Watford vakuuttavaan vierasvoittoon – Bournemouthin syöksykierre jatkuu

Kuva: TT, David Klein

Sunnuntai-iltapäivän ensimmäinen Valioliiga-kohtaaminen nähtiin Vitality Stadiumilla, kun Watford matkasi kammottavassa syöksykierteessä olevan Bournemouthin vieraaksi. Ottelussa jaetut pisteet olivat kummallekin osapuolelle elintärkeät putoamiskamppailun kannalta. Voitiin jopa puhua kuuluisasta ”kuuden pisteen ottelusta”.

Ottelu lähti tunnustellen liikkeelle ja avausosuma nähtiin vasta puoliajan loppupuolella. Abdoulaye Doucoure viimeisteli 0-1 johtolukemat viiden metrin viivan tuntumasta Ismaila Sarrin esityöstä.

Watford lisäsi johtoaan, kun toista puoliaikaa oli kerennyt kulua 20 minuuttia. Herhiläisten kapteeni Troy Deeney tälläsi rangaistusalueella pomppineen pallon voimalla Bournemouth-maalin takakulmaan ja siirsi vierailijat turvalliseen 0-2 johtoon.

0-2 johto-osuma lannisti kotijoukkueen täysin ja ottelun loppu näytti pääosin vain päätösvihellyksen odottelulta. Watford kuittasi vielä kertaalleen ottelun lisäajalla, kun vaihdosta kentälle tullut Roberto Pereyra niittasi volleyn lähietäisyydeltä ottelun 0-3 päätöslukemat aneemisesti tilanteessa puolustaneen kotijoukkueen katsellessa vierestä.

Eddie Howen johtaman ryhmän korpivaellus siis jatkui ja tilanne näyttää sietämättömältä. 20 pisteellä toiseksi viimeisenä majailevat kirsikat ovat ottaneet 11 edellisestä Valioliigaottelusta vain yhden voiton ja yhden tasapelin. Peli-ilmeen täytyy muuttua radikaalisti, jos Howen ryhmä haluaa ensi kaudella pelata Valioliigassa.

Watford nousi kolmannella peräkkäisellä voitollaan Valioliigassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella putoamisviivan yläpuolelle. Nigel Pearsonin luoma ryhtiliike on saanut pelaajien itseluottamuksen aivan uudelle tasolle ja joukkueen tahtotila kentällä näyttää tällä hetkellä pysäyttämättömän hyvältä. Watford on ottelun jälkeen 17. sijalla, pisteen takana olevaa Aston Villaa edellä.