Advertisement

Viikon pelivihje: Manchester United – Manchester City 12.12.

Manchester United jäi rannalle Mestarien liigan jatkopeleistä, mikä oli varmasti pettymys. Päätä ei kuitenkaan kannata työntää syvälle pensaaseen, sillä UCL-syksyyn mahtui isoja onnistumisiakin, kuten yksittäiset voitot PSG:stä ja RBL:stä. Realismia on kuitenkin se, että lohkoon sattui kaksi viime kauden välieräjoukkuetta, eikä Unitedin nykytaso vedä vertoja Euroopan eliitille. Valioliigassa United keräsi sekä viime että sitä edellisellä kaudella 66 pistettä. Eroa kärkipaikkaan tuli keskimäärin 32 pistettä ja kakkossijaan 23. Sellaisen eron kurominen umpeen ei ole muutaman kuukauden juttu.

Vastaiskuilla derby-voittoon

Ole Gunnar Solskjaerin miehistöllä on hyviä kokemuksia viime kaudelta Cityn kohtaamisesta. United voitti molemmat keskinäiset pelit Valioliigassa. Menestyksen avain oli tehokas vastaiskupeli. Pallonhallinta annettiin suosiolla Citylle, ja omassa päässä pelaajien väliset etäisyydet onnistuttiin pitämään pieninä. Riistojen jälkeen United pystyi pelaamaan pallon yksi vastaan yksi –tilanteisiin Cityn puolustajia vastaan, ja niissä tilanteissa esimerkiksi Marcus Rashford tunnetusti loistaa.

Solskjaerin ei tarvitse muuttaa lähestymistavassa mitään tähän kohtaamiseen. Enemmän painetta muutoksille on City-luotsi Pep Guardiolalla, joka on tuskaillut vastaiskujen puolustamisen kanssa jo pitkään.

Pelaajarintamalla isoin kysymys on tällä hetkellä Paul Pogban rooli. Peliesitykset viime peleissä Leipzigia ja West Hamia vastaan ovat olleet hyviä, mutta agentti Mino Raiolan mukaan Pogban tulevaisuus on muualla.

Cityä vastaan ranskalainen saattaa aloittaa taas penkiltä, sillä Mestarien liigassa pelikieltoa kärsinyt Fred on käytettävissä Valioliigassa. Hyökkääjät Anthony Martial ja Edinson Cavani puuttuivat tiistain RBL-pelistä pienten vaivojen takia, mutta saattavat palata kokoonpanoon viikonloppuna.

Cityn viimeistely tökkinyt

Mestarisuosikki-City ei ole ollut alkukaudesta parhaimmillaan. Paikkojen luominen ei ole ollut yhtä sujuvaa kuin edelliskausina, minkä lisäksi viimeistelytehokkuus laahaa pidemmän ajan keskiarvoja perässä.

Puolustussuuntaan Guardiolan miehistö on ollut viime peleissään hyvä, mutta toisaalta vastustajat ovat olleet heikkotasoisia. Guardiola on peluuttanut tänä vuonna entistä useammassa ottelussa kahta puolustavaa keskikenttäpelaajaa, kun kapteeni Fernandinho on hiipunut ja kärsinyt loukkaantumisista. Näin keskikentän kolmio on kääntynyt viime vuosiin verrattuna toisin päin, ja Kevin De Bruyne on operoinut yksin kymppipaikalla.

Todennäköisesti Guardiolan ajattelua on jatkuvasti ohjannut halu löytää ratkaisu vastaiskujen puolustamiseen, sillä se on maksanut viime kausina menestymisen Mestarien liigassa. Valioliigassa vahva hyökkäysmylly tuottaa pitkässä sarjassa paljon paikkoja, maaleja, voittoja ja pisteitä, mutta Mestarien liigan pudotuspelit ovat eri eläin. Himo UCL-pytyn voittamiseen on suuri, ja sillä alttarilla ollaan ilmeisesti valmiit uhraamaan hurjia tehoja viime vuosina Valioliigassa tuonutta hyökkäyspeliä.

Kotivoitto ja runsasmaalisuus kupongille

City lähtee tyhjille katsomoille pelattavaan otteluun laadukkaampana joukkueena suosikkina, mutta voittaa pelin arviolta vain noin kerran kahdesta. Vedonlyöntimarkkina antaa vieraiden voitolle noin viisi prosenttiyksikköä suuremman todennäköisyyden, joten isäntien pärjäämisen puolesta pääsee lyömään vetoa positiivisella odotusarvolla.

1X2-arvioni otteluun on 25–25–50 %, ja paras pelivalinta on aasialainen tasoitus +0,75. Kerroinrajani vetoon on 1,77. Veto osuu kotivoitolla tai tasapelillä, ja puolet panoksesta palautuu Cityn maalin voitolla. Muilla tuloksilla veto hävitään.

Myös runsasmaalisuudessa on tarjolla etua, sillä ottelussa tehdään vähintään kolme maalia arviolta noin 62 % todennäköisyydellä.

Suosittelen jakamaan panokset niin, että Unitedin tasoitusvetoon sijoitetaan 3/10 yksikköä ja yli 2,5 maaliin 2/10 yksikköä. Näin ollen kokonaispanostus ei karkaa liian suureksi.

Pelataan: Manchester United – Manchester City 1, aasialainen tasoitus +0,75, kerroin 1,90, panossuositus 3/10 yksikköä

&

Manchester United – Manchester City yli 2,5 maalia, kerroin 1,68, panossuositus 2/10 yksikköä. Pelikohteet pääseet pelaamaan tästä.

Ottelu pelataan 12.12. klo 19:30.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä https://twitter.com/J_Hakulinen. Vihjeen kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua.

Kaikki pelaaminen on K18. Jos pelaat, pelaathan vastuullisesti. Apua pelaamisen hallintaan ja lopettamiseen saat esimerkiksi riippumattomasta Peluuri.fi -palvelusta. BML Group Ltd:n toimintaa lisensoi ja sääntelee Malta Gaming Authority lisenssillä MGA/CRP/108/2004.