Viikkokatsaus: Kierros 35

Southampton – Hull City 0-0

Eldin Jakupovicin 90. minuutin rangaistuspotkutorjunnan myötä molemmat joukkueet pitivät omat maalinsa tyhjänä St. Marysilla pelatussa ottelussa.

Hull Cityn tammikuun hankinta Kamil Grosicki pääsi lähelle ensimmäistä valioliigamaaliansa, jätettyään Southampton maalivahti Fraser Forsterin seisoville jaloille vapaapotkullaan, mutta laukaus tömähti puolalaisen epäonneksi tolpan kautta maalipotkuksi.

Molemmat joukkueet esittivät kurinalaista puolustusta eikä kumpikaan päästänyt vastustajiaan erityisen hyville maalipaikoille, puolustajien pelattua uhrautuvasti laukaisupaikkojen tullen. Ottelun viimeisellä minuutilla katsojat saivat kuitenkin kokea jännitystä Alfred N’Diayen kaataessa Maya Yoshidan rangaistuspotkun arvoisesti. Päätuomari joutui täten viheltämään jo peräti 12. rangaistuspotkun Hull Cityä vastaan tällä kaudella.

Eldin Jakupovic nousi Hullin sankariksi torjuttuaan viimeisen minuutin rangaistuspotkun. Kuva: Alloverpress.fi

Southamptonin Dusan Tadic kunnostautui rangaistuspotkun laukojaksi, ja laukoikin varteen otettavan kudin kohti Jakupovicin vasenta kulmaa, mutta sveitsiläismaalivahti reagoi tarpeeksi nopeasti ja onnistui ohjaamaan pallon ohi maalikehikon, kirjaten toisen torjutun rangaistuspotkun tällä kaudella.

Joukkueiden välinen pistejako tarkoitti Hull Citylle vasta toista vieraspistettä Marco Silvan alaisuudessa, mutta piste saattaa osoittautua elintärkeäksi putoamiskamppailussa, kun otteluita on jäljellä enää kolme kappaletta. Hull City jatkaa putoamiskamppailua viivan paremmalla puolella sijalla 17, mutta Swansea hengittää niskaan ainoastaan kahden pisteen päässä. Southamptonin löytää sijalta yhdeksän.

Hull City kohtaa lauantain ottelussaan Sunderlandin, Southamptonin matkatessa Anfieldille Liverpoolin vieraaksi sitä seuraavana päivänä.

Stoke City – West Ham United 0-0

Pistejako Bet365 Stadiumilla vei molemmat joukkueet lähemmäksi ensikauden valioliigapelejä. West Ham pelasi ensimmäisen maalittoman pelin peräkkäin sitten joulukuun vuonna 2015, ja suuri syy molempien maalien puhtauteen seisoi Stoke Cityn maalitolppien välissä. Loukkaantumisista kärsinyt Jack Butland pelasi ensimmäisen kotipelinsä 413 päivään, eikä 24-vuotias maalivahti näyttänyt tippaakaan ruosteiselta.

Ensimmäisellä puoliajalla 24-vuotias väläytteli taitojaan torjuessa André Ayewin upean saksipotkun. Laukaus suuntautui lopulta kuitenkin hieman keskelle, joka mahdollisti Butlandin hienon reaktiotorjunnan.

Jack Butland onnistui torjumaan Andre Ayewin upean yrityksen. Kuva: Alloverpress.fi

Toisessa päädyssä puurtanut maalivahti Adrian oli vähintään yhtä tärkeä joukkueellensa, ja kirjasi pari upeaa venytystä pitääkseen numerot tasoissa. Xherdan Shaqiri kokeili onneaan napakalla kaukolaukauksella, johon Adrian juuri ja juuri sai näppinsä väliin, ohjaten pallon yli maalikehikon. Saido Berahinolla oli niin ikään hyvä laukaisupaikka rangaistusalueen kulmalla, mutta Adrian onnistui torjumaan takakulmaa kohti suuntautuneen laukauksen.Ottelun paras maalipaikka siunaantui Marko Arnautovicille. Itävaltalainen pääsi kokeilemaan ohjausta lähietäisyydeltä saatuaan upean keskityksen rangaistusalueen sisälle, mutta hyökkääjä ei onnistunut tuikkaamaan palloa ohi espanjalaismaalivahdin.

West Ham kirjasi täten ensimmäisen nollapelinsä vieraskentällä sitten lokakuun, mutta tasapeli tarkoitti joukkueen tippumista sijalle 15, Stoke Cityn majaillessa sijalla 12 pistettä enemmän keränneenä. Stoke City matkustaa Bournemouthin vieraaksi lauantaisessa ottelussa, West Hamin isännöidessä Tottenhamia perjantaina.

Sunderland – AFC Bournemouth 0-1

Joshua Kingin viimehetken maali toi Bournemouthille toisen peräkkäisen voiton, ja varmisti samalla David Moyesin valmentavan Sunderlandin putoamisen Valioliigasta. The Cherries kirjasivat samanaikaisesti ensimmäisen voittonsa vieraskentällä tämän vuoden puolella sitten voiton Swanseasta viime vuoden joulukuussa.

Molemmat joukkueet esittivät pirteää jalkapalloa ja molemmissa päädyissä päästiin todella lähelle täysosumia jo ensimmäisellä jaksolla. Joshua King oli lähellä avata maalitilit päästyään rangaistusalueen sisälle vasemmalta puolelta. Kingin kylmänviileä nosto yli maalivahti Jordan Pickfordin hipoi täydellisyyttä, mutta osui Sunderlandin onneksi ensin ylähirteen ja siitä tolppaan, jonka jälkeen Pickford onnistui lukitsemaan pallon käsiinsä.

Joshua King (vas.) ja Lamine Kone (oik.) Bournemouthin ja Sunderlandin välisessä kamppailussa. Kuva: Alloverpress.fi

Toisessa päädyssä oli Sunderlandin maalitykki Jermain Defoen vuoro kokeilla maalintekoa. Pitkän hyökkäyksen jälkeen Bournemouth onnistui puolittaisessa purussa, jonka Didier Ndong kuitenkin puski takaisin The Cherriesin rangaistusalueelle. Paluupalloon käsiksi päässeen Defoen kosketus jäi kuitenkin heikoksi, eikä hyökkääjä täten onnistunut ohjaamaan palloa maaliin. Ottelun 65. minuutilla Fabio Borini puolestaan alusti George Honeymanille tilaisuuden, mutta Artur Boruc piti kiven kovaa kiinni nollapelistään.

Ottelun viimeisillä minuuteilla Bournemouth iski vastahyökkäykseen. Lys Mousset löysi Harry Arterin oikealta laidalta, joka avasi Sunderlandin puolustuksen täysin. Puolustajien jahdatessa Arteria laidalla, King unohdettiin tyystin vapaaksi maalille. Arterin tarkka syöttö löysi norjalaistähden, jolla oli helppo työ viimeistellä kauden 15. maalinsa, jotain mihin ainoastaan yksi toinen norjalainen on pystynyt, nimittäin Ole Gunnar Solskjaer.

Sunderlandin löytää sarjataulukon viimeiseltä sijalta 21 pisteellä ja on ensimmäinen joukkue, joka varmisti putoamisensa Valioliigasta. Bournemouth nousi voiton myötä sijalle 10 ja on kerännyt yhteensä 41 pistettä. Sunderland kohtaa lauantaina Hull Cityn, Bournemouthin saadessa vierailijoita Stoke Cityn muodossa samana päivänä.

West Bromwich Albion – Leicester City 0-1

Jamie Vardyn kauden 15 maali nosti Leicester Cityn 40 pisteeseen ja askeleen lähemmäksi ensikauden valioliigapelejä.

West Bromwichille maaliton ottelu oli viides peräkkäin, joista neljä on päättynyt häviöön, eikä joukkueella tänäänkään ollut paljoa millä juhlia. Juuri ennen ottelun 20. peliminuuttia West Bromwichilla oli ottelun paras maalintekotilanne. Jonny Evansin pitkä keskitys takatolpalle löysi Chris Bruntin, mutta Bruntin pusku suuntautui liiaksi kohti maalivahti Kasper Schmeicheliä, eikä tanskalaismaalivahdilla lopuksi ollut vaikeuksia torjunnassaan.

Leicester Cityn Jamie Vardy juhlii kauden 15. maaliansa. Kuva: Alloverpress.fi

Pari minuuttia ennen ensimmäisen jakson päätösvihellystä Vardy vei vierasjoukkueen johtoon. Shinji Okazaki katkoi Salomon Rondonin puolustuspään syötön, ja vapautti saman tien Vardyn juoksuun. Vardy voitti tuttuun tapaansa puolustajat juoksukisassa, ja viimeisteli osuman kliinisesti etukulmaan ohi vastaan tulleen Ben Fosterin.

Toisella puoliajalla Riyad Mahrez oli lähimpänä maalintekoa, algerialaiselle tyypillisen keskelle leikkauksen seurauksena. Etutolppaa kohti lähtenyt laukaus suuntautui lopulta sivuverkkoon. Ottelun 80. minuutilla West Bromwichin pelaajat anoivat villisti rangaistuspotkua Robert Huthin kaadettua Rondonin rangaistusalueella, mutta päätuomari Mark Clattenburg ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Huonosta lähiajan vireestä huolimatta West Bromwich majailee sijalla 8, Leicesterin noustessa sijalle 11. West Bromwich matkustaa seuraavan kierroksen ottelussaan Burnleyn vieraaksi, Leicesterin isännöidessä Watfordia. Molemmat ottelut pelataan lauantaina.

Crystal Palace – Burnley 0-2

Burnley onnistui voittamaan kauden ensimmäisen vieraspelinsä lyötyään Sam Allardycen miehistön numeroin 0-2. Selhurst Parkilla voitettu ottelu nosti Burnleyn 39 pisteeseen, ja saattaa osoittautua ratkaisevaksi pistepotiksi putoamiskamppailussa.

Sean Dychen miehistö sai upean alun ottelulle, Ashley Barnesin viedessä vierailijat johtoon vain seitsemän minuutin pelin jälkeen. Stephen Wardin pitkä keskitys löysi Barnesin rangaistusalueen sisältä. Barnesin ensimmäinen laukaus epäonnistui, mutta pelaaja onnistui saamaan pallon uudestaan haltuunsa, eikä erehtynyt toista kertaa.

Barnes luuli jo kirjanneensa ottelun toisen maalinsa 16. minuutilla. Kulmapotkua seurasi hieman sekava pingisottelu maalinedustalla, jonka päätteeksi Barnes sai tuikattua pallon sisään lähietäisyydeltä, mutta tuomari Robert Madley hylkäsi maalin viitaten Barnesin käsivirheeseen.

Michael Keane (vas.) onnistui pitämään Christian Benteken (oik.) kurissa. Kuva: Alloverpress.fi

Ottelun 80. minuutilla Madley joutui toistamiseen suuren päätöksen eteen Jon Flanaganin kaataessa Wilfried Zahan rangaistusalueella, mutta Madley tulkitsi Flanaganin osuvan palloon tarvittavalla tavalla, ja antoi pelin jatkua. Vain pari minuuttia tästä Andre Gray pääsi viimeistelemään loppulukemat 0-2. George Boyd katkoi ja jatkoi pallon nopeasti pallon Grayn juoksulinjalle, vapauttaen hyökkääjän maalintekoon. Grayn kliininen viimeistely ei jättänyt Wayne Hennesseylle sen suurempia mahdollisuuksia.

Crystal Palacen löytää nyt sijalta 16, kuuden pisteen erolla putoamisviivan väärällä puolella lymyävään Swansea Cityyn. Burnley nosti itsensä ohi Crystal Palacen sijalle 14. Allardycen Palace kohtaavat ensi kierroksella Manchester Cityn vieraissa, Burnleyn toivottaessa West Bromwichin tervetulleeksi Turf Moorille.

Manchester United – Swansea 1-1

Gylfi Sigurdssonin tasoitus vapaapotkusta toi tärkeän pisteen putoamisviivan väärällä puolella majailevalle Swansea Citylle, kun taas Manchester Unitedille lopputulos vaikeuttaa merkittävästi neljän parhaan joukkoon sijoittumista.

Fernando Llorentella oli oiva tilaisuus viedä vierailijat johtoon ottelun alkuminuuteilla, päästessään kokeilemaan maalintekoa maalinedustalta, mutta David De Gea näytti olevansa huippuvireessä. Noin 15 minuutin pelin jälkeen oli Unitedin vuoro päästä lähelle maalitilin avaamista, mutta Lukasz Fabianskin upea venytys pysäytti Jesse Lingardin yrityksen.

Fabianskin nollapeli rikottiin kuitenkin ensimmäisen jakson lisäminuuteilla. Lingardin syöttö tavoitti hienon juoksun tehneen Marcus Rashfordin, joka siirsi pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin. Nuoren englantilaisen heittäytymisestä voi olla montaa mieltä, sillä hidastuksen perusteella Rashford aloitti kaatumisensa jo tovin ennen pelaajien välistä kontaktia, mutta Neil Swarbickin tuomio oli viedä pallo pilkulle. Manchester United ikoni Wayne Rooney asettautui laukomaan rangaistuspotkua, eikä konkari erehtynyt, vaan laukoi pallon varmasti alakulmaan. Englantilaislegendasta tuli täten ensimmäinen United pelaaja, joka on onnistunut rangaistuspilkulta huimat 20 kertaa.

Toisella jaksolla Manchester Unitedilla oli kerta kerran jälkeen oivia tilaisuuksia lisätä etuajoasemaansa, mutta maalivahti Fabianski piti vierailijat mukana pelissä.

Kun peliä oli jäljellä noin 10 minuuttia, Swansealle vihellettiin vapaapotku hieman kuudentoista-alueen ulkopuolelta. Tämä sopi erinomaisesti vapaapotkuspesialisti Sigurdssonille, joka toistamiseen on upottanut pallon maaliin vastaavista paikoista, eikä tälläkään kertaa erehtynyt.

Sigurdssonin tarkka vapaapotku jätti De Gean seisoville jaloille, pallon upotessa upeasti etuyläkulmaan. Swansealle siunaantui vielä ottelun loppuhetkillä mahdollisuus täyden pistepotin viemiseen, Sigurdssonin toimittaessa keskityksen vapaaksi jääneelle Llorentelle, mutta espanjalainen ei onnistunut saamaan osumaa palloon.

Manchester United jatkaa sarjataulukon viidennellä sijalla. Lopputulos oli José Mourinhon miehistölle kaikkea muuta kuin toivottu, mutta joukkue rikkoi tasapelin myötä seuraennätyksen jatkamalla häviötöntä putkeaan Valioliigassa järjettömään 25 otteluun. Swansean 32 pistettä riittää 18. sijaan, ja joukkue jatkaa kamppailemistaan putoamista vastaan.

Swansea jatkaa valioliigataivaltaan kotiottelulla Evertonia vastaan lauantaina, Manchester Unitedin matkatessa Emirates Stadiumille sunnuntaisessa ottelussaan.

Everton – Chelsea 0-3

Chelsea rökitti Evertonia kolmella maalilla Goodison Parkilla pitäessään kiinni piikkipaikastaan neljän pisteen erolla Tottenhamiin, kun otteluita on jäljellä neljä kappaletta.

Ottelu sai vauhdikkaan alun, kun Evertonin Dominic Calvert-Lewin oli yllättää Thibaut Courtoisin jo pelin toisella minuutilla, mutta laukaus tömähti kotijoukkueen epäonneksi tolppaan. Toisessa päässä Eden Hazard oli jo ohittanut maalivahti Maarten Stekelenburgin, mutta ajautui liiaksi sivuun ja viimeistely suuntautui sivuverkkoon.

Chelsea oli parempi joukkue läpi ottelun, eikä voittajasta loppupeleissä ollut kysymystäkään. Chelsea rakensi maalitilanteita jatkuvalla syötöllä, Evertonin tyytyessä heikkoihin kaukolaukauksiin. Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odottaa aina 66. peliminuutille saakka, Pedron yllättäessä Stekelenburgin upealla laukauksella. Pienikokoinen espanjalainen sai syötön Nemanja Maticilta juuri kuudentoista-alueen ulkopuolella, ja nopean suunnanvaihdon jälkeen Pedron lähetti järkyttävän kovan ja tarkan laukauksen vastuttomasti maalin yläkulmaan. Upean maalin voit nauttia alta.

Ottelun 80. minuutilla Chelsea lisäsi vapaapotkusta vierasjoukkueen johtoa kahteen maaliin. Hazardin ottama vapaapotku otti onnekkaan kimmokkeen kapteeni Gary Cahillistä, jättäen Stekelenburgin voimattomaksi maalilleen. Chelsea kaunisteli vielä lukemia Cesc Fabregasin alustamalla, ja Willianin viimeistelemällä 0-3 maalilla.

Chelsealla on kasassa jo 81 pistettä ja johtaa sarjaa neljällä pisteellä. Evertonin pistesaldo näyttää 58 pistettä, joka riittää seitsemänteen sijaan. Evertonin matka jatkuu Swansea Cityn vieraana lauantaina, Chelsean kohdatessa Middlesbroughin maanantaina.

Middlesbrough – Manchester City 2-2

Gabriel Jesuksen loppuhetken tasoitus vei Middlesbroughilta elintärkeät kaksi pistettä, joukkueen yhä kamppaillessa kynsin ja hampain ensikauden valioliigapeleistä. Manchester Citylle maali oli vähintään yhtä tärkeä kuin Middlesbroughille tuskastuttava, sillä piste pitää Cityn Mestarien liiga -peleihin oikeuttavassa neljän parhaan joukossa, pisteen edellä paikallisvastustaja Unitedia.

Manchester City aloitti ottelun räväkästi, sillä niin Sergio Aguerolla kuin Gabriel Jesuksella oli molemmilla mahdollisuus viedä vierailijat johtoon, mutta viimeistelyt ontuivat, ja lopulta Middlesbrough kunnostautui avausmaalin tekijäksi. Nopeassa vastahyökkäyksessä George Friend toimitti pallon Alvaro Negredolle kuudentoista-alueen rajan tuntumalle, josta espanjalaisen tarkka laukaus upposi tolpan kautta Cityn verkkoon.

Manchester City onnistui lopulta tulemaan tasoihin ottelun 70. minuutilla. Leroy Sané kadettiin rangaistuspotkun arvoisesti Marten de Roonin toimesta, eikä kokenut Aguero tällä kertaa epäonnistunut rangaistuspotkussaan, vaan lähetti Brad Guzanin väärään suuntaan tasoittaen pelin 1-1.

Middlesbrough jatkoi kamppailua ja meni jälleen yllätysjohtoon 77. peliminuutilla. Willy Caballero onnistui torjumaan Stewart Downingin vapaapotkun, mutta irtopallo suuntautui takaisin Boron pelaajille, josta peliväline toimitettiin takaisin maalille. Sekavan irtopallotilanteen jälkeen Callum Chambers pääsi käsiksi palloon ja iski kotijoukkueen jälleen johtoasemaan. Mutta niin vain Middlesbrough jälleen onnistui menettämään voittoasemansa, kun peliä oli jäljellä viitisen minuuttia. Agueron nosto boksin sisään löysi tiensä Jesukselle, joka näytti pääpelitaitojaan puskemalla pallon varmasti Guzanin selän taakse, viimeistellen loppulukemat 2-2.

Manchester City pitää täten neljännen sijansa, ja kohtaa lauantain ottelussaan Crystal Palacen kotonaan. Middlesbrough nousi tasapelin myötä 28 pisteeseen, mutta eroa Hull Cityyn on vielä kuusi pistettä. Middlesbroughilla on tiukat paikat edessä ensi viikon maanantaina pelattavassa ottelussa, kun vastaan asettuu sarjajohtaja Chelsea.

Tottenham Hotspur – Arsenal 2-0

Dele Allin sekä Harry Kanen maalit johdattivat Tottenhamin voittoon Pohjois-Lontoon derbyssä, ja varmisti valkopaidoille paremman sijoituksen kuin Arsenal, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1995.

Tottenham oli alusta saakka vahvempi hyökkäyssuuntaan ja Arsenalilla oli vaikeuksia pitää Tottenhamin hyökkäysnelikkoa kurissa. Ekan jakson aikana Alli pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta viimeistely suuntautui hiuksen hienosti ohi maalin. Christian Eriksen puolestaan pääsi kokeilemaan riparivolleyta, mutta ei päässyt tarvittavalla tavalla pallon päälle. Arsenalin ensimmäisen jakson paras tilanne nähtiin Aaron Ramseyn päästessä laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta maalilla puurtaneella Hugo Lloriksella ei ollut vaikeuksia korjata palloa pois vaaravyöhykkeeltä.

Toisella jaksolla Tottenham jatkoi energistä hyökkäämistään, eikä aikonut päästää tempoa laskemaan, laukauksien sadellessa Petr Cechin vartioimaa maalia kohti. Victor Wanyaman kaukolaukaus oli yllättää Cechin, mutta ulottuva maalivahti pystyi viime hetkellä ohjaamaan pallon sormenpäillään yli maalin.

Dele Alli sekä Christian Eriksen juhlivat avausmaalia. Kuva: Alloverpress.fi

Ottelun avausmaalia odotettiin 55. minuutille saakka, Allin löytäessä Eriksenin rangaistusalueen sisältä. Tanskalainen taiteili itsensä rangaistusalueen oikealta laidalta läpi laukoen kohti etukulmaa. Ensimmäisen laukauksen Cech vielä torjui, mutta Allin paluupallosta lähtenyt laukaus oli maalivahdille liikaa. Seuraavaa maalia ei kauaa odotettu, sillä Tottenham lisäsi johtoaan ainoastaan kolme minuuttia myöhemmin. Harry Kane murtautui rangaistusalueelle vasemmalta laidalta ja onnistui nopealla rytminvaihdolla ohittamaan Gabrielin, jonka myöhäinen taklaus ei jättänyt tuomari Michael Oliverille muuta vaihtoehtoa kuin näyttää palloa pilkulle. Kane itse asettautui laukomaan rangaistuspotkua, eikä tuttuun tapaansa tehnyt virheitä, vaan sijoitti pallon varmasti tolpanjuureen.

Toisen maalin jälkeen Tottenham laski tietoisesti pelin tempoa, eikä päästänyt Arsenalia vaarallisille maalipaikoille, varmistaen Pohjois-Lontoon derbyn nimiinsä. Tottenhamilla oli ottelussa peräti 20 laukausta, joista 11 suuntautui maalia kohti. Arsenal puolestaan onnistui vaivaamaan Llorisia ainoastaan 4 kertaa, 12 yrityksestä huolimatta.

Tottenham on voiton myötä onnistunut voittamaan viimeiset yhdeksän Valioliigaotteluansa, eikä ole pystynyt vastaavaan sitten 1960, jolloin joukkue voitti peräti 13 ottelua peräkkäin. Tottenham jatkaa mestaruusunelmansa elättämistä ja Chelsean jahtaamista, kun eroa sarjajohtajaan on neljä pistettä. Arsenal on sijoittunut taulukossa paikalle kuusi, viiden pisteen päässä seuraavana olevaa sekä seuraavan kierroksen vastustajaansa Manchester Unitedia. Tottenhamin matka jatkuu West Hamia vastaan perjantaina.

Watford – Liverpool 0-1

Emre Canin maali, joka ilman muuta kilpailee kauden hienoimman maalin tittelistä, riitti Liverpoolin onnistuneeseen ryöstöretkeen Vicarage Roadilla, ja vei täten Merseysiden punapaidat askeleen lähemmäksi ensikauden Mestarien liigaa.

Ottelu meni täysin ennakoitujen käsikirjoitusten mukaan, Liverpoolin pitäessä palloa ja Watfordin puolustaessa. Peli ei antanut katsojille paljoakaan keskusteltavaa hyökkäysmielessä, Liverpoolin hakatessa päätä Watfordin rakentamaan seinään, ja joutui enimmäkseen tyytymään kaukolaukauksiin. Ensimmäisen 45. minuuttisen aikana Adam Lallanan laukaus kävi niinkin lähellä kuin ylärimassa, englantilaistaiturin kokeillessa suoraa laukausta kulmatilanteen purkupallosta.

Liverpool onnistui kuitenkin vielä jakson lisäajalla karistamaan apinan selästä, Emre Canin järkyttävän hienolla sekä akrobaattisella taidonnäytteellä. Lucas Leivan nosto keskikentältä rangaistusalueen rajalle tavoitti selkä maalia päin olleen Emre Canin. Saksalainen, joka ei missään nimessä ole tunnettu maalintekotaidoistaan, teki jotain täysin odottamatonta, heittäytyessään ilmaan saksipotkun merkeissä. Täydellisen osuman ja osoitteen saattamana pallo liehahti Heurelho Gomesin maalin yläkulmaan, eikä maalivahti voinut muuta kuin ihailla vierestä. Emre Canin saksipotkun voit nauttia alta.

Toisella jaksolla Liverpool jatkoi pyörittämistään, ja muun muassa Divock Origi pelasi itselleen pariin otteeseen laukaisutilaa, mutta ei löytänyt keinoja ohittaa Gomesia toistamiseen. Watford pääsi myös kokeilemaan Simon Mignoletiä kaukolaukauksella. Etienne Capouen kokeillessa kaukaa, Mignolet sai venyä parhaimpaansa päästessään sormenpäillänsä väliin.

Lisäajan neljännellä minuutilla, sekä ottelun viimeisessä tilanteessa palloa toimitettiin Liverpoolin maalille. Punapaitojen puolustuksen sählätessä, Sebastian Prödl onnistui saamaan pallon maalin vasemmalla puolella, ja pääsi laukomaan pienestä pompusta. Kotijoukkueen epäonneksi laukaus suuntautui kuitenkin pari senttiä liian korkealle. Ylähirsi pelasti täten Jürgen Kloppin miehistön, kauden aikana tutuksi tulleelta viimeisen minuutin sulamiselta.

Liverpool jatkaa sarjataulukon kolmannella sijalla, kun sunnuntaina vastaan asettuu Southampton. Watfordin löytää sijalta 13., joukkueen valioliigaotteluiden jatkuessa lauantaina, viime vuoden mestari Leicester Cityn vieraana.