Advertisement

Viikon pelivihje: Wolverhampton – Newcastle 25.10.

Nuno Espirito Santon luotsaama Wolverhampton on pelannut kaksi edellistä kautta Valioliigassa erinomaisesti ja sijoittunut molemmilla kausilla seitsemänneksi. Tuoreimmassa siirtoikkunassa seurajohto päätti painaa voitonmaksua ja kaupata luottopelaajista Diogo Jotan Liverpooliin ja Matt Dohertyn Tottenhamiin. Heistä netotuilla rahoilla investoitiin tulevaisuuteen, kun FC Portosta hankittiin vasta 18-vuotias hyökkääjä Fábio Silva. Hän ei ole vielä Jotan tasoinen pelimies, ja ylipäätään Valioliigassa avauskokoonpanoon murtautumiseen menee todennäköisesti vuosi tai pari. Doherty korvattiin sen sijaan FC Barcelonasta hankitulla Nelson Semedolla, joka on mitat täyttävä paikkaaja. Myös Lyonista saapunut puolustaja Marcal on vahvistus – etenkin, kun viime vuosien luottomiehiin kuulunut Jonny Otto on tällä hetkellä loukkaantumisen takia sivussa.

Wolves ei ole ollut pelaajamuutosten jäljiltä alkukaudesta vielä parhaimmillaan, vaikka viidestä Valioliigapelistä plakkarissa on kolme voittoa. Uudistuneen joukkueen yhteen hioutumista helpottaa kuitenkin se, että Nuno pitää kiinni viime vuosilta tutusta 3–5–2-formaatiosta. Susien menestyminen perustuu tälläkin kaudella tiiviiseen kollektiiviseen puolustuspeliin ja teräviin vastaiskuihin.

Bussikuski Bruce

Newastle oli viime kaudella pelillisesti yksi Valioliigan heikoimmista joukkueista, mutta säilyi sarjassa tehokkaan viimeistelyn ja hyvän maalivahtipelin ansiosta. Tälle kaudelle manageri Steve Bruce sai vahvistettua materiaalia muun muassa laitapakki Jamal Lewisilla, laituri Ryan Fraserilla ja hyökkääjä Callum Wilsonilla. Harakat ei menettänyt yhtään tärkeää pelaajaa, joten odotukset ovat ehdottomasti sarjapaikan säilyttämisessä.

Entinen huipputoppari Bruce perustaa pelinsä vahvistuneesta materiaalista huolimatta puolustuksen varaan, aivan kuten teki Harakoiden edellinen valmentaja Rafael Benitez. Viime kaudella Newcastlen pallonhallintaprosentti oli Valioliigan pienin, noin 42 %. Tällä kaudella vieraspeleissä West Hamia ja Tottenhamia vastaan Newcastle piti palloa keskimäärin 37 % ajasta ja otti peleistä neljä pistettä, eli matalaan blokkiin nojataan etenkin peleissä, joissa Harakat on altavastaaja.

Vähämaalisuus vetoihin

Wolves on perustasoltaan joukkueista paria luokkaa parempi ja kotonaan ottelun kiistaton suosikki. Match-up ei kuitenkaan sovi isännille parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Newcastle vetäytyy mielellään tiiviiseen puolustusmuotoon ja neutralisoi näin ollen isäntien vastaisku-uhan. Wolvesille on tiedossa paljon pallonhallintaa, josta maalipaikkojen rakentaminen ei kuulu sen vahvuuksiin. Nunon poppoo on tullut Valioliigassa tunnetuksi ennen kaikkea isojen seurojen kiusaajana, jolla on haasteita kotona selvästi heikompiaan vastaan. Samaa käsikirjoitusta saatetaan hyvinkin noudattaa myös sunnuntaina.

Kokoonpanorintamalla merkittävimmät poissaolot ovat isäntien Jonny ja Newcastlen maalivahti Martin Dubravka, jota Karl Darlow on tuurannut alkukaudesta erinomaisesti. Darlow on parannellut alkuviikosta lievää lonkkavaivaa, mutta on alustavien tietojen mukaan normaalisti pelikunnossa Wolvesia vastaan.

Vedonlyöntimielessä ottelun paras peli-idea on alle 2,5 maalia, joka toteutuu arviolta 62 % todennäköisyydellä. Panostasoksi vetoon kertoimella 1,65 suosittelen 2/10.

Pelataan: Wolverhampton – Newcastle alle 2,5 maalia, kerroin 1,65, panossuositus 2/10 yksikköä. Pelikohteen pääset pelaamaan tästä.

Ottelu pelataan 25.10. klo 18:30.

Haluatko lukea lisää pelivihjeitä? Löydät kaikki Hakulisen pelivihjeet Valioliigaan NordicBetin vihjepalstalta – katso kaikki pelivihjeet tästä.

Janne Hakulinen

Janne Hakulinen on urheiluvedonlyönnin ammattilainen, joka on vihjannut, laskenut kertoimia ja lyönyt vetoja päivätyökseen yli kymmenen vuoden ajan. Löydät Jannen Twitteristä nimimerkillä https://twitter.com/J_Hakulinen. Vihjeen kertoimet ovat artikkelin julkaisuhetkeltä ja saattavat muuttua.

Kaikki pelaaminen on K18. Jos pelaat, pelaathan vastuullisesti. Apua pelaamisen hallintaan ja lopettamiseen saat esimerkiksi riippumattomasta Peluuri.fi -palvelusta. BML Group Ltd:n toimintaa lisensoi ja sääntelee Malta Gaming Authority lisenssillä MGA/CRP/108/2004.