Advertisement

Wembley: Loukkaantumisista kärsivä Arsenal tulikuuman Chelsean kaatoon

Antonio Conten Chelsea kohtaa lauantain FA Cupin finaalissa Arsene Wengerin Arsenalin, jolle ottelu on viimeinen mahdollisuus paikata muuten pettymykseen päättynyttä kautta, jossa Lontoon punapaidat jäivät neljän parhaan joukon ulkopuolelle ensimmäistä kertaa 20 vuoteen.

FA Cupin historian valossa Arsenalin voisi sanoa olevan suosikki, sillä joukkue on voittanut kyseisen turnauksen kaksi kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana, ja tavoittelee nyt jo 13. titteliänsä. Chelsea puolestaan tavoittelee kahdeksatta FA Cup voittoa. Ottelu on FA Cup mestaruustittelin ohella myös elintärkeä Wengerille, sillä julkisten tietojen mukaan valmentajan tulevaisuus Arsenalin peräsimessä päätetään finaaliottelun jälkeen.

Arsenal voitti viimeiset viisi ottelua Valioliigassa ja on näyttänyt aika ajoin todella vahvalta sitten Wengerin taktisen muutoksen, joka näki punapaitojen siirtyvän kolmen puolustajan linjaan. Ennakkoon katsottuna Arsenalin suurin ongelma onkin Skhodran Mustafin sekä Gabriel Paulistan poissaolot, joka jättää tuntuvan raon Wengerin miehistön puolustukseen, ja ranskalaisvalmentajan on mitä ilmeisemmin luotettava Per Mertesackeriin, joka ei ole päässyt aloituskokoonpanoon yli vuoteen.

Mesut Özil ja N’Golo Kante keskikentän kamppailussa. Kuva: Alloverpress.fi

Chelsea on kuitenkin näyttänyt olevansa ansaitusti Valioliigan ykkösnimi, ja tuoreet mestarit lähtevät otteluun itseluottamusta uhkuen. Conten miehistö on Ruben Loftus-Cheekkiä lukuun ottamatta täydellisessä pelikunnossa, niin kuin koko kauden läpi, eikä aloituskokoonpanossa luultavasti nähdä sen suurempia muutoksia. Chelsea on voittanut seitsemän viimeistä otteluaan, eikä lähde tähänkään otteluun kuin suurena ennakkosuosikkina, ja on tällä kaudella voittanut kolme kyseisten joukkueiden keskinäistä ottelua neljästä mahdollisesta.

Kentällä ratkaisijoita on Chelsean puolelta lukuisia, mutta mikäli Arsenal toden teolla tavoittelee voittoa, pitää chileläishyökkääjä Alexis Sanchezin ja saksalaistaituri Mesut Özilin olla parhaimmalla pelipäällään. Alex Oxlade-Chamberlainin sekä Kieran Gibbsin poissaolot heikentävät tuntuvasti Arsenalin hyökkäysvoimaa, joten Wengerillä on taktisella saralla hyvin paljon suunniteltavaa.

Ottelu vihelletään käyntiin Wembleyllä, lauantaina klo 19:30 Suomen aikaan.