Advertisement

Wenger ei välttämättä jatka manageriuraansa – lyhytaikainen projekti kiikarissa

Arsenalin pitkäaikainen manageri Arsene Wenger ei aio vielä jäädä eläkkeelle. Wenger on sanonut havittelevansa seuraavaksi “lyhytaikaista projektia”.

Wengerin 22 vuotta kestänyt manageriura Arsenalin peräsimessä tuli päätökseen sunnuntaina, kun joukkue kaatoi Valioliigan päätöskierroksella Huddersfieldin vieraskentällä lukemin 1-0.

Wengerin manageriura on kaiken kaikkiaan kestänyt jo peräti 34 vuotta ja ranskalaismanageri on vielä vaitonainen siitä, jatkuuko työ jalkapallon parissa managerina vai muissa tehtävissä.

68-vuotias Wenger sanoo, että hän on saanut jo useita tarjouksia, mutta ei ole vielä ehtinyt päättää tulevaisuudestaan keskityttyään Arsenalin loppukauden otteluihin. Mihin ikinä ranskalainen päätyykään, hän haluaa tehtävän, jossa edistymistä voidaan tehdä nopeasti.

“Tarvitsen lyhyen pestin jossa edistymistä voidaan tehdä lyhyellä aikavälillä. Tässä iässä en voi enää työskennellä projektin parissa 20 vuotta, Wenger sanoi RMC Sportille.

“Joten projekti, joka on lyhytaikainen, mutta jossa on järkeä pitkällä aikavälillä on tehtävä mikä kiinnostaa.

“Minun täytyy nyt ottaa askel taaksepäin muutamaksi päiväksi ja miettiä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa.

Wenger on ollut huhuissa yhdistettynä mm. Paris Saint-Germainiin, sillä ranskalaisella on läheiset välit seuran qatarilaisomistajien kanssa. Dortmundia tällä kaudella valmentanut Thomas Tuchel on kuitenkin todennäköisin valinta pariisilaisseuran uudeksi manageriksi.

Wenger voitti Arsenalin kanssa 22 vuoden aikana kolmesti valioliigamestaruuden, seitsemän kertaa FA Cupin ja yhtä monta kertaa Community Shieldin. Wenger valittiin myös jokaisena mestaruusvuotenaan (1998,2002,2004) Valioliigan vuoden valmentajaksi.