Advertisement

Voittokantaan palannut Arsenal vaikeassa vierasottelussa West Bromwichissa

West Bromwich kohtaa uudenvuodenaattona Arsenalin kotikentällään The Hawthornsilla. Joukkueiden edellinen ottelu The Emiratesilla päättyi mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen pohjois-lontoolaisten 2-0 voittoon. WBA haluaa varmasti uuden managerinsa Alan Pardewn johdolla maksaa kalavelat Arsenalille tuosta ottelusta takaisin.

West Bromwich on Pardewn saapumisen jälkeen saanut puolustuspelaamistaan hieman parempaan kuntoon, mutta hyökkäyspeli sakkaa edelleen. Seurasta ei tunnu löytyvän kunnollista maalintekijää, jonka myös tuore manageri on laittanut merkille. Tuore manageri on luotsannut joukkuettaan nyt kuudessa ottelussa, joissa WBA on onnistunut maalinteossa vain kahdesti.

Arsenal palasi voittokantaan vierasottelussa Crystal Palacea vastaan viime torstaina 2-3 lukemin. Ottelu ei ollut vierailijoille läpihuutojuttu, sillä Crystal Palace laittoi Arsenalin ottelussa ajoittain todella ahtaalle. WBA-ottelu tulee lähtökohtaisesti olemaan Arsenalille vaikea ottelu, koska vieraspelit eivät ole kuluvalla kaudella muutenkaan sujuneet aivan heidän toivomallaan tavalla. Alexis Sanchez on tällä hetkellä pirteän oloisessa vireessä ja on tehnyt joukkueelleen kahdessa viime ottelussa yhteensä kolme maalia.

Alan Pardew jakoi ottelun lehdistötilaisuudessa kehuja Arsenalin hyökkäystriolle Sanchezille, Mesut Özilille sekä Alexandre Lacazettelle.

”Heidän hyökkäyskolmikkonsa on maailman eliittiä. Mikä tahansa maajoukkue olisi iloinen saadessaan heidät joukkueeseensa.”

Arsenalin manageri Arsene Wenger otti kantaa siihen, mitä hän on mielestään seuraan tuonut ennätysottelun alla.

”Toivon, että minulla on ollut positiivinen vaikutus seuran elämään ja että olen pystynyt toimimaan sen arvojen mukaisesti. Ne arvot ovat hyvin tärkeitä myös minulle, aivan kuten ne ovat seuralle. Olen myös työskennellyt erittäin sitoutuneesti ja rehellisesti.”

WBA:lta puuttuu ottelusta Nacer Chadli, joka palannee kentille vasta maaliskuussa loukkaannuttuaan uudestaan pian edellisestä vammasta toipumisensa jälkeen. Myös Salomon Rondonin pelaaminen on toistaiseksi vielä kysymysmerkki.

Arsenalilta sivussa on pitkäaikaisloukkaantunut Santi Cazorla. Luisäksi Aaron Ramsey, Olivier Giroud sekä Nacho Monreal ovat kaikki myös sivussa ottelussa.