Advertisement

Viime aikojen voitot rohkaisevat Antonio Contea, kun Barcelona-ottelu lähestyy

Viime pelien hyvät tulokset ovat olleet rohkaisevia Chelsealle ja seuran managerille Antonio Contelle. Italialaismanageri oli kovien paineiden alla, kun joukkue hävisi kuukaudenvaihteessa ensin nöyryyttävästi kotikentällään 0-3 Bournemouthille ja seuraavassa ottelussa vieraskentällä 4-1 Watfordille.

Nyt joukkueella on kuitenkin takanaan kaksi vakuuttavaa voittoa. Valioliigan edelliskierroksella Chelsea voitti kotinurmellaan 3-0 sarjajumbo West Bromwichin. Eilen kaatui FA Cupin neljännesvälieräottelussa 4-0 sarjatasoa alempana pelaava Hull.

”Voitto ensin Valioliigassa ja sitten FA Cupissa olivat hyvin tärkeitä meidän itseluottamuksellemme. Nämä pelit valmistivat meidät oikealla tavalla tulevaan Barcelona-otteluun”, Conte kertoo Sky Sportsin verkkosivuilla.


Chelsea kohtaa espanjalaisen jättiseura Barcelonan tulevana tiistaina Mestareiden liigan neljännesvälierän ensimmäisessä osaottelussa. Haaste on kovimmasta mahdollisesta päästä, sillä katalonialaisseura johtaa vakuuttavasti oman maansa pääsarjaa ja on jälleen kerran suosikkeja myös Mestareiden liigan voittajaksi.

”Pelaaminen Barcelonaa vastaan on meille hieno haaste. Tämänkaltaisen ottelun täytyy antaa meille valtavasti innokkuutta. Meidän täytyy olla innostuneita pelaamisesta erityisesti kyseistä joukkuetta vastaan”, Conte sanoo.

Chelsea on ailahtelevaisuudestaan huolimatta hyvissä asemissa sekä Valioliigassa, että Mestareiden liigassa. Chelsea on tällä hetkellä neljäntenä Valioliigassa, mutta tasaisessa kärkiryppäässä sijoitus voi muuttua nopeasti. Sarjakakkonen Manchester United on vain kolmen pisteen päässä, mutta toisaalta takana majaileva Tottenham on vain pisteen päässä. FA Cupissa joukkue eteni perjantaisella voitollaan jo puolivälieriin saakka.

Vaikka Mestareiden liigan neljännesvälierissä vastus on maksimaalinen, Chelsealla on kaikki eväät haastaa tosissaan Barcelona. Conte on tunnetusti mestari organisoimaan joukkueensa pelaamisen ja repimään suojateistaan kaikki tehot irti.

”Barcelona on yksi parhaista joukkueista maailmassa. Täytyy yrittää kilpailla heitä vastaan tällä tasolla. Siitä ei varmasti tule helppoa, mutta meillä täytyy olla oikeanlainen itseluottamus ja sitten näemme, mitä tulee tapahtumaan”, Conte kommentoi.

”Olen hyvin iloinen. Ennen tärkeää peliä menen kotiini paljon epäilyksiä mielessäni.”

”Mietin ”mikä on paras kokoonpano aloittamaan Barcelonaa vastaan?”. Se on kuitenkin oikein tehdä niin. Meidän täytyy ottaa aikaa tehdäksemme parhaat päätökset, että valitsemme parhaan mahdollisen avauskokoonpanon tulevaan otteluun”, Conte toteaa.