Advertisement

Viisi tipsiä Boxing Dayn kierrokselle – seuraa heitä!

Legendaarinen tapaninpäivän Valioliigakierros eli Boxing Day starttaa huomenna kuuden ottelun voimin. Kierros pelataan loppuun sunnuntaina ja Valioliigan sosiaalinen media on jälleen kerännyt mielenkiintoisimmat faktat viikonloppua ajatellen.

Valioliigan juhlaviikot

Valioliigan härkäviikot alkavat lauantaina ja kaikki joukkueet pelaavat 26.12.-4.1. kolme ottelua per seura. Aikavälillä monet joukkueet ovat vuosien mittaan osoittaneet kautensa suunnan niin hyvässä kuin pahassa. Tämä on todellinen juhlaviikko Valioliigan seuraajille!

Pakko katsoa, Arsenal – Chelsea

Lontoolaisjoukkueet ovat kohdanneet Valioliigahistorian aikana 56 kertaa. Arsenal on voittanut 20 kohtaamisista, Chelsea 19 ja tasan ottelu on päättynyt 17 otteeseen. Tasaista vääntöä on siis luvassa, jos historiaa on uskominen.

Seuraa häntä, Dominic Calvert-Lewin

Evertonin englantilaishyökkääjä on puhjennut kukkaan Carlo Ancelottin siipien alla. Everton-tähdellä on osunut tällä kaudella 14 otteluun jo 11 kertaa. Viikonloppuna 23-vuotias hyökkääjä kohtaa kasvattajaseuransa Sheffield Unitedin, joka ei ole kerännyt yhtäkään voittoa 14 ottelukierrokseen. Pimentääkö Calvert-Lewin heikosti kautensa aloittaneen Bladesin?

Fantasy Premier League -vinkki

Andy Robertson, 7.3m, 68p. Liverpoolin skotlantilaislaitapakki on ollut kullanarvoinen valinta FPL-pelaajille kahtena edelliskierroksena, kun pistesaldoon on tipahtanut molempina ottelupäivinä nollapeli sekä hyökkäyskontribuutio maalin tai syötön muodossa. Sarjakärki kohtaa sunnuntaina West Bromwichin Anfieldilla, joten lisää on todennäköisesti luvassa.

Tilastofaktoja

Manchester United on omaa Valioliigajoukkueista eniten voittoja (21) ja korkeimman voittoprosentin (81 %) Boxing Day -kierroksen otteluista. Jatkuuko voitokas tahti myös Leicesterin vieraana lauantaina?