-2.

Ottelun lisäajalla nähtiin vielä Sam Byramin ulosajo, toisen keltaisen kortin seurauksena, mutta The Hammers selvisi kuitenkin ottelun kuolevat hetket takaiskutta.

West Ham nousi tasapelin myötä 13. sijalle, Sunderlandin yhä rämpiessä sarjataulukon hännillä. West Ham kohtaa seuraavassa ottelussaan Evertonin kotonaan viikonloppuna, Sunderlandin jatkaessa otteluitaan vasta ensi viikon keskiviikkona jännittävässä häntäpään kamppailussa Middlesbroughia vastaan.

Watford – Swansea City 1-0 (1-0)

Etienne Capoue 42’

Watford on viittä vaille varmistanut paikkansa ensi kauden Valioliigassa voitettuaan heikosti pelanneen Swansean. Swansean toiveet ensikauden valioliigapaikasta heikentyi entisestään, joukkueen kadotettua pelituntuman totaalisesti viimeisien kierroksien aikana.

Kotijoukkue tuli lähelle avausmaalia 25. peliminuutin jälkeen. Daryl Janmaatin kulmalipulta lähtenyt keskitys löysi tiensä rangaistusalueella kamppailevalle Troy Deeneylle, jonka ohjauksen Lukasz Fabianski vielä torjui.

Watfordin Troy Deeney (vasen) ja Swansean Leroy Fer (oikea). Kuva: Alloverpress.fi

Ensimmäisen jakson lopussa Etienne Capoue pääsi tuikkaamaan ottelun ensimmäisen ja ainoan maalin, Alfie Mawsonin hölmöilyn seurauksena. Pallo pelattiin taaksepäin Mawsonille joka töppöili haltuunottonsa kanssa. Capoue oli tilanteessa hereillä ja onnistui karvaamaan pallon itselleen, nousten puolittaiseen läpiajoon. Fabianski onnistui ensimmäisen laukauksen torjunnassa, mutta irtopallon suuntautuessa takaisin Capuelle, Fabianski ei onnistunut palautumaan, ja kotijoukkue siirtyi ottelussa 1-0 johtoon.

Swansea yritti parhaansa ja haki hyökkäysvoittoisella taktiikalla tasoitusmaalia, mutta ei onnistunut luomaan kuin puolittaisia maalipaikkoja Heurelho Gomesin maalille.

Molemmat joukkueet jatkavat Valioliiga otteluitaan lauantaina, Watfordin kohdatessa Hull Cityn ja Swansea Stoke Cityn.

Southampton – Manchester City 0-3 (0-0)

Vincent Kompany 55’

Leroy Sané 77’

Sergio Aguero 80’

Manchester Cityn upea toisen puoliajan esitys antoi eväät vakuuttavaan 0-3 voittoon Southamptonista, St Mary’sillä pelatussa ottelussa.

Vaikka ensimmäinen puoliaika jäikin maalittomaksi, molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet napata johtoasema useaan otteeseen. Vierasjoukkueella oli hienoinen pallonhallinta, mutta kotijoukkue aloitti kunnollisten maalipaikkojen luomisen. Ottelun 15. minuutilla Dusan Tadic sai ensimmäisen kunnollisen laukaisutilanteen, mutta laukaus suuntautui metrejä yli maalin. Manchester Cityn paras maalipaikka siunaantui David Silvalle, Sergio Agueron nostaessa pallon takatolpalle juoksun tehneelle espanjalaiselle, mutta Silvan viimeistely heilutti ainoastaan sivuverkkoa.

Toisen jakson 10. minuutilla Fraser Forster joutui antautumaan ensimmäisen kerran. Manchester Cityn kulmapotku löysi maalilta Vincent Kompanyn, joka sai kunnian maalata ensimmäisen maalinsa sitten elokuun vuonna 2015. Maalivahti Forsterille jäi varmasti maalista hieman hampaankoloon, sillä pusku suuntautui täysin häntä päin, mutta reaktio jäi puolittaiseksi ja painui täten pompun kautta Forsterin käsien läpi maaliin.

Vincent Kompany kunnostautui maalintekijäksi ensimmäistä kertaa sitten 2015. Kuva: Alloverpress.fi

Man Cityn johtomaalin jälkeen Southampton yritti nostaa miehistöään hyökkäysvoiman toivossa, mutta City rankaisi välittömästi vastahyökkäyksellä. Nopea pallon riisto sekä David Silvan vapauttava syöttö näki Kevin De Bruynen pääsevän läpiajoon Leroy Sanén kanssa, joista jälkimmäinen pääsi tuikkaamaan pallon tyhjiin. Vain parisen minuuttia myöhemmin Sergio Aguero pääsi niittaamaan ottelun viimeisen osuman. De Bruynen päätyviivalta lähtenyt nosto päätyi takatolpalle, josta 173 senttinen argentiinalaishyökkääjä onnistui yltämään kaikista korkeimmalle.

Manchester City jatkaa Valioliigan neljännellä ja Southampton yhdeksännellä sijalla, molempien joukkueiden jatkaessa Valioliigaotteluitaan vasta ensiviikolla. Manchester Cityllä on edessään Manchesterderby ensi torstaina, Southamptonin kohdatessa Chelsean saman viikon tiistaina.

West Bromwich Albion – Liverpool 0-1 (0-1)

Roberto Firmino 45+1’

Liverpool kaatoi West Bromwich Albionin vieraissa Roberto Firminon ensimmäisen puoliajan maalilla. Häviön myötä West Bromwichin häviöputki kasvaa kolmeen, Liverpoolin varmistaessa elintärkeät kolme pistettä ensikauden Mestarien Liigaa ajatellen.

Liverpool loi ottelun ensimmäisen maalintekotilanteen noin 15. minuutilla. Philippe Coutinho onnistui katkaisemaan Claudio Yacobin huolimattoman syötön hyökkäysalueella, jatkaen pallon Roberto Firminolle juuri ennen kuudentoistarajaa. Firminon viimeistely suuntautui kuitenkin puolisen metriä ohi maalin.

Vain hetkeä myöhemmin West Bromwichilla oli tuhannen taalan paikka nousta etuajoasemaan. Vapaapotkusta alkaneessa tilanteesta Matt Phillips löysi tarkalla nostollaan Nacer Chadlin takatolpalta, joka jollain ilveellä onnistui hutimaan pallosta ohitse, tilanteessa jossa minkäänlainen osuma palloon olisi riittänyt kotijoukkueen osumaan.

Roberto Firmino onnistui jälleen maalaamaan ratkaisevan osuman. Kuva: Alloverpress.fi

Liverpool rokotti West Bromwichia vielä ensimmäisen jakson lopussa. Niin ikään erikoistilanteesta lähtenyt keskitys sai jatkoa Lucas Leivalta, jonka pusku tavoitti Firminon takatolpalta. Brasilialaishyökkääjä oli tyystin unohdettu, ja sai kaikessa rauhassa puskea pallon ohi Ben Fosterin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Firmino oli alustamassa James Milnerille maalia, mutta englantilaisen volley suuntautui lopulta reilusti yli maalin.

Viimeisen kympin paikkeilla Simon Mignolet pelasti Liverpoolin myöhäiseltä takaiskulta. Tavaksi tulleet viimehetken jalkatorjunnat jatkuivat myös tässä ottelussa, Phillipsin päästessä vasemmalta läpiajoon. Mignoletin määrätietoinen vastaantulo peitti maalin tarpeellisella tavalla, ja pystyi jalallaan torjumaan viimeistely yrityksen.

Liverpool jatkaa voiton myötä kolmannella sijalla, West Bromwichin majaillessa kahdeksannella sijalla. Liverpool kohtaa seuraavassa valioliigaottelussaan Crystal Palacen Anfieldilla sunnuntaina, West Bromwichin huilatessa aina kuun viimeisille päiville saakka kohdatessaan Leicester Cityn 29 päivä.

Manchester United – Chelsea 2-0 (1-0)

Marcus Rashford 7’

Ander Herrera 49’

Viikonlopun odotetuimmassa ottelussa Manchester United sekä José Mourinho osoittivat taktista ylivoimaa vakuuttaen voitossaan Chelseaa vastaan.

Manchester United sai unelma alun, sillä vain seitsemän minuutin jälkeen Chelsean päädyssä soi. Kentän ylivoimainen tähti Ander Herrera löysi Marcus Rashfordin jäätävän tarkalla läpisyötöllä riistettyään pallon omalla alueella. Rashfordin nopeuden myötä englantilainen irrottautui David Luizista ja sijoitti pallon varmasti ohi Asmir Begovicin.

Kotijoukkue jatkoi pallon kanssa tehtailua, ja varsinkin Rashford tuotti suuria ongelmia Chelsea puolustajille. Chelsean ainoat laukaisut tulivat todella kaukaa sekä suuntautuivat kerta kerran jälkeen ohi maalikehikon.

Toinen jakso jatkui Manchester Unitedin silmistä katsottuna yhtä upeasti, ellei upeammin kuin ensimmäinen. Puoliaikaa ei ehditty pelata kuin neljä minuuttia ennen Manchesterin toista maalia. Pienehkön hässäkän jälkeen Chelsean alueella pallo löysi tiensä Herreralle rangaistusalueen kulmalle. Pomppivasta pallosta lähtenyt laukaus otti onnekkaan kimmokkeen Kurt Zoumasta, ja painui täten jo toiseen suuntaan lähteneen Begovicin ohi, vieden Unitedin kahden maalin etumatkalle.

Ander Herreran miesvartointi piti Eden Hazardin loitolla. Kuva: Alloverpress.fi

Chelsean yrityksistä huolimatta hyökkäyssuuntainen peli ei toiminut alkuunkaan, ja Manchester United kontrolloi peliä halunsa mukaan. Upeaa kautta pelaava Eden Hazard oli lukittu joko lukuisten pelaajien keskelle, tai Herreran miesvartioinnin taakse, eikä päässyt väläyttelemään taitojaan pelissä juuri ollenkaan. Chelsea jäi täten ilman laukauksia maalia kohti ensimmäistä kertaa sitten syyskuun vuonna 2007, sattumoisin samaista joukkuetta vastaan, ja niin ikään Old Traffordilla. Manchester Unitedin häviötön putki jatkuu täten 22 ottelun pituiseksi.

Chelsean johtaa Valioliigaa enää neljän pisteen turvin, kun otteluita on jäljellä kuusi. Chelsea jatkaa viikonloppuna Tottenhamia vastaan FA Cupissa, jonka jälkeen kohtaavat Valioliigassa Southamptonin kotonaan ensi viikon tiistaina. Manchester United pitää itsensä mukana Mestarien Liigapaikkojen taistelussa, majaillen viidentenä. Unitedilla on tiukka viikko tulossa, kun torstaina vastaan asettuu Anderlecht Eurooppa Liigan toisessa osaottelussa, sekä ensi sunnuntaina Burnley vieraissa.

Middlesbrough – Arsenal 1-2 (0-1)

Alvaro Negredo 50’                   Alexis Sanchez 42’

Mesut Özil 71’

Arsenal löysi takaisin voittojen tielle tiukassa ottelussa Middlesbroughia vastaan. Arsene Wenger, joka havitteli vieraspelien häviöputken katkaisemista neljään otteluun, oli tehnyt suuria taktisia muutoksia illan koitosta varten.

Arsenal lähti kamppailuun kolmen puolustuslinjalla, ensimmäistä kertaa sitten 1997. Ottelu lähti hitaasti käyntiin vierasjoukkueen totutellessa uuteen pelitaktiikkaan.

Ensimmäisen jakson lopussa Arsenal anasti tärkeän johtoaseman. Adam Claytonin kömpelö taklaus kaatoi Granit Xhakan juuri rangaistusalueen ulkopuolella, jonka seurauksena Arsenal sai vapaapotkun oivasta paikasta. Alexis Sanchezin upea ja tarkka vapaapotku ei jättänyt Brad Guzanille minkäänlaista mahdollisuutta, joka pystyi ainoastaan ihailemaan maaliin leijailevaa palloa.

Alexis Sanchez juhlistaa Arsenalin avausmaalia. Kuva: Alloverpress.fi

Toinen puoliaika alkoi kuitenkin Arsenalin kannalta huolestuttavasti, sillä kotijoukkue nousi tasoihin vain viisi minuuttia aloitusvihellyksen jälkeen. Alvaro Negredo pääsi maalin makuun, ohjatessa pallon maaliin Stewart Downingin esityöstä. Kymmenen minuuttia tästä, ja kotijoukkue oli jo mennä johtoon George Friendin puskun myötä, mutta Petr Cech tekeytyi tarpeeksi isoksi verkolla.

Ottelun ratkaisumaali nähtiin noin 20 minuuttia ennen ottelun loppua, Mesut Özilin onnistumisen myötä. Sanchezin pallo tavoitti Aaron Ramseyn keskeltä, jonka jatko Özilille tarjosi saksalaiselle laukaisutilaisuuden. Nopea kuti suuntautui etutolpan kautta verkon perukoille.

Arsenal jatkaa kuudennella sijalla tasapisteissä Evertonin kanssa. Middlesbrough, joka jatkoi voitotonta putkeaan 15 otteluun, jatkaa sarjataulukon toiseksi viimeisenä. Arsenalin seuraava ottelu on sunnuntaina Manchester Cityä vastaan FA Cupin välierässä, Valioliigan jatkuessa ensi viikon keskiviikkona Leicester Cityä vastaan. Middlesbrough jatkaa vuoden 2017 ensimmäisen voiton etsimistä lauantaina, matkatessaan Bournemouthin vieraaksi.