Advertisement

Viikon pelivihje: Liigacupin finaali Aston Villa – Manchester City 1.3

Kuva: TT, Darren Staples

Viikonlopun ykköspeli brittikentillä on Wembleyllä pelattava EFL Cupin eli tutummin liigacupin finaali Aston Villa – Manchester City. Liigacup ei ole Valioliigajättien arvoasteikolla välttämättä ihan siellä korkeimmalla tasolla, mutta pokaali on aina pokaali, ja tosissaan siitä sunnuntaina väännetään.

Aston Villalle pääsy finaaliin Wembleylle on kova juttu. Viimeksi joukkue oli cup-finaalissa vuonna 2015, jolloin FA-cupissa tuli takkiin Arsenalia vastaan 0–4. Villan edellinen visiitti Wembleyllä oli kuitenkin positiivisempi, sillä samaisella stadionilla varmistui viime keväänä nousu Valioliigaan.

Tällä kaudella Aston Villa ei ole häikäissyt. Joukkueeseen satsattiin paljon rahaa Valioliiganousun myötä, mutta Dean Smith ei ole saanut peliä tasapainoon. Vuotava puolustus on ollut ongelma sarjapeleissä, ja Villa on akuutissa putoamisvaarassa, kun sarjaa on jäljellä alle kolmannes. Liigacupissa tie vei finaaliin osin erittäin hyvän tuurin myötä. Puolivälierässä vastaan arvottiin Liverpool, jolla oli ohjelmassa samaan aikaan seurajoukkueiden MM-lopputurnaus Qatarissa. Villa kaatoi Liverpoolin juniorit kotonaan 5–0. Kaksiosaisessa välierässä Leicesteria vastaan Villa oli parempi yhteismaalein 2–1, vaikka oli pelillisesti alakynnessä. Finaalin ratkaissut maali tuli vieläpä toisen ottelun lisäajalla, eli täpärällä se oli.

Manchester City kaatoi välierässä paikallisvastustaja Unitedin yhteismaalein 3–2. Finaalipaikka ratkesi käytännössä ensimmäisessä osassa, jossa City murskasi Unitedin Old Traffordilla 3–1. Sen jälkeen toinen osa Etihadilla oli enemmän tai vähemmän pelailua. Valioliigassa City on turvallisesti toisena, joten loppukauden päätavoitteet ovat Mestarien liigassa sekä kotimaan cupeissa. Tällä viikolla City aloitti Mestarien liigan neljännesvälierät Real Madridin vieraana, minkä myötä rasitus on Villaa kovempi. Toisaalta City on tottunut kahden pelin viikkotahtiin ja materiaali on laaja.

Manchester City on liigacupin hallitseva mestari. Titteli tuli myös vuonna 2018, joten Pep Guardiolan poppoo hakee triplaa. Kolmeen peräkkäiseen liigacup-mestaruuteen on yltänyt viimeksi Liverpool 1980-luvun alussa. City on pelillisesti valovuoden Aston Villaa edellä, joten suosikista ei ole mitään epäselvyyttä. Kotietuahan Wembleyllä ei ole, vaikka Villa on merkitty paperilla kotijoukkueeksi.

Viikon pelivihje

Vedonlyöntimielessä Cityn murskavoitot ovat todella herkullisia pelikohteita. Ottelun maaliodotusarvo on erittäin suuri Villan huteran puolustuksen ja ykkösvahti Tom Heatonin poissaolon takia. Manchester Cityn hyökkäyspeli rullaa puolestaan todella monipuolisesti. Valioliigassa City on vienyt keskinäiset Villaa vastaan tällä kaudella vieraissa 6–1 ja kotona 3–0. Arvioni sille, että City voittaa tälläkin kertaa vähintään kolmella maalilla on hieman yli 50%. Paras pelikohde on aasialainen tasoitus -2, jossa panos palautuu, jos City voittaa kahdella maalilla. Veto osuu sitä suuremmalla voittomarginaalilla. Kerroinrajani pelimuotoon on 1,50, joten panostaso kiipeää maksimiin.

Pelataan: Aston Villa –Manchester City 2, aasialainen tasoitus -2, kerroin 1,75, panossuositus 10/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä @J_Hakulinen. Vihjeen kerroin on artikkelin julkaisuhetkeltä ja se saattaa muuttua. Kaikki pelaaminen on K18 ja jos pelaat, muistathan pelata vastuullisesti.