Advertisement

Wenger uskoo Neymarin motiivien PSG-siirrolle olleen taloudelliset

Arsenalin ranskalainen valmentaja Arsène Wenger on ottanut kantaa Neymar Jr:n maailmanennätyshankintaan. Wenger kertoi beIN SPORTSILLE uskovansa 222 miljoonaa Paris Saint-Germanille maksaneen Neymarin syiden siirrolle olevan taloudelliset.

BBC:n mukaan Neymarin palkka pariisilaisseurassa on arviolta n. 45 miljoonaa euroa.

Wenger myöntää olleensa yllättynyt Neymarin halusta siirtyä pois La Liga jätistä, jossa hän muodosti hedelmällisen yhteistyön yhdessä Lionel Messin sekä Luis Suarezin kanssa.


Ranskalaisen managerin mukaan Neymar ei enää pelaa parhaiden pelaajien kanssa.

”Hän ei koskaan ole tarkalleen kertonut lähtönsä syitä. Yleensä pelaajilla on halu pelata parhaiden pelaajien kanssa” hän sanoo. ”Näyttää kuitenkin, että Neymar päätti valita toisenlaisen suunnan. Se voi johtua taloudellisista syistä tai sitten Neymar uskoo PSG:n olevan tulevaisuudessa Real Madridia tai Barcelonaa suurempi” Wenger jatkoi.

”Tai ehkä kyse oli henkilökohtaisista syistä, kuten pelaajan halusta olla joukkueen johtohahmo, jonka puoleen muut kääntyvät”.

Paris Saint-Germain hankki siirtoikkunan viimeisenä päivänä vielä ranskalaisen huippulahjakkuuden Kylian Mbappen Monacosta kauden mittaisella lainasopimuksella. Sopimuksessa on mukana osto-optio ensi kesälle, jonka jälkeen Mbappesta voi tulla maailman toiseksi kallein pelaaja Neymarin jälkeen.

Neymarin on kertonut siirtonsa jälkeen olleensa erittäin pettynyt Barcelonan johtoon.

”Olen heihin hyvin pettynyt” , Neymar sanoi tuolloin.

”Vietin seurassa neljä vuotta ja olin hyvin onnellinen. Aloitin onnellisena ja lähdin onnellisena, mutta en heidän ansiostaan. Heidän ei pitäisi olla johdossa. Barcelona ansaitsee paljon parempaa” hän jatkoi.