Advertisement

Viikon pelivihje: Tottenham – West Ham 18.10.

Tottenhamista on kuoriutunut alkukaudesta melkoinen maaliverkkojen pöllyttäjä. 12 maalia neljään peliin saa Spurs-fanien suun väistämättä hymyyn. Maaliodottamaan verrattuna ylisuorittamista on toki pari maalia, mutta isossa kuvassa hyökkäyspeli on toiminut erinomaisesti.

Harry Kanen ja Son Heung-minin yhteistyö on nopeissa hyökkäyksissä toiminut alkusyksystä kuin unelma. Lisäksi manageri José Mourinholla on takataskussaan vielä pelikortti numero yhdeksän, jonka pelaamista on toistaiseksi lykännyt pelurin polvivamma. Real Madridista kotiin Tottenhamiin palannut Gareth Bale on kuitenkin palannut maajoukkuetauon aikana harjoituksiin ja saattaa olla ensi kertaa Mourinhon käytettävissä sunnuntaina.

Walesilaisen pelituntuma ei ole missään nimessä vielä optimaalinen, mutta Kanen ja Sonin hirmuvire antaa Balelle aikaa päästä vireeseen. Jos Bale pääsee kauden edetessä parin vuoden takaiselle tasolleen, on Mourinholla käytössään yksi Valioliigan parhaista hyökkäystrioista – ehkä jopa paras.

Entä se puolustus?

Mourinho on tunnettu noin 15 vuoden ajan pääasiassa erinomaisena puolustuspelin valmentajana, mutta Tottenhamissa on sillä osa-alueella vielä paljon parannettavaa. Viime kaudella Valioliigassa Mourinhon alaisuudessa Spurs päästi liki 1,2 maalia ottelua kohti, ja tänä syksynä omiin on mennyt toistaiseksi viisi maalia neljään peliin.

Syksyn siirtoikkunassa Mourinho sai käyttöönsä uudet laitapuolustajat, Real Madridista tulleen Sergio Reguilónin ja Wolvesista hankitun Matt Dohertyn, mutta molemmat ovat pääasiassa hyökkääviä laitapakkeja. Heistä ei saa parasta irti, jos Mourinho aikoo kahlita puolustajansa puolen kentän tasolle.

Tällä hetkellä Spursin rosteri sanoo ”hyökkää, hyökkää, hyökkää!”, ja tasapainon löytymisessä voi mennä Mourinholla vielä aikansa. Toisaalta se ei haittaa, vaikka omissa kolisee keskimäärin maalin per peli, jos vastustajan verkko heiluu kahdesti tai kolmesti. Mourinhon Real Madrid teki parhaalla kaudellaan 2011–2012 121 maalia 38 peliin, ja kokonaisuutena Realin pelien maalikeskiarvo oli tuolloin peräti 4,03 – koko liigan suurin. Sillä kaudella tuli mestaruus, 100 pistettä ja maaliero +89. Mourinho managerina ei tarkoita automaattisesti pientä maalimäärää ja pärjäämistä vain pitävän puolustuspelin turvin.

West Hamin itseluottamus kunnossa

David Moyesin luotsaama West Ham aloitti kauden masentavalla kotitappiolla Newcastlelle, mutta sen jälkeen suunta on ollut ylös. Toisella kierroksella tuli Arsenalin vieraana vielä 1–2-tappio, mutta Hammersin peliesitys oli hyvä. Kaksi edellistä peliä toivatkin sitten kaksi voittoa maalierolla 7–0. Moyes sekä pari pelaajaa olivat ennen maaottelutaukoa koronaviruksen takia karanteenissa, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että Hammers välttyi suuremmalta tartunta-aallolta.

Syksyn siirtomarkkinoilla West Ham teki kovan liikkeen ja päästi ehkä parhaan hyökkäyspään yksilönsä, brassi Felipe Andersonin Portoon, sillä hän ei sopinut Moyesin haluamaan pelitapaan. Vastuuta annetaan nyt briteille Michail Antoniolle ja Jarrod Bowenille, jotka eivät ole pallon kanssa niin näppäriä, mutta tekevät lujasti töitä. Viime kierrosten tulokset antavat koko joukkueelle uskoa valittuun linjaan. Materiaalia on myös vahvistettu syksyn ikkunassa puolustajilla Vladimir Coufalilla ja Craig Dawsonilla. Lisäksi Brentfordin tähtilaituri Said Benrahman siirto on mahdollista toteutua vielä loppuviikon aikana.   

Runsasmaalinen otatus

Molemmat joukkueet tykkäävät kääntää peliä nopeasti pystyyn, joten Lontoon alkuillan paikallispelistä voi povata vauhdikasta vääntöä. Pidän ottelun maaliodotusarvoa vedonlyöntimarkkinaa suurempana. Yli 2,5 maalin lopputulokseen päädytään arvioni mukaan lähes kaksi kertaa kolmesta ja yli 3,5 maalin rajan mennään 44 % todennäköisyydellä. Näistä parempaa etua tarjoaa yli 3,5 maalia kertoimella 2,51. Panostasoksi suosittelen 3,5/10.

Pelataan: Tottenham – West Ham yli 3,5 maalia, kerroin 2,51, panossuositus 3,5/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Ottelu pelataan 18.10. klo 18:30.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä https://twitter.com/J_Hakulinen. Vihjeen kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua.

Kaikki pelaaminen on K18. Jos pelaat, pelaathan vastuullisesti. Apua pelaamisen hallintaan ja lopettamiseen saat esimerkiksi riippumattomasta Peluuri.fi -palvelusta. BML Group Ltd:n toimintaa lisensoi ja sääntelee Malta Gaming Authority lisenssillä MGA/CRP/108/2004.