Advertisement

WBA tyrmistyi tuomarin päätöksestä: ”Se oli rankkarin paikka”

Arsenalin ja West Bromwich Albionin välinen ottelu maanantai-iltana tarjosi mainiota viihdettä Valioliigan ystäville. Peli oli vauhdikasta ja vaikka Arsenal oli hallitsevampi osapuoli, myös West Bromwichilla oli paikkansa ja he toteuttivat omaa pelitapaansa tunnollisesti. Arsenal voitti ottelun lopulta 2-0, mutta toisinkin olisi helposti voinut käydä.

Ottelun kahdeksannella minuutilla tilanteen ollessa yhä maaliton West Bromwichin hyökkääjä Jay Rodriguez sai pallon Arsenalin rangaistusalueella. Arsenalin keskuspuolustaja Shkodran Mustafi liukui puolustamaan tilannetta, mutta näytti pallon sijaan vievän Rodriguezilta jalat alta mennessään. Ottelun erotuomari Robert Madley antoi kuitenkin pelin jatkua, joten Rodriguez nousi ylös ja pääsi laukomaan, mutta Petr Cech torjui mainiosti takanurkkaan suuntautuneen vedon. Rodriguez ja West Bromwichin manageri Tony Pulis olivat jälkikäteen tilanteesta närkästyneitä.

”Tunsin kontaktin ja odotin, että tilanteesta vihelletään rike. Mutta sitä ei tapahtunut, joten nousin ylös ja näin maalipaikan, mutta Cech teki hyvän torjunnan”, Rodriguez kommentoi tilannetta ottelun jälkeen. ”Minun mielestäni se oli rankkarin paikka, mutta jotkut näistä vihelletään ja toisia ei. Minä en yritä kalastella vapaapotkuja vaan olen rehellinen. Mutta jos olisimme saaneet sen ja peli oli 0-0, se olisi voinut muuttaa peliä.”

Rangaistuspotku ja mahdollinen maali tuossa tilanteessa olisi saattanut muuttaa ottelun kulkua dramaattisesti. Tony Pulisin valmentamat joukkueet ovat perinteisesti olleet tehokkaimmillaan, kun pääsevät puolustamaan tiiviisti ja kyttäämään vastaiskun mahdollisuuksia.

”Tuomari näki hyvin tilanteen, se oli pomminvarma rangaistuspotku. Hienoa on, että jokainen näki sen ja voi tehdä omat päätelmänsä. Minun ei tarvitse puhua siitä enkä halua puhua siitä”, kommentoi puolestaan Pulis. ”Jay on rehellinen, eikä saa palkintoa rehellisyydestään. Tämä jalkapallojoukkue ei ole saanut rangaistuspotkua yli vuoteen. Eikä ketään pelaajistani kehoteta pyöriskelemään maassa.”

Arsenal nousi kolmen pisteensä turvin 10 pisteeseen ja sarjataulukossa seitsemänneksi, vain kolmen pisteen päähän kolmannesta sijasta. Yksi ohitetuista oli sijalle 12 pudonnut West Bromwich, jolla pisteitä on kasassa 8.