Advertisement

Wanyama lähellä paluuta pelikentille

Tottenham Hotspur on lähellä saada keskikentälleen kaivattua vahvistusta. Kenialainen Victor Wanyama on palannut polvivammansa jäljiltä harjoituksiin ja alkaa olla myös lähellä pelikuntoa.

Wanyama loukkasi polvensa kesän harjoituskaudella. Hän jatkoi kuitenkin harjoittelua ja pelasi myös Tottenhamin kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Seuraavat neljä kuukautta Wanyama on kuitenkin ollut poissa. Tottenhamin managerin Mauricio Pochettinon mukaan miestä on kaivattu ja hänen lähestyvä paluunsa on erittäin tervetullut.

”Hänellä on erittäin hyvä fiilis. Saa nähdä, koska hän pääsee taas pelaamaan. Viime kaudella hän oli hyvin tärkeä pelaaja meille”, Pochettino kommentoi BBC Sportin mukaan. ”On myös totta, että tällä kaudella kun olemme olleet tilanteessa jossa meidän täytyy olla vahvoja, olemme kaivanneet hänen kaltaistaan pelaajaa. On mahtavaa jos hän voi olla hyvin pian mukana koska hän on loistava pelaaja ja erittäin tärkeä pelaaja meille.”

Wanyama pelasi kahta lukuun ottamatta kaikki Tottenhamin pelit Valioliigassa viime kaudella. Loukkaantumisista ja pelikielloista johtuen Eric Dier on pelannut viime aikoina keskuspuolustuksessa, joten tasapainottavan keskikenttäpelaajan roolissa kaivattaisiin Wanyaman kaltaista pelaajaa.

Lauantain vierasotteluun Burnleya vastaan Wanyama ei vielä lähde. Vuodenvaihteen tienoilla häntä kuitenkin odotetaan jo kokoonpanoon. Tottenhamin valmennustiimin Jesus Perez vahvistaa, että Wanyama on edistynyt hyvin viimeisimmissä harjoituksissa.

”Menimme Amerikkaan ja hän pelasi hetken PSG:tä vastaan ja sitten suojelimme häntä kauden toiseen peliin Chelseaa vastaan asti. Hänen polvensa reagoi huonosti siihen peliin”, Perez totesi. ”Yritimme olla varovaisia ja välttää mitään vakavaa kuten leikkausta, ja toistaiseksi se on toiminut. Hän on näyttänyt erittäin hyvältä muutamissa viime harjoituksissa.”