Advertisement

Wenger huolissaan Arsenalin nykytilasta – pelkää luomansa kulttuurin katoavan seuran identiteetistä

Arsene Wenger myönsi Talksportin haastattelussa olevansa huolissaan Arsenalin nykytilasta. Hänen tuntemuksensa mukaan seura on alkanut kadottaa kulttuuria, jonka ranskalaismanageri loi pitkällisellä työllään seuran peräsimessä. Wenger vietti Arsenalin kanssa yhteensä 21 vuotta, joista ensimmäinen vuosikymmen sujui parrasvaloissa. Suurimpana saavutuksena Arsenal voitti 2003-2004 mestaruuden häviämättä kauden aikana peliäkään.

Wengerin ja Arsenalin tiet erosivat vuonna 2018, jonka jälkeen Unai Emery otti valtaistuimen haltuunsa lontoolaisseurassa. Emeryn aikana Arsenalin esitykset ailahtelivat rajusti ja johto päätti reagoida kuluneen kauden aikana nimittäen Wengerin aikaisemman keskikentän luottoratsun, Mikel Artetan, managerin vastuuseen. Wenger toivookin, että Arteta pystyy palauttamaan ranskalaisluotsin istuttaman kulttuurin takaisin henkiin.

”Olen huolissani seurasta ja katson vieläkin kaikki heidän ottelunsa.”

“Uskon, että siellä on vieläkin jäljellä sitä pelitapaan perustuvaa kulttuuria, johon halusin itsekin tukeutua. Toivon, että Mikel saa sen kaivettua uudelleen esiin.”

“Olen todella ylpeä ja iloinen siitä, että olen pystynyt antamaan vähän panostani kehittääkseni pelillisiä asioita.”

“Sydämeni on vieläkin yhtä seuran kanssa. Pohdin usein aikaani siellä. 22 vuotta samassa seurassa on poikkeuksellista ja olen ylpeä siitä.”

Wenger painotti vielä haastattelun lopuksi, että vaikka menestystaival ei viimeisinä vuosina ottanut enää tuulta alleen, hän painottaa muistoissaan onnistuneita vuosiaan Arsenalissa.