Watford voittoon vaiherikkaassa ottelussa

Arsenal matkasi lauantain iltaottelussa Watfordin vieraaksi Vicarage Roadille. Marco Silvan Watford on aloittanut kuluvan kauden loistavasti, sillä kauden ainoa tappio Valioliigassa on tullut sarjaa johtavalle Manchester Citylle. Arsenal puolestaan selvisi säikähdyksellä, sillä sekä Saed Kolasinac että Laurent Koscielny olivat mukana vierailijoiden avauskokoonpanossa.

Watford aloitti ottelun kohtalaisen pirteästi ottaen pallonhallinnan itselleen ensimmäisen 15 minuutin aikana. Se onnistuikin luomaan muutaman puolittaisen paikan lähinnä brasilialaiselle Richarlisonille. Arsenal pääsi pikkuhiljaa kuitenkin peliin paremmin mukaan ja alkoi tasoittaa pallonhallintaa pitkillä syöttösarjoillaan. Watford puolusti kuitenkin hyvin ja sai pidettyä pitkään Arsenalin pois kunnollisilta maalintekopaikoilta. Hyvin tasaisen puoliajan loppupuolella Arsenal sai ottelun ensimmäisen kulmapotkun 39. peliminuutilla. Kulmapotkua asettui antamaan Granit Xhaka, jonka keskitys löysi Per Mertesackerin pään ja tilanne oli 0-1 Arsenalille. Muutama minuutti myöhemmin Hector Bellerinillä oli hyvä mahdollisuus lisätä Arsenalin johtoa, mutta laukaus suuntautui niukasti ohi maalin. Näissä numeroissa jatkettiin ottelun puoliajalle.

Mesut Özil pääsi kentälle ottelun 60. peliminuutilla, kun Danny Welbeck vaihdettiin kentältä pois. Englantilainen näytti loukkaantuneen tilanteessa hieman. Ottelu oli Welbeckin ensimmäinen edellisen loukkaantumisen jälkeen. Jälleen hieman mietityttää, tuotiinko englantilainen kokoonpanoon hieman liian aikaisin. Özil vapautti Alex Iwobin loistavalla syötöllä läpi, mutta Watfordin maalivahti Heurelho Gomez torjui laukauksen kulmapotkuksi. 70. minuutilla edellinen parivaljakko juoni uuden tilanteen. Tällä kertaa Iwobi antoi loistavan syötön saksalaiselle, mutta jälleen Gomez oli käsineen pallon tiellä.

Tilanteesta seuranneesta vastahyökkäyksestä Richarlison heittäytyi rangaistusalueella ja ottelun tuomari Neil Swarbrick vei todella heppoisen tilanteen jälkeen pallon rangaistuspilkulle. Richarlisonin heittäytyminen oli todella naurettava ja tilannetta saatetaan käydä läpi ottelun jälkeen hieman enemmänkin. Troy Deeney ei rangaistuspotkussaan erehtynyt vaan tasoitti tilanteeksi 1-1 ottelun 71.peliminuutilla. Richarlisonilla oli muutama minuutti myöhemmin mahdollisuus viedä Watford 2-1 johtoon, mutta laukaus painui sivuverkkoon.

Watfordin Etienne Capoue laukoi pallon 82. peliminuutilla Mertesackerin kautta tolppaan. Koscielny vaihdettiin ottelun 84. minuutilla ottelusta pois myöskin lievän loukkaantumisen takia. Tilanne oli siinä mielessä harmillinen, että Arsenal oli juuri vaihtamassa sisään Jack Wilsheren, mutta Koscielnyn ulostulon takia Rob Holding vaihdettiin Wilsheren sijaan kentälle.

Lisäajalla Watford iski vahvan painostusjakson jälkeen loppunumeroiksi 2-1 Tom Cleverleyn maalilla. Arsenal on varmasti hyvin pettynyt tulokseen, sillä väärin perustein tuomitusta rangaistuspotkusta Watford sai sen verran lisää puhtia ettei Arsenal kyennyt siihen vastaamaan. Watford jatkaa uskomatonta virettään ja on edelleen kahdeksan ottelun jälkeen hävinnyt sarjassa vain kerran. Lisäksi se on onnistunut tekemään jokaisessa kolmessa edellisessä ottelussa maalin ottelun lisäajalla.