Advertisement

Viikon pelivihje: Burnley – Southampton 26.9.

Ralph Hasenhüttlin luotsaama Saints on menettämässä viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla keräämäänsä itseluottamusta. Kuluva Valioliiga-kausi on alkanut kahdella tappiolla ja yhteensä kuudella päästetyllä maalilla.

Pyhimysten pelityyli perustuu aggressiiviseen prässiin ja pelaajien pieniin etäisyyksiin. Toistaiseksi prässistä on puuttunut paras terävyys, ja sitä kautta vastustajat ovat päässeet pelaamaan palloa korkealla roikkuvan ja huonosti organisoidun puolustuslinjan taakse.

Southampton myi kesän siirtoikkunassa keskikentän keskustan luottomiehensä Pierre-Emile Höjbjergin Tottenhamiin, eikä hankkinut ketään tilalle. Höjbjerg ei ole se nopein pelaaja jalalla, mutta tanskalaisen pelipää toimii sen sijaan vikkelästi. Alkukauden perusteella Höjbjergin lähtö näyttää heikentäneen Southamptonia enemmän kuin moni ehkä odotti. 

Burnley tarjoaa tuttua tavaraa

4–4–2-muoto, pitkät avaukset, keskitykset, ja panostaminen erikoistilanteisiin. Niistä Sean Dychen Burnley tunnetaan jo monen vuoden ajalta. Mikään ei ole muuttunut täksi kaudeksi, sillä Claretsin budjetti siirtomarkkinoilla riehumiseen on erittäin rajallinen – oikeastaan sitä ei ole. Jo viime kesänä kokoonpanosta poistui muutama kokenut pelaaja, jonka sopimusta ei isojen palkkakulujen takia jatkettu. Burnley kärsi loppukaudesta myös loukkaantumisista, minkä takia kokoonpano oli heinäkuussa koetuksella. Kaikesta huolimatta Dychen poppoo porskutti viime kauden päätteeksi Valioliigassa kymppisakkiin ja rikkoi 50 pisteen rajan. Se oli olosuhteisiin nähden todella komea suoritus.

Tämä Valioliiga-kausi alkoi viime viikonloppuna 2–4-vierastappiolla Leicesterille. Kokoonpanosta puuttuivat runkomiehet Ben Mee, James Tarkowski, Jack Cork, Johann Berg Gudmunsson sekä Ashley Barnes, mutta Clarets pelasi silti vahvan pelin ja olisi voinut ottaa pisteitä. Maaliodottamissa Burnley oli niukasti niskan päällä.

Kotivoitto kupongille

Burnley ei pääse tähänkään otteluun vielä parhaalla kokoonpanollaan, mutta alustavien tietojen mukaan avaus tulee olemaan kuitenkin parempi kuin Leicesteria vastaan. Tärkeä toppari Tarkowski on ainakin lähellä paluuta kokoonpanoon.

Southamptonilta puuttuivat viime pelistä tärkeä avauksen laituri Nathan Redmond sekä uusi toppari Mohammed Salisu, eikä kummankaan pelikunnosta ole takeita.

Vieraat ovat kokonaisuutena joukkueista aavistuksen parempi osapuoli, mutta sen verran hyvältä Burnleyn sarja-avaus näytti, että isäntiä on syytä arvostaa edelleen pykälän suurimpia putoajakandidaatteja paremmaksi.

Kotivoitossa on tarjolla etua, sillä arvioni kotivoitolle on 32 %, ja kun mukaan lasketaan NordicBetin tarjoaman varhaisen voitonmaksun tuoma reilu prosentin lisäys osumatodennäköisyyteen, saadaan Burnley-vedon kerroinrajaksi noin 3,00. Panostasoksi suosittelen maltillista 1/10.

Pelataan: Burnley – Southampton 1, kerroin 3,15, panossuositus 1/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Ottelu pelataan 26.9. klo 22:00.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä https://twitter.com/J_Hakulinen. Vihjeen kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua.

Kaikki pelaaminen on K18. Jos pelaat, pelaathan vastuullisesti. Apua pelaamisen hallintaan ja lopettamiseen saat esimerkiksi riippumattomasta Peluuri.fi -palvelusta. BML Group Ltd:n toimintaa lisensoi ja sääntelee Malta Gaming Authority lisenssillä MGA/CRP/108/2004.