Advertisement

Viikon pelivihje: Southampton – Manchester City 19.12.

Southampton voitti kesällä Manchester Cityn kotonaan 1–0 uhrautuvan puolustustaistelun ja hyvän tuurin ansiosta. City vei pelissä maaliodottamat noin 2,9–0,8, muttei saanut palloa mistään sisään. Maalipuut kolisivat ja Saints-vahti Alex McCarthy otti muutamia huipputorjuntoja.

Tuo heinäkuinen ottelu ei ollut suinkaan ainoa, missä City on sortunut maalipaikkojen tuhlailuun. Tänä syksynä Valioliigassa Pep Guardiolan suojatit ovat luoneet xG:tä noin 22 maalin edestä, mutta tehneet vain 18 maalia. Viimeistelytehokkuus on ollut noin 83 %, kun kolme edellistä kautta City suoritti tasolla 100 %, 101 % ja 116 %. Yleensä parhaat joukkueet tekevät hieman xG:tä enemmän maaleja, sillä pelaajat ovat keskimäärin taitavampia viimeistelijöitä kuin häntäpään joukkueissa.

Cityn loukkaantumistilanne on tällä hetkellä hyvä, kun syksyllä vaivoista kärsinyt ykköskärki Sergio Agüero on palannut kokoonpanoon. Kaikki tärkeimmät pelaajat ovat Guardiolan käytettävissä. Paikkoja City osaa edelleen luoda, ja kyllä nämä laatupelaajat pistävät pitkässä juoksussa palloa edelleen pussiin.

Southampton ylisuorittanut

Ralph Hasenhüttl on tehnyt Saintsin peräsimessä erinomaista työtä, mutta nykyinen lento ei ole kestävällä pohjalla. Puolustuspäässä tilastot ovat solidia top 10 –tasoa, mutta hyökkäyspäässä Pyhimykset on nauttinut alkukaudesta tulikuumasta viimeistelystä. Luotujen maalipaikkojen valossa Southampton ei ole ollut edes Valioliigan keskikastia, mutta Danny Ings, Che Adams, James Ward-Prowse ja kumppanit ovat painaneet pelivälinettä reppuun todella kovalla prosentilla.

Tehtyjä maaleja Southaptonilla on kasassa 25 ja luotua maaliodottamaa noin 16 maalin edestä. Viimeistelytehokkuus on tällä hetkellä hurja 160 %. Vastaavia noin kymmenen pelin pituisia suonenvetoja tulee joukkueille silloin tällöin, mutta koko kauden mittapuulla näin raju ylisuorittaminen ei ole realistista. Viime kaudella Tottenhamin lukema oli 124 %, joka oli korkein sitten West Hamin 130 % tehokkuuden ja kauden 2017–18.

Niin hyvässä vireessä kuin Southampton onkin, ja niin hyvältä kuin pelaajien itseluottamus tällä hetkellä tuntuukin, tulee pitkän kauden aikana väistämättä vastaan myös epäonnisia sattumuksia ja hyvienkin maalipaikkojen tuhlaamista. Kukaan ei tiedä, missä vaiheessa regressio iskee, mutta äärimmäisen todennäköistä on, että jossain vaiheessa loppukauden aikana niin tulee käymään.

Vierasvoitossa valueta

Sarjataulukko hämää tällä hetkellä reilusti. Vaikka City ei ole ollut pelillisesti niin dominoiva kuin muutamalla aiemmalla kaudella, on se edelleen selvästi Southamptonia parempi joukkue. Vieraiden motivaationkin pitäisi olla tapissa, sillä alla on tiistailta nöyryyttävä WBA-tasuri, ja kesältä vielä tuoreessa muistissa tällä stadionilla kärsitty 0–1-tappio.

Cityllä on harvinaisesti päivää vastustajaansa pidempi lepoaika viikkokierroksen jäljiltä, joten odotan vierailta vahvaa peliesitystä. Southamptonilla on Arsenal-ottelun jälkeen vain kaksi täyttä lepopäivää, joten isäntien prässipeli ei ole välttämättä totutun aggressiivista.

1X2-arvioni otteluun on 10–19–71 %, joten vierasvoitosta on tarjolla ylikerroin. Paras pelivalinta löytyy aasialaisesta tasoituksesta -1, jonka kerroinraja on noin 1,6. Veto osuu Cityn vähintään kahden maalin voitolla, ja maalin voitolla panos palautuu. Panostasoksi suosittelen 5/10.

Pelataan: Southampton – Manchester City 2, aasialainen tasoitus -1, kerroin 1,77, panossuositus 5/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Ottelu pelataan 19.12. klo 17:00.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä https://twitter.com/J_Hakulinen. Vihjeen kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua.

Kaikki pelaaminen on K18. Jos pelaat, pelaathan vastuullisesti. Apua pelaamisen hallintaan ja lopettamiseen saat esimerkiksi riippumattomasta Peluuri.fi -palvelusta. BML Group Ltd:n toimintaa lisensoi ja sääntelee Malta Gaming Authority lisenssillä MGA/CRP/108/2004.