Advertisement

Viikon pelivihje: Tottenham – Manchester City 21.11.

Sarjan kakkossijaa hallussaan pitävä Tottenham on aloittanut kautensa odotuksia paremmin. José Mourinhon miehistö on tehnyt tuhojaan nopeilla vastaiskuilla, joissa kaava on ollut usein sama. Sentteri Harry Kane pudottautuu palloa vastaan keskialueelle ja saa jalkansa vapaaksi, jolloin laituri Son Heung-min spurttaa pystyyn linjan taakse. Tutkaparin tehokkuutta kuvaa se, että Son johtaa tällä hetkellä Valioliigan maali- ja Kane syöttöpörssiä.

Puolustussuuntaan Spurs ei ole vakuuttanut oikeastaan missään vaiheessa Mourinhon vuoden mittaisen manageripestin aikana. Kolmeen tuoreimpaan Valioliigapeliin omiin on toki mennyt vain yksi maali, mutta vastassa ovat toisaalta olleet sarjan heikoimpiin hyökkäysjoukkueisiin kuuluvat WBA, Burnley ja ilman hyökkääjiä sisäisten kurinpitosyiden takia pelannut Brighton. 

Cityn hyökkäyspeliin luvassa parannusta

Pep Guardiolan luotsaama Manchester City teki kolmen edellisen Valioliigakauden aikana yhteensä 303 maalia eli 2,66 per ottelu. Tänä syksynä tehtyjä maaleja on vasta 1,43 per peli. Maaliodottamaakaan City ei ole luonut kuin noin 1,5 per peli.

City on kärsinyt alkukaudesta hyökkäyspään loukkaantumisista, sillä sekä Sergio Agüero että Gabriel Jesus ovat puuttuneet vuorollaan kokoonpanosta. Guardiola on joutunut peluuttamaan piikissä välillä laitureita Raheem Sterlingiä ja Fernan Torresia. Sillä on ollut osasyynsä pienentyneeseen paikkojen ja maalien määrään. Toisaalta Cityllä on ollut myös huonoa tuuria, sillä monia vaarallisia tilanteita vastustajan boksissa on päättynyt ilman xG:tä kasvattavaa laukausta.

Kärkimiehistä Jesus palasi kokoonpanoon maaottelutaukoa edeltäneessä Liverpool-ottelussa ja onnistui heti maalinteossa. Myös Agüeron paluu on lähellä, joten Guardiola saa jalkeille normaalin hyökkäysryhmityksen. Hyökkäyspelin uomiin napsahtaminen on vain ajan kysymys, sillä kaikki perusasiat ovat yhä kunnossa. Guardiola ajattelee jalkapalloa hyökkäysvoittoisesti ja materiaalin taso riittää pallonhallintafutiksen pelaamiseen kuten aiemmillakin kausilla. Yhden David Silvan lähtö ei hyökkäyksen tasoa romahduta.

Ostetaan overia

Tottenham antaa pallonhallinnan todennäköisesti suosiolla Citylle ja panostaa positiivisiin transitioihin eli suomeksi sanottuna teräviin vastaiskuihin. Viimeksi Spursilla oli nihkeää, kun se joutui pitämään palloa WBA:n vieraana, eikä päässyt kääntämään peliä nopeasti pystyyn. Voitto tuli vasta viime hetken maalilla 1–0. Tässä pelissä Mourinhon miehistö pääsee kuitenkin taas mukavuusalueelleen.

Cityn puolustus on ollut alkukaudesta kokonaisuutena hyvällä tasolla, mutta kuten viimeksi Liverpoolia vastaan nähtiin, laadukkaat vastaiskujoukkueet aiheuttavat alakerralle edelleen ongelmia. Liverpool teki viime kierroksella Cityn verkkoon vain yhden maalin, käsivirheestä tuomitusta rankkarista, mutta loi sen lisäksi useita vaarallisia tilanteita nopeista hyökkäyksistä, ennen kuin väsyi toisella jaksolla kovan otteluruuhkan rasittamana.

Hyökkäyssuuntaan vieraille tiedossa oleva runsas pallonhallinta sopii hyvin – Guardiola on rakentanut koko menestyksekkään valmennusuransa vastustajan puolustuksia murtavan lyhytsyöttöpelin pohjalle. Vedonlyöntimarkkina tuntuu sokaistuneen Cityn alkukauden hyökkäyspään heikoista numeroista, eikä anna riittävästi painoarvoa perustasolle. Odotan vieraiden tehojen purskahtavan kauden edetessä esiin ja jatkan Cityn suhteen over-linjalla. Arvioni sille, että ottelussa ylitetään 3,5 maalin raja, on noin 47 %. Tarjolla oleva kerroin 2,56 kelpaa hyvin peleihin. Panostasoksi suosittelen 7/10.

Pelataan: Tottenham – Manchester City yli 3,5 maalia, kerroin 2,56, panossuositus 7/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Ottelu pelataan 21.11. klo 19:30.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä https://twitter.com/J_Hakulinen. Vihjeen kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua.

Kaikki pelaaminen on K18. Jos pelaat, pelaathan vastuullisesti. Apua pelaamisen hallintaan ja lopettamiseen saat esimerkiksi riippumattomasta Peluuri.fi -palvelusta. BML Group Ltd:n toimintaa lisensoi ja sääntelee Malta Gaming Authority lisenssillä MGA/CRP/108/2004.