Advertisement

VJS nostattaa jalkapallobuumia Vantaalla – Perjantaina vastassa tuore Veikkausliigaseura

Vantaan Jalkapalloseura eli VJS kohtaa tulevana perjantaina Suomen Cupin neljännesvälierissä Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi nousseen KPV:n. VJS tienasi paikkansa neljännesvälierissä voittamalla Regions Cupin. Finaalissa VJS kohtasi vaasalaisen FC Kiiston. Vaikka vaasalaiset olivat ottelussa kotijoukkueena, ottelu pelattiin VJS:n kotistadionilla Myyrmäessä 779 katsojan edessä. VJS voitti finaalin tyylipuhtaasti 0-4. Yleisömäärä oli suurin mitä Regions Cupin finaaleissa on nähty vuodesta 2012 lähtien.

VJS on muutenkin luomassa Vantaalle todellista jalkapallobuumia. Joukkueen viime kausi oli loistava monellakin tapaa. Regions Cupin voiton lisäksi joukkue nousi Kolmosesta ensi kaudeksi Kakkoseen. VJS painottaa toiminnassaan yhteisöllisyyttä ja se näkyy myös joukkueen otteluissa. Katsomossa oli paljon yleisöä, josta suuri osa oli joukkueen omia junioreita. Toukokuun 30. päivä pelattiin Vantaan derby Myyrmäen jalkapallostadionilla, jossa ottelua seurasi peräti 1500 katsojaa. Luku alkaa vetää vertoja jo Veikkausliigalle. Myös perjantaina pelattavaan KPV -otteluun toivotaan runsasta yleisömäärää.

VJS:n kapteeni Marko Kolsi odottaa kovasti tulevaa ottelua tuoretta Veikkausliiga-nousijaa vastaan.

VJS:n kapteeni Marko Kolsi

”Päällimmäiset mietteet ovat tietynlainen kunnioitus pääsarjaseuraa kohtaan, mutta samalla näyttämisen halu meidän osaamisesta”, Kolsi kertoi Vaihtopenkki.comille.

”Halutaan haastaa tuoretta Veikkausliiga-nousijaa ja taistella jatkopaikasta. Toinen pointti on se, että halutaan pelata meidän kotiyleisölle ja luoda taas mahtava ottelutapahtuma. Halutaan, että meidän yhteisö ja kannattajat voivat olla ylpeitä meistä.”

KPV on toistaiseksi kovin joukkue, jonka seura on joutunut missään kilpailussa kohtaamaan ja otteluun valmistautumisessa on tehty kaikki mahdollinen toivotun lopputuloksen saavuttamiseksi.

”Meidän valmennusjohtomme ja seuran videoanalyytikko ovat katsoneet KPV:n pelejä ja analysoineet heidän vahvuuksiaan ja heikkouksiaan. Tämän pohjalta on mietitty meidän materiaaliamme ja laadittu ottelusuunnitelma. Viime viikolla aloitimme taktisen harjoittelun tätä ottelua silmällä pitäen.”

Kuten jalkapallossa yleensä, aivan ongelmitta valmistautuminen ei ole sujunut.

”Muutamia pikkuvammoja ja sairastumisia on ollut viime aikoina. Eiköhän me kuitenkin saada laadukas ryhmä jalkeille.”

Viime kauden buumi on ollut loistava eivätkä ottelukeskiarvot kalpene esimerkiksi miesten Ykköselle. Seura haluaa jatkaa tuon buumin rakentamisen pohjalle tulevaisuutta ja luoda Vantaalle jotain erityistä jalkapallon suhteen.

”Kyllä ne esitykset kentällä ja oikeanlainen markkinointi omassa seurayhteisössä ja paikallisesti ovat avainasemassa. Olemme pyrkineet kasaamaan joukkuetta fiksusti ja luotamme omiin nuoriin VJS-taustaisiin pelaajiin. Sen lisäksi panostamme laadukkaaseen arkeen, jossa meillä on hyvä valmennus ja olosuhteet.”

”Koitamme saada hyvän hengen päälle ja aina kun VJS pelaa, siellä tapahtuu. Halutaan pelata viihdyttävää futista ja taistella voitosta ei vain itselle vaan joukkueelle, seuraajille ja koko yhteisölle.”

Pelaajien lisäksi myös valmennus on vahvistunut viime kaudesta merkittävästi.

”Edustuksen valmennustiimi vahvistui espanjalaisella Ramiro Munozilla ja myös seuran fysiikkavalmentaja Jukka Haarala toimii kanssamme pari kertaa viikossa.”

Suomen Cup on tärkeä etappi seuran tavotteiden kannalta, mutta luonnollisesti huhti-toukokuussa käynnistyvä Kakkonen on sarja, johon ladataan suurimmat tavoitteet.

”Olemme tehneet hommia marraskuun puolesta välistä lähtien joukkueen kanssa ja tietysti iso fokus on koko kaudessa ja Kakkosessa. Kyllä tämä Suomen Cupin pelikin on ollut siellä isona tavoitteissa. Nyt on aika nauttia hetkestä ja tapahtumasta, laittaa kaikki peliin ja lähteä hakemaan yllätystä.”

VJS vs KPV Suomen Cupin neljännesvälierä käynnistyy tulevana perjantaina klo 19.00 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Tervetuloa paikalle nauttimaan Cup-huumasta.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom