Advertisement

Vuoden pelaaja -ehdokkaat julki – Liverpool dominoi ehdokaslistalla

Valioliigakausi 2019-2020 päättyi Liverpoolin mestaruuteen, mutta vielä on palkintoja jaettavana. Valioliiga julkaisikin ehdokaslistansa Vuoden pelaaja -äänestykseen. Ehdokaslistalle mahtui seitsemän kauden aikana säväyttänyttä pelaajaa ja mestarijoukkue Liverpool oli ansaitusti hyvin edustettuna. Seuraavassa ehdokkaat Valioliigan Vuoden Pelaajaksi vuosimallia 2020.

Trent Alexander-Arnold, Liverpool

Liverpoolin oikea puolustaja pelasi jokaisessa ottelussa mestaruuskauden aikana ja oli yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia kummassakin päässä kenttää. Hän tarjoili 13 maalisyöttöä (toiseksi eniten Valioliigassa) sekä neljä maalia, jonka lisäksi hän oli mukana 12 nollapelissä.

Kevin De Bruyne, Man City

Belgialainen alusti 20 maalia kauden aikana, joka sivusi yhden kauden maalisyöttöennätystä. Sen lisäksi hän osui itse 13 kertaa. Kaksi hänen maaleistaan voitti Kuukauden Maali -palkinnon ja hän oli epäonninen, ettei hänellä tehnyt enempää maaleja, hän osui nimittäin maalipuihin kuusi kertaa kauden aikana.

Jordan Henderson, Liverpool

Liverpoolin kapteeni oli johtava voima kentällä ja sen ulkopuolella. Hän voitti lähes kaksi kolmasosaa kaksinkamppailutilanteista ja hän riisti pallon onnistuneesti 183 kertaa kauden aikana. Sen lisäksi hän teki neljä maalia ja antoi viisi syöttöä. Kaksi hänen maaleistaan tuli elintärkeissä 2-1 voitoissa Tottenhamista ja Wolvesista.

Danny Ings, Southampton

Soton-hyökkääjä tuplasi aikaisemman maaliennätyksensä, tehden 22 maalia, joka oli vain yksi vähemmän kuin maalipörssin voittajalla. Kun hänen kaksi maalisyöttöänsä lasketaan mukaan, Ings oli mukana 47 prosentissa joukkueensa maaleista kaudella 2019/20

Sadio Mane, Liverpool

Senegalaishyökkääjä teki 18 maalia ja tarjoili seitsemän syöttöä. Hän oli aina parhaimmillaan tiukoissa paikoissa. Hän teki voittomaalin viidessä ottelussa sekä hankki lisäajalla rangaistuspotkun, joka varmisti myöhäisen voiton Leicesteristä.

Nick Pope, Burnley

Burnley-vahti piti 15 nollapeliä, joka oli vain yhden vähemmän kuin Golden Glove -voittaja Edersonilla. Huomionarvoista on se, että Pope otti 120 torjuntaa kauden aikana, 52 enemmän kuin Man Cityn ykköstorjuja.

Jamie Vardy, Leicester

Valioliigan maalikuningas 23 osumallaan. Leicester-hyökkääjä osui 11 kertaa oikealla jalalla ja yhdeksän kertaa vasemmallaan. Hän oli myöskin joukkuepelaaja, tarjoillessaan 31 keskitystä ja luomalla 12 laatupaikkaa. Hän keräsi myöskin viisi maalisyöttöä.