Advertisement

Viikon pelivihje: Aston Villa – Liverpool 4.10.

Dean Smithin luotsaama Aston Villa ei viime kaudella vakuuttanut, ja olisi peliesitystensä perusteella ansainnut pudota Championshipiin. Odotukset tälle kaudelle eivät olleet siis kovin korkealla.

Juuri kauden kynnyksellä pelaajamateriaalia kuitenkin saatiin vahvistettua ennen kaikkea hyökkäyksen osalta. Brentfordista hankittu Ollie Watkins jakoi viime kaudella Championshipin maalikuninkuuden Aleksandar Mitrovicin kanssa ja on jo nyt Valioliigatason sentteri. Hänellä on kuitenkin edelleen varaa kehittyä. Watkinsin jälkeen haaviin tarttui vielä Lyonista laituri Bertrand Traoré, joka debytoi viime kierroksella vaihdosta Fulhamia vastaan. Trio Jack Grealish – Watkins – Traoré on parannus viime kauden Grealish – WesleyAnwar El Ghazi –kolmikkoon nähden.

Villan kausi alkoi tasaisella väännöllä Sheffield Unitedia vastaan, josta tuloksena oli Emiliano Martinezin torjuman rankkarin ansiosta 1–0-voitto. Tasapeli olisi ollut reilumpi tulos. Viime kierroksella Smithin suojatit kaatoivat suurimman putoajasuosikin Fulhamin vakuuttavasti vieraissa 3–0. Itseluottamus on siis erinomainen, mutta puolustusta ei ole testattu vielä toden teolla. Sunnuntai-iltana siihen on tulossa muutos. 

Mikä mestaruuskrapula?

Hallitseva mestari Liverpool on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Puolustuspäässä on sattunut muutama henkilökohtainen virhe, mutta prässi- ja hyökkäyspeli on toiminut sitä vastoin erinomaisesti. Yhdeksän tehtyä maalia kolmeen peliin xG-summalla 8,75 on osoitus siitä, ettei Jürgen Kloppin suojattien perustaso ole hiipumassa mihinkään. Kun materiaalia on vielä vahvistettu syyskuussa keskikentän Thiagolla ja hyökkääjä Diogo Jotalla, on Liverpoolilla kaikki edellytykset uusia mestaruus ja rikkoa jälleen 90 pisteen raja. Se vaatii toki avainpelaajien pysymistä terveenä viime kauden tapaan.

Tempo korkealla

Smithin Villa pelaa lähtökohtaisesti hyökkäysorientoituneesti, eikä tyydy vain vetäytymään matalaan blokkiin omaa maaliaan suojelemaan. Viime kaudella joukkue päästi Norwichin jälkeen sarjassa toiseksi eniten maaleja, ja päästetyssä maaliodottamassa Villa oli koko sarjan huonoin. Loppukaudesta Smith joutui painottamaan pallotonta puolustuspeliä erityisen paljon sarjapaikan oltua uhattuna, mutta nyt hyvän alun ja uusien vahvistusten myötä Villa voi lähteä Liverpool-peliin vapautuneesti.

Kokoonpanorintamalla molempien tilanne on kelvollinen. Vierailta puuttuu koronavirukseen sairastunut Thiago, mutta hallitsevan mestarin peliesitys oli viime kierroksella Arsenalia vastaan erittäin vakuuttava myös ilman tuoretta Mestarien liiga –voittajaa.

Liverpoolin prässi on ollut alkukaudesta aggressiivista ja puolustuslinja on pelannut todella korkealla. Samaa on luvassa myös sunnuntai-iltana. Villan hyvän alkukauden myötä Kloppin on helppo motivoida suojattinsa syttymään peliin tosissaan – nyt vastaan tulee vahvistunut nippu, eikä viime kauden epävarma putoajakandidaatti. 

Runsasmaalisuus peli-ideana

Villan puolustus joutuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella kovaan testiin. Viime kaudella Smithin suojatit päästivät kärkijoukkueita Liverpoolia ja Manchester Cityä vastaan 13 maalia neljässä ottelussa, ja tukkapöllyä on tiedossa tälläkin kertaa. Toisaalta isäntien hyvävireinen hyökkäys pystyy aiheuttamaan Liverpoolin puolustukselle ongelmia.

Runsasmaalisuudesta on tarjolla ylikertoimia käytännössä kaikissa pelimuodoissa. Arvioni sille, että molemmat onnistuvat maalinteossa on noin 55 %, ja yli 2,5 maalia nähdään noin kaksi kertaa kolmesta. Paras yksittäinen pelivalinta on yli 3,5 maalin lopputulos, joka toteutuu arvioni mukaan noin 48 prosentin todennäköisyydellä. Panostasoksi vetoon suosittelen 6/10.

Pelataan: Aston Villa – Liverpool yli 3,5 maalia, kerroin 2,43, panossuositus 6/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Ottelu pelataan 4.10. klo 21:15.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä https://twitter.com/J_Hakulinen. Vihjeen kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua.

Kaikki pelaaminen on K18. Jos pelaat, pelaathan vastuullisesti. Apua pelaamisen hallintaan ja lopettamiseen saat esimerkiksi riippumattomasta Peluuri.fi -palvelusta. BML Group Ltd:n toimintaa lisensoi ja sääntelee Malta Gaming Authority lisenssillä MGA/CRP/108/2004.