Advertisement

Wayne Rooneyn manageri Paul Stretford lennätetty Kiinaan – Keane: ”Järjetöntä”

Manchester United ikoni Wayne Rooneyn tulevaisuutta Unitedin paidassa sekä siirtoa Kiinaan on spekuloitu mediassa tiheästi kuluneen viikon aikana. Tietojen mukaan Rooneyn pitkäaikainen manageri Paul Stretford on lennätetty Kiinaan puhumaan mahdollisista sopimuksista Chinese Super Leaguen joukkueiden kanssa.

Rooney on aloittanut ainoastaan kolmessa Man Unitedin ottelussa viimeisen kahden kuukauden aikana, ja kärsii tällä hetkellä lihasvammasta eikä ole ollut pelaavien kirjoissa helmikuun aikana.

Eilen uutisoimme Tianjin Quanjinin valmentajan ja entisen italialaistähti Fabio Cannavaron olleen yhteydessä Rooneyn kanssa, mutta ilmoitti ettei englantilaishyökkääjän pelityyli ole sopiva joukkueeseen. Nyt Rooneyn manageri on kuitenkin Kiinassa keskustelemassa Rooneysta kiinnostuneiden joukkueiden kanssa. Tietojen mukaan Rooneyn palveluksista kiinnostuneet CSL joukkueet ovat Guangzhou Evergrande, Beijing Guoan sekä Jiangsu Suning, Tianjin Quanjinin lisäksi.

Manchester Unitedin kaikkien aikojen maalitykillä on sopimustaan jäljellä vielä 18 kuukautta, johon kuuluu myös optio vuoden jatkosopimukseen. Rooney on tiistaina palannut joukkueen harjoituksiin ja saattaisi hyvinkin saada peliaikaa sunnuntaisessa EFL Cupin finaalissa Michael Carrickin sekä Henrikh Mkhitaryanin loukkaantumisten myötä.

Entinen Manchester United legenda Paul Scholes on BT Sportilla kehottanut Wayne Rooneytä miettimään kahteen kertaan ennen sopimuksen tekoa CSL-seuran kanssa.

”Näyttää siltä, että hän on lähdössä johonkin, mutta minä en vain näe Kiinaa oikeana paikkana hänelle.”

”Mielestäni Amerikka olisi parempi hänelle. Tee mitä Steven Gerrard teki, tee mitä David Beckham teki. Elämäntyyli on parempi siellä.” Paul Scholes kommentoi asiaa.

Niin ikään Man United legenda Roy Keane on ITV:n Mestereiden Liigan studiossa painottanut Rooneyn vielä pystyvän pelaamaan huipputason jalkapalloa, mitä Kiinan ykköstaso ei ole.

”Rooneyn ei missään nimessä pitäisi lähteä Kiinaan. Hän voi vielä pelata jalkapalloa Englannin, Saksan, Espanjan ja Italian huipputasolla. Järjetöntä.”

”Lähteä Kiinaan? Järjetöntä. Hän on 31-vuotias. Rooneylla on vielä runsaasti tehtävää Euroopassa. En usko hänen olevan rahan tarpeessa.”